Header

Hästar

Eventuellt kommer en ny liten pålle hem till mig  nästa Söndag om allt går som det ska, spännande!

Ett riktigt litet wildcard skulle jag säga, köpt "osedd" direkt från Irland. Det är ju bara det att hen skall besiktigas först självklart! Tror dock inte det kommer vara några problem. Det är faktiskt första gången jag importerar en häst själv, men jag jobbar ju hos lite mer professionella personer som hållt på med detta i över 15 år (eller mer om jag inte minns fel) så det känns faktiskt inte så farligt, mest spännande och intressant. Men det är klart att det finns en risk, å andra sidan tycker jag inte att det är mindre riskfullt att köpa häst från Sverige.. Jaja, antingen blir det bra eller så blir det inte riktigt som tänkt men mer att jobba med! Bryr mig faktiskt inte så mycket längre då jag upplevt det värsta av det värsta och ändå lyckats göra något bra av det. Ser inte något som ett problem längre utan bara något mer att jobba med, vissa hästar kräver mer tid än andra så är det bara. Sen är det självklart att jag letar efter en häst som nästan alla ska kunna ha och göra med, som är trevlig att hantera och rida, men tycker inte heller att man får glömma att det är livs levande individer inte några robotar, klart att dem också kan tycka att det är jobbigt att komma till en helt ny plats med helt nya människor, känna sig osäkra. Då kan man inte räkna med att hästen kommer vara lika lätthanterlig som när den var hemma i sin trygghetszon.

Har ni importerat häst förut eller skulle ni vilja? Eller kanske inte vilja? Berätta gärna och om era erfarenheter, det är ju ändå väldigt delade meningar om detta så det är intressant att veta!

Ska inte babbla på mer men på måndag är det besiktningsdags, går hästen igenom kommer lite info på kvällen så stay tuned!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

Heyo!

Jag heter Sofia och är 19 (snart 20) år gammal. Jobbar som beridare på ett stall i Uppsala där jag främst utbildar och tävlar ponnys men även lite välstammade unghästar. Lever livet skulle jag vilja säga med andra ord. Framtidsmålet är att kunna starta eget där jag kan utbilda/sälja/hjälpa till med hästar.

Förutom jobbet så är jag mitt uppe i att plugga som tusan (körkort) och har fått någon form av träningsmani. Så som ni kanske förstår lär det komma lite inlägg om annat än bara hästar också. Älskar även att fotografera men har varit dålig på det den senaste tiden så är nog dags att damma av kameran lite!

Uppdaterar relativt flitigt på Instagram ni hittar mig på Sofiias


​Puman ^ 

Likes

Comments