Recept på nyttigt bananbröd utan mjöl och socker

Innehåller affiliate-länkar

Inlägget innehåller annonslänkar - This post has adlinks

Men alltså gud, hur gott ser inte detta bananbrödet ut att vara? Detta brödet bakade jag för några dagar sedan här hemma och det tog slut så fort, då det blev så otroligt gott och mättande. Dessutom är det ett hälsosamt bröd då det innehåller varken vetemjöl eller tillsatt socker. Vill ni ha receptet? Då är det bara att bläddra ner lite ⬇️

-

But wow, how good does this banana bread look like? I baked this bread a few days ago here at home and it ended so quickly, because it became so incredibly tasty and saturating. In addition, it's a healthy breads it contains neither wheat flour or added sugar. Do you want the recipe? Then just scroll down a little ⬇️

Jag vet ärligt talat inte var jag hittade receptet då det är ett recept som jag bara skrivit ner (antagligen från någon blogg eller något Instagramkonto) i mina anteckningar på mobilen. Ingredienserna är få och basic, det är bara dem på bilden och vi alla ingredienserna hemma trots att jag inte förberett mig på att jag skulle baka den dagen. Eller ja, inte havremjöl som det stod i receptet, men istället hade vi majsmjöl så jag drog en vild gissning att det skulle bli bra ändå, och det blev det ju.

Ingredienser: 4 stycken mogna bananer 🍌, 3 ägg 🥚, 2 dl majsmjöl 🌽, 2 dl havregryn 🌾, 1 tsk bakpulver 🍞, 1 tsk salt samt kokosolja med smak 🥥. Givetvis är kokosoljan en smaksak och man kan lika gärna ha neutral smak om man vill det. Jag personligen älskar kombinationen mellan banan och kokos, det är något ni verkligen bör smaka på.

Recept: Starta ugnen på 200° grader redan nu, så att du slipper vänta på att ugnen ska bli varm sen. Mosa sen 3 av banerna (en ska vara till topping) med en gaffel. Blanda sen i de mosade bananerna med äggen, majsmjölet, bakpulvret och saltet och vispa med en elvisp. Lägg sedan i havregrynen och vispa ihop tillsammans. Därefter ska hela formen smörjas med kokosolja (har man inte kokosolja fungerar ju vanligt smör men då blir det inte lika hälsosamt) och sen häller man i smeten i formen. Skiva till sist en banan på mitten (kolla mina bilder) och lägg på toppen. Receptet forsätter längre ner......

-

I honestly do not know where I found the recipe as it's a recipe that I just wrote down (probably from some blog or some Instagram account) in my notes on my mobile. The ingredients are few and basic, it's just the ones in the picture and we all have the ingredients at home even though I didn't prepare to bake that day. Or yes, not oat flour as it was in the recipe, but instead we had corn flour so I made a wild guess that it would be good anyway, and so it was.

Ingredients: 4 ripe bananas 🍌, 3 eggs 🥚, 2 dl corn flour 🌽, 2 dl rolled oats 🌾, 1 teaspoon baking powder 🍞, 1 teaspoon salt and coconut oil with flavor 🥥. Of course, the coconut oil is a taste thing and you can as well have a neutral taste if you wish. I personally love the combination of banana and coconut, which is something you should really taste.

Recipe: Start the oven at 200° already now, so you don't have to wait for the oven to warm up later. Then mash 3 of the bananas (one should be topping) with a fork. Then mix in the mashed banans with the eggs, corn flour, baking powder and salt and whisk with an electric whisk. Then put in the rulled oats and whisk together. Then the whole baking tin should be lubricated with coconut oil (if you don't have coconut oil then will ordinary butter works, but then it's not so healthy) and then pour the batter into the baking tin. Finally, slice a banana in the middle (check my pictures) and place on top. The recipe continues further down...

Bakform - Baking tin (samma fast annan färg - same but another color) HERE

Sen är det dags att sätta in brödet i ugnen i max 20-25 minuter. I receptet jag följde så var tiden mycket längre, men jag tog ut brödet efter cirka 20-25 minuter då annars hade brödet blivit bränt. Jag kan rekommendera att kolla till brödet med jämna mellanrum, då alla har olika ugnar vilket gör att med vissa ugnar är snabbare än andra och vice versa.

-

Then it's time to put the bread in the oven for a maximum of 20-25 minutes. In the recipe I followed, the time was much longer, but I took out the bread after about 20-25 minutes, otherwise the bread would have been burnt. I can recommend checking out the bread at regular intervals, since everyone has different ovens, which means that some ovens are faster than others and vice versa.

Muggar - Cups HERE // Skärbräda - Cutting board HERE // Tesil - Tea strainer (liknande - similar) HERE // Vitt lakan - White bed sheets HERE

Och sen är det bara att servera och njuta! För attans var gott detta brödet blev och dessutom tog det inte ens 30 minuter att göra. Mamma och baba blev också helt frälsta av brödet och de älskade det lika mycket som mig. Baba sa till och med att han tyckte jag skulle bli bagare, vilket han aldrig sagt förut, så det räknar jag som ett bra betyg på brödet.

-

And then just serve and enjoy! For damn was good this bread became and in addition it did not even take 30 minutes to do. Mum and baba were also completely saved by the bread and they loved it as much as I did. Baba even said that he thought I would be a baker, which he never said before, so I count that as a good grade on the bread.

Jag åt brödet utan topping då jag tyckte brödet var så gott i sig själv och för att brödet är så sött i sig självt (på grund av banerna), men såklart kan man ha creme fraîche (enligt baba), jordnötssmör, ost, sylt, smör eller marmelad om man vill det. Jag har ätit brödet både till frukost, till mellis och som kvällsmål och det fungerar lika bra att äta varmt som kallt.

-

I ate the bread without topping as I thought the bread was so good in itself and because the bread is so sweet in it itself (because of the bananas), but of course you can have creme fraîche (according to baba), peanut butter, cheese, jam or butter if you like. I have eaten the bread both for breakfast, for snack, for lunch and for evening snacks and it works just as well to eat hot as cold.

Slutligen vill jag ännu en gång tipsa om hur gott detta brödet var och att ni bara måste prova det om ni gillar banan. Vill ni göra receptet så kan ni ju bara spara denna länken på er hemskärm eller i anteckningar och om ni gör receptet får ni gärna höra av er om er åsikt om brödet. Och kommentera gärna om ni vill att jag delar med mig av fler recept. Personligen älskar jag att läsa om recept på andra bloggar då jag alltid blir så inspirerad. Till sist vill jag frågar er: Från skala 1 till 5, hur gott ser detta brödet ut?

-

Finally, I want to once again tell you how good this bread was and that you have to try it if you like bana. If you want to make the recipe, you can just save this link on your home screen or in notes and if you make the recipe, I will be more than happy to hear from you about your opinion about the bread. And please comment if you want me to share more recipes. Personally, I love to read about recipes on other blogs as I always get so inspired. Finally, I want to ask you: From scale 1 to 5, how good does this bread look?

#bestofnouw #nouwinfluencer #recept #recepttips #recipe #recipes #recipies #banan #bananbröd #bananabread #healthy #healthyfood #healthylifestyle #healthylife #healthyliving #tips #tipspåbloggen #mat #snacks #foodrecipe #food #frukost #frukosttips #mellis #mellanmål

Follow me on Instagram - @agneschristensson

Contact - [email protected]

Gillar

Kommentarer