Årets första julbord på Strama 

Förra fredagen åt vi årets första, och antagligen sista julbord 🎄 Julbord har egentligen aldrig varit min grej och speciellt inte dem senaste åren då jag inte äter sötsaker, så "gottebordet" är ju alltid meningslöst för mig och sen äter jag ju inte kött så nästan all mat går ju bort (prinskorv, köttbullar, revben m.m). Jag gillar inte heller Janssons Frestelse då jag hatar ansjovis och sill är så himla vidrigt. Och då tänker ni, varför åt du då ett julbord för drygt en vecka sen? Jo för att jag vill ge julbord en ärlig chans igen, då julbordet jag var på förra julen var en stor besvikelse, med tanke på vad det kostade och hur maten smakade. Men det här julbordet var på en helt annan nivå och var 100% Corona-anpassat så nu tänker jag att jag visar lite bilder från julbordet!

-

Last Friday we ate the first, and probably last Christmas table of the year 🎄 Christmas table has never really been my thing and especially not in recent years because I do not eat sweets, so the "snacks table" is always meaningless to me and then I do not eat meat so almost all food goes away (sausage, meatballs, ribs, etc.). I also do not like anchovy and herring is so so disgusting. And then you think, why did you eat a Christmas table just over a week ago? Well because I want to give the Christmas table an honest chance again, as the Christmas table I was at last Christmas was a big disappointment, considering what it cost and how the food tasted. But this Christmas table was on a completely different level and was 100% Corona-adapted so now I think I will show some pictures from the Christmas table!

Vi åt julbordet på Västkusten, närmare bestämt Hälleviksstrand och Hotel Strana. Som jag skrev igår (bläddra ner för att hitta inlägget), så var vi där på deras premiär för både hotellet och julbord, så det var väldigt spännande. Så här fint såg det ut, som taget ur en julfilm eller hur?

-

We ate the Christmas table on the West Coast, more specifically Hälleviksstrand and Hotel Strana. As I wrote yesterday (scroll down to find the post), we were there at their premiere for both the hotel and the Christmas table, so it was very exciting. This is how nice it looked, like taken from a Christmas movie right?

Vi fick först in glögg 🥃 och man kunde välja mellan med alkohol eller alkoholfri. Jag valde med alkohol för första gången faktiskt, då detta är den första julen jag är 18 år. Dock är det inget jag kommer välja igen, då glöggen smakade alldeles för mycket alkohol och mamma sa att all glögg som inte är alkoholfri, smakar så här. Så när jag druckit upp den med alkohol, beställde jag in ett glas alkoholfri istället, och den var så mycket godare.

-

We first got mulled wine 🥃 and you could choose between with alcohol or non-alcoholic. I chose with alcohol for the first time actually, as this is the first Christmas I am 18 years old. However, it is not something I will choose again, as the mulled wine tasted far too much alcohol and mother said that all mulled wine that is not alcohol-free, tastes like this. So when I drank it with alcohol, I ordered a glass of non-alcoholic instead, and it was so much tastier.

Julbordet var 100% anpassat efter rådande omständigheter och restriktioner och därav var det inte på buffé. Man var ju först rädd att dem skulle snåla på grund av detta och att man inte skulle bli mätt, men det var verkligen tvärtom. Här ovan ser ni en bild på menyn 👆🏼 Som ni ser var det tre olika serveringar + dessertbordet som var på buffé men där alla hade varsin tång så det var verkligen Corona-anpassat.

-

The Christmas table was 100% adapted to prevailing circumstances and restrictions and therefore it was not on a buffet. At first you were afraid that they would be stingy because of this and that you would not be measured, but it was really the opposite. Here above you see a picture of the menu 👆🏼 As you can see, there were three different servings + the dessert table that was on a buffet but where everyone had their own tongs so it was really Corona-adapted.

Här är bilder från första serveringen! Tre lika sorters sill, ägg, potatis, västerbottenpaj m.m. Bläddra tillbaka till bilden på menyn för att få veta vad exakt allt var. Jag gillade verkligen pajen och kavringen med röran på allra mest.

-

Here are pictures from the first serving! Three equal kinds of herring, eggs, potatoes, Västerbotten pie, etc. Scroll back to the image on the menu to find out what exactly everything was. I really liked the pie and the mix on the bread most.

Andra serveringen såg ut så här 👆🏼 Några olika sorters lax, makrill, såser, julskinka, korv, senap, rödkål, lamm m.m. Gravad och kallrökt lax var ju min favorit och jag beställde även in extra av just dessa sorter. Glömde kanske nämna det, men man kunde beställa in extra av allt om man ville, så därför gjorde jag det då jag inte åt köttet.

-

The second serving looked like this 👆🏼 A few different kinds of salmon, mackerel, sauces, Christmas ham, sausage, mustard, red cabbage, lamb etc. The two differents salmons was my favorite and I also ordered extra of these varieties. Maybe forgot to mention it, but you could order extra of everything if you wanted, so I did it because I did not eat the meat.

Och såg här såg tredje serveringen ut med bland annat lax, köttbullar, revben, potatis, brysselkål, brunkål m.m. Denna serveringen var den som var minst i min smak utan tvekan. Jag åt bara laxen, men tyvärr fattades en sås till laxen då det blev väldigt tort utan.

-

And here is what the third serving looked like with salmon, meatballs, ribs, potatoes, Brussels, brown cabbage, etc. This serving was the one that was least in my taste without a doubt. I only ate the salmon, but unfortunately a sauce was needed for the salmon as it became very dry without.

Dessertbordet var på buffé, men som jag skrev fick alla varsin tång så man behövde inte riskera att utsättas för Covid. Det var allt möjligt, både julgodis, kakor och desserter i mängder. Jag åt ju ingenting alls av detta, eftersom jag inte äter sötsaker och det var en väldigt stor besvikelse att dem inte ens hade clementiner. Inget julbord utan clementiner, eller hur? 🍊 Som tur var...

-

The dessert table was on a buffet, but as I wrote, everyone got their own tongs so you did not have to risk being exposed to Covid. It was everything possible, both Christmas sweets, cakes and desserts in abundance. I did not eat any of this at all, because I do not eat sweets and it was a great disappointment that they did not even have clementines. No Christmas table without clementines, right? 🍊 Luckily...

var så kunde dem i alla fall fixa ett litet litet fruktfat till mig, vilket jag var väldigt tacksam över och så beställde jag in lite glögg också. Frukt var även något man saknade på frukosten dagen därpå, det var liksom bara äpple och banan vilket är mindre bra. Speciellt när allt fler väljer bort sötsaker och äter mer frukt istället!

-

they could they at least fix a small fruit platter for me, which I was very grateful for and so I ordered some mulled wine as well. Fruit was also something you missed at breakfast the next day, it was like just apple and banana which is less good. Especially when more and more people opt out of sweets and eat more fruit instead!

Bättre bilder på dessertbordet ser ni här 🍬

-

Better pictures of dessert table you can see here 🍬

Det var alla bilder!! Summan av kardemumman är att maten var god och julbordet blev ännu bättre när det blev serverat till bordet, istället för att man ska hämta all mat själv. Då brukar saker ta slut, maten blir kall, det är kö-bildning och ofräscht, negativ oavsett om det är en corona-pandemi eller inte. Maten var god med bra kvalitet, men tyvärr saknades mer veganska/vegetariska/fisk alternativ och inte minst, FRUKT. Det saknades verkligen!

Har ni ätit årets första julbord än?

-

It was all pictures!! The bottom line is that the food was good and the Christmas table got even better when it was served to the table, instead of having to pick up all the food yourself. Then things tend to end, the food gets cold, there is queue formation and not fresh, negative regardless of whether it is a corona pandemic or not. The food was good with good quality, but unfortunately there was a lack of more vegan/vegetarian/fish options and not least, FRUIT. It was really missing!

Have you eaten this year's first Christmas table yet?

#bestofnouw #nouwinfluencer #veckansblogg

Follow me on Instagram - @agneschristensson

Contact - [email protected]

Gillar

Kommentarer