VÄRLDENS GODASTE DAIMBROWNIE

Älskar du choklad och Daim så kommer du bli kär i denna brownie! Alltså på riktigt, detta är världens godaste (tycker iallafall jag och många av mina vänner😍). Jag lärde mig och fick receptet på denna brownie för ett par år sedan när jag jobbade på Emmas café vid mitt sommarställe i Mollösund. Sedan dess har jag bakat den och varenda gång jag bjuder på denna så blir det jubel! Ni måste helt enkelt pröva! Kakan bör bakas dagen innan servering, för den måste stå till sig i kylen över natten (åtminstone 4h i kyl).


INGREDIENSER: (1 rektangulär ugnsform, vill du göra i en mindre form är det bara att minska på receptet, ta bort en tredjedel eller hälften)

4 ägg

3 dl socker

2 dl mjöl

300 gram mörk choklad (köp en god, jag brukar använda Lindt havssalt)

250 gram smör

1 nypa salt

3 paket daim (långa)


HUR GÖR MAN

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Täck formen med bakplåtspapper i botten och på väggar.

3. Hacka chokladen i mindre bitar.

4. Smält smör och tillsätt den hackade chokladen, blanda runt tills chokladen har smält helt och det blir en slät smet.

5. Blanda ihop socker, mjöl & salt i en större skål. Tillsätt smör & chokladsmeten och till sist äggen. Blanda ihop allt till en jämn smet.

6. Häll hälften av smeten i formen, krossa sedan hälften av Daimen på smeten. Häll på resterande smet och krossa över resterande Daim.

7. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Den kommer att vara rinnig när ni tar ut den men det är meningen, den stelnar i kylen sen. Så ta ut ur ugnen, låt svalna och ställ sedan in i kylen över natten (eller minst 4h innan servering). Ät som den är eller servera med en klick grädde!

Gillar

Kommentarer

Photographmyplate
Photographmyplate,
Åh det ser så gott ut!
nouw.com/photographmyplate