TRIFLE MED VIT CHOKLADMOUSSE, MANGOKOMPOTT & KROSSADE DIGESTIVE KEX

Funderar ni på vad ni ska laga för nyårsdessert? Här kommer ett tips som är supergott och väldigt enkelt att göra! Min bästa vän Annika introducerade detta recept till mig, hon hade googlat "enkla desserter" och hittade just detta recept på Trifle med vit chokladmousse, krossade kakor och frukt i glas. Vi lagade denna dessert på en tjejmiddag för några helger sen och den blev verkligen uppskattad! När jag provlagade den hemma i dagarna och lät släkten smaka gick den hem lika bra hos dom, så jag garanterar att denna desserten kommer att uppskattas😊. Man kan varva chokladmoussen och de krossade kexen med de frukter eller bär man tycker om, men denna fräscha kombon med mango, passionsfrukt, lime och mynta blev toppen! När vi lagade den på tjejmiddagen varvade vi med filéad apelsin vilket också var jättegott!


RECEPT (8-10 portioner beroende på storlek på glas)

Vit chokladmousse:

5 dl grädde

4 msk socker

2,5 dl naturell färskost

175 g vit choklad

En nypa vaniljpulver om man vill

Resten:

1 pkt digestivekex (eller andra kex/kakor som du gillar och tycker passar till)

2 st mango (finns att köpa fryst också)

4 st passionsfrukter

1 st lime

1 kruka mynta

1 tsk socker


HUR GÖR MAN

1. Moussen: Vispa grädde mjukt och tillsätt sockret och vaniljsockret.

2. Vispa färskosten mjuk i en annan bunke. Smält den vita chokladen och vispa ihop med färskosten.

3. Bland ihop grädden med färskostblandningen till en jämn smet. Ställ kallt.

4. Hacka upp mangon och blanda ihop med passionsfrukt, rivet limeskal samt saft, hackad mynta och 1 tsk socker.

5. Krossa kexen.

6. Ta fram glas att lägga upp desserten i. Varva krossade kex, vit chokladmousse samt mangokompott. Toppa med färsk mynta! Ställ kallt tills servering.

Gillar

Kommentarer

linneajosefin
linneajosefin,
Nej men lägg av så gott!!
nouw.com/linneajosefin
AGNESTUGG
AGNESTUGG,
Så gott verkligen😍💕
nouw.com/agnestugg