HÄLSOSAMMA QUINOACOOKIES

Vad sägs om något nyttigare till fikat som både är bra för kroppen och väldigt gott? Quinoacookies, jag såg detta på programmet Leilas Supermat och blev så sugen på att testa! Jag älskar quinoa i mat, men har aldrig tänkt på att baka med det. Detta receptet innehåller massa bra saker för kroppen, så det är utmärkt att äta till fikat en dag när man kanske inte vill proppa i sig massa socker. Dessa blev härligt crunchy på utsidan och sega i mitten. Ät som mellis eller när du är sugen på något sött och samtidigt vill ge din kropp bra energi. Här kommer receptet:


INGREDIENSER (1 plåt, ca 15st)

4 dl kokt quinoa (al dente, blir väldigt gott med lite knaprigt i kakorna)

2 dl nötmjöl (jag använde hasselnötsmjöl, funkar med vilket som)

1,5 dl havregryn

1 dl kokosflingor

1 ägg

1,25 dl kokosfett

2 msk chiafrön

1 nypa salt

1 nypa vaniljpulver

0,75 dl agavesirap eller lönnsirap

100 gram grovt hackad mörk choklad


HUR GÖR MAN

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Koka quinoa i saltat vatten, se till att koka al dente.

3. Grovhacka chokladen.

3. Blanda alla ingredienserna i en bunke till en smet.

4. Fördela som bollar på en plåt med bakplåtspapper (cirka golfboll i storlek).

5. Grädda dem gyllene i ca 20-25 minuter. Tills gyllenbruna.

Gillar

Kommentarer