En helt fantastiskt god frukost (eller mellis, eller kvällssnack) som verkligen smakar äppelpaj! Jag fick sånt sug efter äppelpaj och tänkte att det var kul att skapa någon nyttig frukostvariant. Då kom denna skapelse till och jag måste säga att den blev supergod! Det är tre lager, ett bottenlager som är självaste overnight-oatsen, ett mittenlager med äppelmos, slutligen en yoghurtvaniljvisp toppat med krispig granola, nötter och äppelbitar. En fantastiskt start på dagen! Vad är Overnight Oats för de som inte har prövat ännu? Det är en kall gröt som "tillagas" i kylen. Med endast gryn (+ frön om man vill) och vätska får man fram detta nyttiga frukost-/mellisalternativ. Den förbereds kvällen innan eller åtminstone ett par timmar innan servering vilket minskar stressiga morgnar 😊. Nyttigt, gott och enkelt = KANON! Man smaksätter precis som man vill, i denna variant så har jag valt att smaksätta gröten med klassiska äppelpaj-kryddor som kanel och kardemumma!


INGREDIENSER: (2 port)

1 dl havregryn

2 dl havremjölk (eller annan valfri mjölk)

1 msk chiafrön

0,5 tsk mortlad kardemumma

0,5 tsk kanel

1 nypa salt

1 nypa vaniljpulver

1 dl äpplemos

1,5 dl yoghurtvaniljvisp (blanda ihop fet yoghurt, vaniljpulver och lite honung) eller använd färdig vaniljyoghurt/kvarg...

1 dl granola + nötter om man vill

1 äpple


HUR GÖR MAN

1. Blanda ihop havregryn, chiafrön, mjölk, kardemumma, kanel, vaniljpulver och salt. Låt stå i kyl minst 3h.

2. Lägg overnightoatsen i botten av ett glas/skål eller burk. Lägg ett lager äppelmos ovanpå, lägg sedan ett lager med vaniljyoghurt/visp och toppa med granola, nötter och äppelbitar om man vill. MUMS!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments