AGNESTUGG
  • Magazine
  • Bloggar
    • Nya bloggar
      • Design & inredning
      • Foto
      • Föräldraskap
      • Mode
      • Träning & hälsa
    • Topplistor
    • Foto
    • Föräldraskap
    • Mode
    • Träning & hälsa
  • Fler
    • Design & inredning
  • Topplistor
  • Skapa blogg
Gå till ,[object Object]
AGNESTUGGMATSTYLIST, MATFOTOGRAF, RECEPTKREATÖR
AGNESTUGG
AGNESTUGG
Agnes Jiseborn, 29 år, Stockholm
Mat är livet, tycker jag i alla fall! Jag jobbar som matkreatör i Stockholm, samt driver denna blogg med tillhörande instagram och Youtubekanal, allt under namnet Agnestugg. Genom mina bilder och recept vill jag inspirera er till att plocka fram kastruller, skålar och sätta igång. Jag tror på att matlagning vara enkelt och skapa glädje! Jag brinner för en långsiktig och hälsosam balans i vardagen där inget behöver vara svart eller vitt.

Kontakta mig för samarbeten, receptframtagning, matstyling, fotografering samt innehållsproduktion.
Se mer på min hemsida agnesjiseborn.se
Mejl: [email protected]

Instagram @agnestugg

Youtube AGNESTUGG

  • AGNESTUGG - VEGETARISKA WRAPS

Sök

Prenumerera

Arkiv

  • juni 2018
  • april 2018
  • mars 2018
  • februari 2018
  • januari 2018
  • december 2017

OLIKA TUGG

  • ASIATISKT
  • BAKES OATS
  • BRUNCH
  • BRÖD
  • BULLAR
  • CATERING
  • CHEESECAKE
  • CHIAPUDDING
  • COOKIES
  • CUPCAKES
  • DESSERTER
  • DRINKAR
  • DRYCK
  • FARSDAG PRESENTER
  • FRITTATA
  • FRUKOST
  • FRÖKNÄCKE
  • FÖRRÄTT
  • GLASS
  • GLUTENFRITT
  • GODIS
  • GODSAKER
  • GRANOLA
  • GRYTOR
  • GRÖT
  • GÖTEBORG
  • HALLOWEEN
  • HÄLSODRYCK
  • HÄLSOSAMMARE GODIS
  • HÄLSOSAMMARE KAKOR
  • JULBAK
  • JULBORD
  • JULGODIS
  • KLADDKAKA/BROWNIE
  • KOLOR
  • LUNCH
  • LUSSEBULLAR
  • MACKOR
  • MATPAJER
  • MELLANMÅL
  • MIDDAG
  • MIDSOMMAR
  • MJUKA KAKOR
  • MOUSSE
  • MUFFINS
  • NICECREAM
  • NYTTIG GLASS
  • NYÅR
  • OVERNIGHT OATS
  • PANNKAKOR
  • PASTA RÄTTER
  • PEPPARKAKSDEG
  • PIZZA
  • POKÉ BOWL
  • PRENUMERATIONS BOX
  • PÅSK
  • SALLADER
  • SMOOTHIE
  • SMÅKAKOR
  • SNACKS
  • SOMMAR
  • SOPPA
  • STOCKHOLMS BAGERIER
  • SÖTA MUNSBITAR
  • SÖTA PAJER
  • TACOS
  • TAPAS
  • TILLTUGG
  • TÅRTOR
  • VECKANS BLOGG
  • VEGANSKT
  • VEGETARISK MIDDAG
  • WRAPS
  • ÄPPELPAJ
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Youtube

GRÖN PIZZA MED ÄRTHUMMUS, FETAOST OCH PISTAGENÖTTER

torsdag 7 juni 2018, 19:00

En kanongod pizza som är proppad med massor av gott grönt! Servera på buffen eller till pizzakvällen! Krispiga grönsaker, len hummus, smakrik dressing, nötter och ost, ja ni hör... pröva! 😊


INGREDIENSER: (2 pizzor)

2 färdiga pizzadegar (eller hemgjord såklart)

2 pkt gröna ärtor hummus (från Sevan)

0,5-1 st zucchini beroende på storlek

1 knippe sparris

1 knippe salladslök

150 g fetaost

1 dl skalade pistagenötter

1 kruka basilika

GRÖN ÖRTDRESSING ATT RINGLA ÖVER PIZZAN:

1 kruka basilika

0,75 dl olijvolja

1 msk citronsaft

1 vitlöksklyfta

0,5 tsk honung

salt och peppar enligt smak


HUR GÖR MAN

1. Sätt ugnen på den temperatur som beskrivs på förpackning av pizzadeg.

2. Hyvla/skär zucchinin tunt. Lägg på ett fat och strö över salt, vänd om. Låt stå ett par minuter för att vätskan ska släppa. Krama sedan ur zucchinin (detta gör att pizzan blir mindre blöt).

3. Mixa ihop ingredienserna till den gröna dressingen.

4. Hacka salladslök och skär sparris i lagom stora bitar.

5. Lägg pizzadegen på bakplåtspapper och kavla så tunn som du önskar. Bred ut ett lager av grön ärtor hummusen jämt över pizzan. Tillsätt zucchini, sparris, vårlök och fetaost. Grädda i ugn enligt instruktioner på baksidan av förpackning till pizzadeg.

6. När pizzan är klar, ringla över den gröna dressingen och toppa med pistagenötter och färsk basilika.

  • VEGETARISK MIDDAG, PIZZA
  • (13)

Gillar

Kommentarer

STEKT LEVAIN MED HUMMUS, SPARRIS & POCHERAT ÄGG

fredag 20 april 2018, 05:00

Varför inte lyxa till helgfrukosten? Denna smarriga macka har jag tagit fram åt Sevan, med deras nyhet. hummus med smak av gröna ärter! Funkar såklart att äta till lunch och middag också! 😍


INGREDIENSER: (2 mackor)

2 skivor levain surdegsbröd

1 msk smör/olivolja

1 pkt hummus smak gröna ärtor (från Sevan)

1 knippe sparris

2 ägg

1-2 msk ättika + vatten

1 näve ärtskott

några kvistar rosmarin

lite hyvlad parmesan

flingsalt


HUR GÖR MAN

1. Stek brödet på hög temperatur i smör eller olivolja. Ta ur från pannan och placera på en tallrik, strö över lite flingsalt och bred på hummus på mackorna.

2. Pochera äggen: knäck äggen i en skål med ättika och vatten. Låt dra till sig lite. Koka upp vatten, stäng av plattan. Dra med en sked i vattnet så att en virvel bildas. Tillsätt äggen försiktigt. Låt vara i vattnet 3-4 min. Ta upp äggen med en hålslev och låt rinna av på lite hushållspapper.

3. Stek sparrisen snabbt i smör eller olja på medelhögtemperatur, salta och peppra. Toppa ovanpå hummusen.

4. Lägg äggen ovanpå sparrisen och toppa med ärtskott, hyvlad parmesan, flingsalt och hackad rosmarin.

  • VEGETARISK MIDDAG, BRUNCH
  • (7)

Gillar

Kommentarer

SMARRIG LINSCHILI!

torsdag 12 april 2018, 19:12

En kanongod linschili som jag tagit fram åt Sevan! 😍 Fullproppad med massa gott och bra för kroppen. Servera som den är eller så har jag givit förslag på tillbehör längre ner i receptet!


INGREDIENSER: (6-8 port)

Linschili:

2 gula lökar

3 st vitlöksklyftor

2 st paprikor (gul och röd)

1 röd chilifrukt (smaka av hur stark)

rapsolja att steka i

0,5 dl tomatpuré

2 msk paprikapulver

2 msk spiskummin

1 tsk torkad koriander

1 tsk oregano

800 g krossade tomater

2,5 dl vatten

1,5-2 st grönsaksbuljongtärningar

1-2 tsk salt (efter smak)

1 msk honung

0,5 msk sambal oelek

2 lagerblad

2 msk japansk soya

2,5 dl blandade torkade linser

1 pkt kidneybönor

125 g majskorn (gärna frysta)

Förslag på tillbehör:

Ris

Färsk koriander + lime

Guacamole + tortillachips

Hummus + bröd


HUR GÖR MAN:

1. Hacka löken, vitlöken, paprikan och chilifrukten.

2. Hetta upp rapsolja i en stor kastrull och fräs löken och vitlöken ett par minuter tills den börjar bli lite glansig och mjuk.

3. Tillsätt chilifrukten, paprikan, spiskummin, paprikapulver, torkad koriander, oregano, sambal oelek och tomatpuré. Stek ett par minuter.

4. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar, lagerblad, japansk soya, honung, salt och linser. Låt koka ihop 30 min.

5. Tillsätt kidneybönorna och majskornen till grytan. Låt koka ytterligare 10 min. När linserna känns klara är grytan klar.

6. Servera grytan med de tillbehör du föredrar!

  • VEGETARISK MIDDAG, GRYTOR
  • (12)

Gillar

Kommentarer

AGNESTUGG

  • Gå till Profil
  • Gå till Startsidan
  • Gå till RSS
  • Gå till Sitemap

Blogga på Nouw

  • Skapa konto
  • Tjäna pengar på din blogg
  • Tagga produkter med Metapic
  • Flytta din blogg till Nouw

Bloggar

  • Allmänt
  • Annat
  • Design & inredning
  • Foto
  • Föräldraskap
  • Hästar & ridsport
  • Mat & recept
  • Mode
  • Personligt
  • Resor & utland
  • Sport
  • Träning & hälsa

Nouw

  • Magazine
  • Allmänna villkor
  • Sekretesspolicy
  • Kakor
  • Kontakta oss
  • Hjälp
  • Driftinformation
  • Build: 2021-02-15 15:41