GRÖN PIZZA MED ÄRTHUMMUS, FETAOST OCH PISTAGENÖTTER

En kanongod pizza som är proppad med massor av gott grönt! Servera på buffen eller till pizzakvällen! Krispiga grönsaker, len hummus, smakrik dressing, nötter och ost, ja ni hör... pröva! 😊
INGREDIENSER: (2 pizzor)
2 färdiga pizzadegar (eller hemgjord såklart)
2 pkt gröna ärtor hummus (från Sevan)
0,5-1 st zucchini beroende på storlek
1 knippe sparris
1 knippe salladslök
150 g fetaost
1 dl skalade pistagenötter
1 kruka basilika
GRÖN ÖRTDRESSING ATT RINGLA ÖVER PIZZAN:
1 kruka basilika
0,75 dl olijvolja
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk honung
salt och peppar enligt smak
HUR GÖR MAN
1. Sätt ugnen på den temperatur som beskrivs på förpackning av pizzadeg.
2. Hyvla/skär zucchinin tunt. Lägg på ett fat och strö över salt, vänd om. Låt stå ett par minuter för att vätskan ska släppa. Krama sedan ur zucchinin (detta gör att pizzan blir mindre blöt).
3. Mixa ihop ingredienserna till den gröna dressingen.
4. Hacka salladslök och skär sparris i lagom stora bitar.
5. Lägg pizzadegen på bakplåtspapper och kavla så tunn som du önskar. Bred ut ett lager av grön ärtor hummusen jämt över pizzan. Tillsätt zucchini, sparris, vårlök och fetaost. Grädda i ugn enligt instruktioner på baksidan av förpackning till pizzadeg.
6. När pizzan är klar, ringla över den gröna dressingen och toppa med pistagenötter och färsk basilika.
