Imorn åker jag hem till Sverige.

WHAT????!!!

Jag kan inte förstå hur tiden har gått såhär fort!! Känns på riktigt som att jag kom hit igår!! Men nu är det dags för mig att åka tillbaka till Sverige! Jag har lärt mig så otroligt mycket detta året och jag har förändrats som person. När jag satte mig på planet mot Florida så var jag en rädd 17årig tjej som inte visste vad som väntade hennes. Jag var förväntansfull och rädd på samma gång. När jag kom hit så visste jag inte vad jag som skulle hända nu, hur skulle livet här bli?

Jag hade höga förväntningar om mitt år. Jag ska vara ärligt och säga att mitt år inte blev helt som jag hade tänkt mig. Jag har haft motgångar och jobba saker att tacklas med under detta år. Stunder som jag har varit otroligt vilsen och inte vetat vad jag ska göra. Jag också självklart haft stunder då jag har längtat extra efter min familj och mina vänner. För det krävs så himla mycket med mod och vilja att göra det som jag har gjort. Jag är otroligt stolt över allt som jag har gjort, Jag har fått göra saker här som jag aldrig skulle fått chansen att göra hemma. Så tack mina familj och mina vänner som hjälpte mig att få göra drömmen jag har haft sedan jag var 14 sann. Jag har haft ett helt otroligt år som jag aldrig kommer att glömma. Jag har vänner över hela världen och har fått träffa så många underbara människor! Jag är evigt tacksam över detta året och allt jag har lärt mig och fått uppleva.

Men det är inte hejdå det är ses snart! Jag vet att jag kommer vara tillbaka i Panama City Beach snart!

PUSS

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har jag bara 2 dagar kvar i skolan! Tisdag och Onsdag är halv dagar p.g.a finals och på Onsdag kväll är det dags för Graduation!! Jag kan inte fatta att jag inte har så lite skola kvar!! Den senaste veckan gick väldigt fort enligt mig och jag vet inte om jag känner mig redo att sluta skolan riktigt än.

Denna veckan hade jag middag med en kompis till mig och hennes mamma, ( hon är med i min rotary klubb) vilket var super mysigt! Alexis och jag har Kör och American History ihop. Kommer sakna att inte ha First and Second Period med henne! Både hon och hennes mamma har varit till stor hjälp under mitt år här! 💜

Jag hade också middag med min första värdfamilj men jag hart tyvärr inte bilderna från den kvällen. I torsdag hade vi det sista I.T.S mötet för denna terminen. Det var sorgligt värre för min del, eftersom att dom har varit en sådan stor del av mitt år här. Jag har tävlat ihop med dom och träffat mina bästa vänner i den föreningen!! Jag höll ett litet tal som mest handlade om hur mycket dom människorna betyder för mig och att jag är tacksam för all som dom har gjort för mig!! Jag blev också "Thespian of the Week" Personer ställer sig upp och säger varför dom älskar personen. Det gjorde mig så otroligt glad!!

Några av mina favoriter var:

"I love Agnes because for some reason she does not know how to get out of a car, I on´t know if it it is different in Sweden? " Det är sant, har alltid problem med det..

I love Agnes because she makes me happy everything I see her because she has a big smile on her face"

En sån jävla fin grej att uppmärksamma en medlem varje vecka tycker jag! 💜

Jag vet att Berglund är ett svårt namn att få till men jag är van nu!

Det känns som sagt konstigt att jag har så lite tid kvar i skolan men jag ska njuta av tiden som är kvar innan jag får sommarlov! 

PUSS

Likes

Comments

Det är sant som alla säger, tiden flyger iväg!! Idag började jag min sista hela vecka i skolan, nästa onsdag den 1/6 är min sista dag i skolan. Jag knappt fatta att det är så nära! Samtidigt som det känns konstigt att inte träffa mina vänner så känns det självklart skönt! Jag redo för sommarlov nu! Men först har jag några finals att klara av.

Jag försöker att hinna med så mycket som möjligt nu i slutet, denna veckan blir det nog middag men min första värdfamilj och sedan middag med några vänner. Jag har inga stora planer för den resterande tiden, jag försöker mest att spendera tid med vänner och familj.

Jag bjuder på en blandning av bilder från detta året!

Jag och Sara, State Theaspian Competition. Vi har duktiga och sydde på knappar på våra badges under en workshop med en dam som älskade IKEA och hade haft en svensk utbytesstudent hos henne. Sara och jag tog även en step workshop, denna historien är känd bland min värdfamilj och vänner. För att vi inte kan tapdance för fem öre. Men vi gjorde vårt bästa, för man måste ju prova nya saker!

PROM! Med värdens bästa vänner!

Jag och min pärla från Österrike, vi gick vilse i Floridas huvudstad och pratade om att vi bor i städer som folk åker till när dom ska på semester!

Jag klädde ut mig till Pippi under homecoming week!

Blev ännu mer kär i New York och staden som aldrig sover

​Jag lärde mig att älska Rotary Youth Exchange och alla som ingår i den stora familjen! 

Och en massa annat självklart! Men det får ni höra om när jag kommer hem! 

Vi ses om 22 dagar Sverige, jag hoppas på värme förresten! 

PUSS 

Likes

Comments

Igår höll jag min presentation för min Rotary klubb om mitt år här i USA. Jag har jobbat på den länge för att jag tyckte att det var knepigt att få med det jag ville och hur jag ville framföra allt jag gjort detta året. Det går liksom inte att få med allt som jag har gjort. Men jag valde att fokusera på skolan och de resor som jag har gjort detta året. Under min oriantation så frågade flera Roterians vad mitt mål med mitt år var och vad jag ville med mitt år. Jag blev nervös och visste typ inte vad jag egentligen ville med detta året förutom att lära mig engelska flytande och att få uppleva en ny kultur. Men sedan så kom jag fram till att jag vill resa, det är något som jag verkligen älskar och hoppades få göra detta året. Vilket jag fick möjligheten till också, både med rotary och själv!

Jag valde också att prata om hur mycket jag har förändrats under detta året från den 17 åriga tjej som var otroligt rädd när hon klev av planet i USA till den vuxna och självständiga kvinna jag är idag. Det var även viktigt för mig att berätta om den tiden som allt inte var en dans på rosor för att dom ser den glada Agnes varje måndag, eftersom att jag älskar att va med dom. Även om livet har har varit upp o ner så har det också gjort mig så mycket starkare. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att mitt år skulle bli såhär eller att det skulle kännas såhär svårt att äga hejdå till alla här. Jag började gråta igår p.g.a hur tacksam jag är för denna upplevelse och för allt som alla människor runt mig har gjort för mig!

​❤

Likes

Comments

Rotary och Rotary Youth Exchange har gett mig så mycket! Jag är en mer öppen person som vill förändra världen. Det kanske låter mesigt men det är sant. Jag hörde något när jag var på language camp i Jacksonville som veklingen fick mig att tänka efter. " If everybody whent on exchange, there would be world peace" För att det handlar om att uppleva en annan kultur och förstå hur olika personer lever i olika länder.

Jag har insätt hur coolt jag tycker att det är med språk, hur sjukt viktigt det är!! Jag håller med om att det är jobbigt och svårt att lära sig ett nytt språk, speciellt om man gör det i skolan. Jag hade det tufft förra året när jag läste Spanska 3 som en extra kurs. Jag bestämde mig därför för att inte lägga till kusen nästa år. Jag har dock insätt att jag vill lära mig tyska. Jag har har länge tyckt att språket lät grovt och fult men efter att träffat många utbytesstudenter detta året som pratar tyska som modersmål, så har jag ändrat min åsikt. Jag hoppas även att jag kommer gå tillbaka till att lära mig spanska i framtiden.

Rotary gör så mycket bra runt om i världen och Youth exchange är en del av allt bra dom gör! Ungdomar över hela världen får en chans att uppleva en ny vardag, skola ett helt nytt liv i ett främmande land. Det är jävligt läskigt men gud vilken upplevelse. Man får chansen att se en annan kultur och man inser hur mycket man kan göra jorden till en bättre plats och hjälpa de som inte är lika lyckligt lottade.

Jag vill tacka alla som har hjälpt mig innan mitt utbytessår och under tiden! Det betyder otroligt mycket att jag fått förverkliga drömmen jag har haft sedan jag var 14 år.

Det finns så otroligt mycket att uppleva runt om i världen, och min resa har börjat! Ser fram emot att lära mig mer språk och besöka flera länder i framtiden.

Ses snart Sverige 😘

Likes

Comments

Det är så sant som alla säger, att tiden bara flyger i väg under ens utbytessår! Det känns som att veckorna och månaderna har sprungit iväg sista tiden! Men jag håller hela tiden på att planer min sista månad här!

Denna veckan har jag en Award ceremony för ITS vilket ska bli super kul! Jag har den föreningen att tacka för mycket detta året! Troupe 6371 har en stor plats i mitt hjärta! ❤

Fick även denna inbjudan förra veckan

Är stolt och glad över det!

I helgen ska jag åka på konferens med mitt Rotary distrikt! Det ska bli kul att representera youth exchange och Sverige!

Jag kör hårt sista tiden i skolan och njuter av värmen här i Florida! 

Hoppas våren värmer i Sverige! Vi ses om 43 dagar igen ❤

Likes

Comments

Jag har skrivit om dresscode innan och är något som jag känner blandade känslor kring. Jag gillar tanken bakom det att alla ska klä sig liknade för att minska den ekonomiska skillnaderna mellan elever.

Men ibland är det lite svårt att veta vad som är okej att ha på sig och inte.. En av grejerna som min skola går efter är att man inte ska få visa axlarna. Jag får inte ha linne på mig för att manliga elever ska ta fokus bort från skolan för att mina axlar är så sexiga. Denna grejen gör mig arg ! Det bara är så jävla dumt.

Men ni kan vara lugna jag tog på mig en kofta över när en lärare upplyste mig över att jag inte hade på mig dresscode. Det är inga problem jag ska försöka att inte visa så mycket av mina axlar i framtiden.

Hoppas allt är bra i Sverige

Ser fram emot att gå runt i mina blommiga klänningar på De geer i höst!

PUSS

Likes

Comments

I Fredags var det dags att vara på resan fot igen! Jag tog bussen till Jacksonville för att hälsa på Mia och vara hennes mentor under language camp!

Lördag morgon language camp! Vi jobbade hårt hela dagen med rotary youth exchange!

Fick bl.a. träffa Anna! Jag har inte träffat henne sedan sea camp som var i januari. Det är alltid underbart att spendera tid med utbytesstudenter och blivande utbytesstudenter!

I söndag hämtade Stephanie i Jacksonville och vi åkte till Daytona! Jag turistande, fick träffa hennes familj och besöka Ikea, det var en underbar resa och upplevelse!

Likes

Comments

Tro inte att någon har lyckats missa detta men jag hade Prom i lördags! Det var en kul dag och kväll fylld med underbara personer! Såhär såg jag ut!

Jag fick låna klänningen av min vän Layne, hon hade den för några år sedan så hon lät mig låna den! Det var toppen! Jag behövde inte betala dyra pengar för en klänning som dessutom skulle bli svår att ta med hem.

Layne, Maranda och jag. Jag har nog världens finaste vänner!! Älskar dom såå

Jag fick höra att jag såg ut som Bell hela kvällen, kan nog se den likheten. Gud vad den klänningen var tung!! Men himlans fin så det var de värt!

Vi ser fett kickas ut på denna bilden! Efter att jag tagit bilder med min värdsysyter såg gick jag över till Sara och tog ännu mer bilder!!

🌟

​Jag hade en underbar kväll! En kväll som jag sent kommer att glömma! Har otroligt många fina människor runt mig, vet att det kommer bli jobbigt att säga hejdå till dom. Men det är tag kvar som tur är! 

Puss 

Likes

Comments

​Dag 2. Denna dagen var det många från min troup som tävlade så jag gick och kollade på deras framträdanden. Det är alltid kul att stötta och få se deras framträdanden igen! Alla gjorde ett bra jobb! Vi gick också på en dans workshop som var en av de roligaste grejerna på festivalen, vi svettades nästan bort men hade så kul! 

På kvällen var det dags för MainStage, när de bästa skolorna i Florida får framföra sin MainStage. Efter att en jury har bedömt dom. Vi såg Agnes Of God. En pjäs om en nunna som säger att gud har gjort henne gravid, efter att hennes barn hittats död i en papperskorg på hennes rum. Det är upp till en psykolog att förstå vad som har hänt och vem som har dödat barnet. Pjäsen hade bara 3 karaktärer och alla gjorde ett otroligt bra jobb!! Jag grät genom hela pjäsen, den var så äkta och berörda alla i publiken! Detta var något av det bästa jag såg på festivalen!

Det blev ett bra slut på en utmattande dag!

PUSS

Likes

Comments