lördagstankar

Det är alldeles för många äldre som inte tar den här pandemin på allvar. Det är så jobbigt att se äldre som inte verkar förstå allvaret. De handlar, rör sig ute, träffar folk... Det handlar om vuxna människor som givetvis styr över sina egna liv, men samtidigt vill man bara låsa in dem av omtanke. Det handlar för min del inte bara om äldre jag känner - jag tycker jag stöter på så många pensionärer i butiker som inte alls håller avstånd trots att man själv verkligen försöker göra vad man kan för att inte komma för nära. Tänk om alla människor, gamla som unga, kunde ta det här på allvar, följa restriktioner och värna om både sig själva och sina medmänniskor.

Är man inte lite självisk om man röstar på ett parti enbart för sin egen skull? Jag tänker att politik handlar om att rösta för de som har de sämsta förutsättningarna, för att de ska få möjligheten till ett bättre liv. Att rösta på ett parti som gynnar dig som vit och ekonomiskt stabil, men inte en fattig, ensamstående mamma är så orättvist. Hur kan man bry sig så lite om andra och så mycket om sig själv? För mig är det oförståeligt. Vet inte riktigt varifrån den här tanken dök upp, men jag tänker på det ibland; hur oattraktivt det är med privilegierade personer som inte inser vilken tur de har och inte värnar om de som inte har det lika bra.

Jag är så tacksam för min familj. Det har jag såklart alltid varit, men jag tror att jag tagit dem lite för givet tidigare. Det känns hemskt att säga, men jag tänker att det (tyvärr) lätt blir så när man lever med varandra, träffas mycket eller bara umgås väldigt ofta. Man vet var man har varandra och känner en sådan trygghet i relationen att man inte riktigt stannar upp och inser vad det är man har. Nu har jag verkligen insett det, och jag är så tacksam för dem!

Kommer världen någonsin gå tillbaka till "det normala" efter den här konstiga tiden? Det känns märkligt att tänka tillbaka på en tid (fastän det inte ens var så länge sedan) då man träffade sina mor- och farföräldrar och hälsade med en kram, eller inte reagerade när någon hostade i affären. Kommer man börja ta i hand igen så småningom? När? Kommer vi att anpassa oss tillbaka till det som var förut, eller kommer vi leva mer distanserat även framöver när allt lugnat sig? Jag undrar verkligen hur mycket spår den här pandemin kommer sätta hos oss och hur den kommer påverka samhället även senare.

  • Tankar

Gillar

Kommentarer

psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,

Så intressant inlägg! Fastnade för det där med att rösta på partier, har aldrig tänkt just ur det perspektivet innan!

nouw.com/psykiskohalsablogg
IP: 173.208.193.210