är det rätt att samarbeta med skönhetskliniker?

Igår hittade jag ett inlägg hos @agnesvera där hon lyfte ett ämne som jag anser är väldigt viktigt att prata mer om - skönhetsoperationer bland "influencers" och samarbeten med kliniker. Hennes tankar hittar ni HÄR. I och med att jag som sagt anser detta vara ett viktigt ämne tänkte jag dela med mig av även mina tankar. Så:

Enligt min mening är det väldigt problematiskt att samarbeta med dessa typer av företag och kliniker, och därmed även dela med sig av en rabattkod som ens unga följare kan ta del av och själva använda. Vare sig man vill det eller inte, har man ett ansvar om man bedriver en social kanal med unga följare, och att ta ansvar är inte att visa att man behöver förändra sitt utseende för att duga. Det spelar ingen roll om man i toppen eller botten av inlägget väljer att skriva att "det här gjorde jag för min egen skull och ingen behöver göra något med sitt utseende för att vara bra nog" för agerandet berättar ju precis tvärtom. Beslutet att genomföra ett ingrepp eller operation för att "förbättra" sitt utseende berättar ju absolut att man behöver förändra hur man ser ut för att bli lite finare, lite snyggare, lite bättre. Även om du i text försöker pränta in något annat. Du valde ståndpunkt när du valde att genomföra ett samarbete med en skönhetsklinik. Punkt.

Ytterligare ett problematiskt uttalande är de som benämner sina ingrepp som "naturliga". Att de ville ha ett "naturligt resultat" och därför "bara" fyllde läpparna med si eller så få milliliter. Naturligt var hur du såg ut innan. Nu är du inte naturlig längre, även om dina läppar ser likadana ut som din grannes som inte fyllt dem. Naturligt är hur man ser ut utan att förändra sina rumpor, näsor, bröst och annat med botox, fillers och andra ingrepp. Att påstå något annat är att berätta för unga följare med små läppar, stora eller krokiga näsor och hängiga bröst att deras utseenden på något sätt skulle vara onormala, fel, konstiga, "inte som alla andras", inte naturliga. Det är att berätta för dessa unga följare att de behöver ta del av din rabattkod och genomföra liknande ingrepp för att passa in i en norm som vi borde jobba emot och inte för.

Nu är jag hård, jag vet det, men jag tycker vi behöver börja vara hårda vad gäller detta ämne. Vi måste börja ställa krav. Jag kan inte förstå hur man kan känna sig ha rätten att sprida dessa idéer vidare till någon, än mindre då till en stor följarskara av framför allt unga tjejer som säkert hade problem redan innan att förstå att de duger som de är. Jag tänker fortsätta vara hård, tills detta beteende slutar normaliseras. För unga tjejer (och killar, givetvis) förtjänar att veta att de duger precis som de är och att de är fina, normala och vackra oavsett hur deras näsor, bröst och läppar ser ut.

Gillar

Kommentarer

agnesvera
agnesvera,

Tack för att även du delar med dig av dina tankar, detta är så viktigt att prata om mer. Ha en fin kväll och helg <3

nouw.com/agnesvera
agnesmathilda
agnesmathilda,

Tack fina du! Detsamma ❤️❤️

nouw.com/agnesmathilda
emelivet
emelivet,

Det är så svårt att säga vad som är rätt och fel 😳

nouw.com/emelivet
agnesmathilda
agnesmathilda,

För min del är det ganska självklart, men jag fattar att det kanske inte är helt svart eller vitt 🤍

nouw.com/agnesmathilda
celinelundqvists
celinelundqvists,

Jag förlorar verkligen all respekt för folk som samarbetar med skönhetskliniker, tycker det är så fel!

nouw.com/celinelundqvists
agnesmathilda
agnesmathilda,

Samma här! Förstår inte hur man kan känna att det är rätt 🤍

nouw.com/agnesmathilda
amaliev
amaliev,

Detter er så viktig å ta opp! Er ikke en lett diskusjon å ta, fordi det er så mange meninger om det!

nouw.com/amaliev
agnesmathilda
agnesmathilda,

Precis! Jag tycker dock att valet är självklart, att det är fel att samarbeta med sådana kliniker ❤️❤️

nouw.com/agnesmathilda
lovisalinnea
lovisalinnea,

Riktigt bra att du tar upp detta tycker jag!!

nouw.com/lovisalinnea
ericawisborg
ericawisborg,
Tack Agnes, för att du vågar uttrycka dig gällande detta. Det är ett väldigt kontroversiellt ämne, upplever jag, och därför backar många. Det är så ledsamt att se hur normaliserat detta blivit de senaste åren, och jag blir mörkrädd för alla barn som växer upp i detta. Jätteviktigt att prata om. Stor kram ♥
nouw.com/ericawisborg
emiliaeklund
emiliaeklund,

Håller verkligen med dig. Självklart får människor göra precis vad dom vill med sina kroppar, men uppmuntra inte andra att göra om sitt utseende. Det blir otroligt problematiskt när man har stora kanaler med mycket unga följare som uppmuntras till att göra något liknande. Då tycker jag man kan hålla sina ingrepp för sig själv, det är ju trots allt ”för sin egen skull” dom gör det, så varför ska någon annan då ta del av det? Kram fina du!!❤️

nouw.com/emiliaeklund
IP: 173.208.173.58