Header

Skolan har börjat dra igång på riktigt nu så det är min första prio. Jag kommer uppdatera bloggen när jag har tid och känner att jag orkar för jag måste verkligen satsa på skolan så jag får den avklarad.

Jag ska också starta en ny psykiatrisk behandling (eventuellt två) samt börja dansa igen så det känns som att mitt liv äntligen börjar falla på plats! 😄 Danskursen jag anmält mig till är balett men på den lägsta nivån eftersom jag haft en så lång paus från dansen. Jag ser så mycket fram emot det! 😍

Mina planer för idag är att göra en engelskauppgift, städa lite på mitt rum samt ta ett bad.

Likes

Comments

Då var första skoldagen avklarad! När jag var på väg till skolan på morgonen började jag må jätteilla och det kändes som att jag skulle spy men som tur var gjorde jag inte det. Jag tror det berodde på att jag var så nervös.

Jag och de andra som är nya för terminen började 8:30 och då fick vi information, skoldator, inloggningsuppgifter, rundvandring osv. Senare kom resten av eleverna och då hade vi mer information samt lite lekar i klassrummen så att man skulle lära känna varandra.

Jag är helt utmattad nu så kommer säkert somna vilken sekund som helst även om klockan bara är halv nio. Eftersom jag inte varit i skolan på 1,5 år är jag inte van vid det alls. Blev helt slut av att sitta och lyssna så länge samt av det sociala trots att jag knappt pratade med någon. Jag tycker det är riktigt jobbigt att börja i en klass där typ alla redan känner varandra, vet inte om jag någonsin kommer bli vän med någon i klassen haha. Det låter jättesorgligt men jag har oerhört svårt att lära känna folk. Det känns däremot bra med lärarna, kurserna, schemat, lokalerna och allt sådant där.

När jag hade slutat träffade jag Ida. Det kändes skönt att "prata ut" om dagen med någon man känner haha. Nu ska jag ta en dusch och sedan gå och lägga mig!

Likes

Comments

Var på operan idag och såg baletten Alice i underlandet med min familj och några familjevänner. Det var andra gången jag såg den föreställningen, var på den förra året också men bara med mamma den gången. Det är helt klart min favorit av alla dansföreställningar jag sett och det är ju en del. 😊

Likes

Comments

Den största förändringen år 2018 måste ändå vara att jag ska börja i skolan igen nu på måndag efter att ha haft en paus i 1,5 år!

Jag har varit skoltrött enda sedan jag gick i 7an och för varje årskurs som gick blev det bara värre och värre. De främsta anledningarna till att det blev så jobbigt var pga min psykiska ohälsa och min ADHD. Det var så ansträngande för mig att koncentrera mig att jag började få panikångestattacker varje gång jag skulle göra en skoluppgift. Mina andra psykiska problem gjorde det ännu värre eftersom jag knappt orkar göra någonting när jag har mina djupa svackor.

När jag skulle börja gymnasiet hade jag tappat all motivation innan terminen ens hunnit starta igång. Efter att ha gått där i 1 månad ville jag redan hoppa av. Mitt gymnasium hade ett riktigt högt tempo och jag fick knappt något extra stöd för mina svårigheter. (Jag gick på en ganska liten grundskola så där hade de tid att ge mig den extra hjälpen jag behövde). Dessutom kände jag att humanistiska programmet var helt fel för mig, jag borde istället ha valt estetiska programmet. Min första tanke var att byta till danslinjen på samma skola men det var redan 6 personer i kö före mig, alltså skulle 7 personer behöva sluta i den klassen för att jag skulle få en plats.

Under gymnasievalet var jag faktiskt först inne på att gå dans eller estetik & media men jag trodde att folk skulle tycka att jag var misslyckad om jag inte valde en teoretisk linje. Jag förstår inte alls hur jag resonerade då. Det är absolut inte sämre på något sätt att gå en praktisk linje, dessutom är estetprogrammet teoretiskt också. Det var bara något jag hade fått för mig från min omgivning.

Trots att det var jobbigt kämpade jag mig igenom hela 1an och fick så småningom minst godkänt i alla ämnen. Sedan kom 2an och där slutade jag efter ett tag att göra alla uppgifter, sedan även prov och till slut var jag knappt i skolan överhuvudtaget. Innan det hade vi försökt att underlätta skolarbetet för mig genom att skjuta upp några ämnen till ett fjärde läsår så att det skulle bli ett lugnare tempo. Tyvärr hjälpte inte det så efter 2an hoppade jag av gymnasiet helt och hållet. Det var det bästa beslutet jag gjort! Även om jag inte hade hoppat av hade jag nog ändå behövt gå om 2an eftersom jag inte blev godkänd i ett enda ämne under det läsåret.

Den tiden som jag egentligen skulle ha gått i 3an fokuserade jag på min terapi samt hade kontakt med ett jobbtorg som hjälper ungdomar som varken pluggar eller jobbar att hitta en sysselsättning. Jag fick en praktikplats på katthemmet och efter att min praktik tagit slut blev jag volontär där så det är det jag har gjort den här tiden. I juni 2017 slutade jag på katthemmet eftersom jag planerat att börja plugga på hösten, men egentligen kände jag mig inte helt redo så det blev inte av. Det var tur att jag väntade lite till eftersom jag nu känner mig 100% motiverad och redo! Det är en sådan skön känsla som jag inte har känt på säkert 6 år.

Den här hösten och vintern har jag mest festat vilket har varit kul men efter ett tag började det faktiskt kännas riktigt meningslöst och jag började längta efter att få mer rutiner och struktur på min vardag. Jag ska börja på en folkhögskola vilket känns jättebra för jag tror att deras lärosätt kommer passa mig väldigt bra! Dessutom ska jag gå estetprofil så det känns inte som att det kan bli bättre just nu! 😄 Jag är riktigt taggad men samtidigt finns oron där att jag ska tappa motivationen igen. Jag har heller aldrig börjat i en klass där jag inte känner någon förut så jag är ganska rädd att jag inte ska få några vänner, men jag försöker att inte tänka på det. Hursomhelst är jag peppad och ska verkligen göra mitt bästa för att klara av mina kurser. 😊

Likes

Comments

Nu måste jag skärpa mig med uppdateringen på bloggen. Det är bara det att jag inte varit på topp den senaste tiden och då är det svårt för mig att skriva inlägg.

Mitt nyår var inte bra alls. Jag var på en skittråkig fest och tolvslaget var sjukt antiklimaktiskt. Alla som var där kände redan varandra och det kändes som att ingen av dem ville ha oss där. I den stunden tyckte jag också att det var en skitbra idé att starta en konflikt med två vänner på sms som vi inte alls har löst än. Det hade inte kunnat bli en sämre start på året.

Jag och Lovisa satt på golvet majoriteten av tiden och åt nachos för att slippa umgås med folk för de var så tråkiga.

När jag kom hem hade inte min familj kommit hem än så jag tog en dusch och passade på att tvätta håret så jag skulle slippa göra det idag. Så skönt! Sedan satte jag mig i sängen och kollade på youtubevideor och åt chips med dipp som jag hade förberett innan jag drog ut. Det måste ha varit höjdpunkten på kvällen så det säger ju en del. 😒

Likes

Comments

Idag har jag varit på antagningsintervju på en skola som jag jättegärna vill börja på efter jullovet. Ni förstår inte hur nervös jag har varit den senaste veckan (enda sedan jag blev kallad till intervju) och framför allt idag!

Det är en folkhögskola och jag har sökt till allmän kurs med estetisk profil. För er som inte har koll på det så är allmän kurs det som motsvarar gymnasiet.

Jag tycker det gick bra på intervjun men har ingen aning om jag kommer in eller inte, jag hoppas verkligen att jag får en plats!

Likes

Comments

Min mamma fyller 55 år imorgon så idag har vi i familjen firat henne. Anledningen till att vi firade henne idag är att det kommer en utbyteselev från Kina till oss imorgon som ska vara här i en vecka.

Alla i årskurs 9 på min brors grundskola åker till Kina och bor i en familj där och senare kommer de barnen till Sverige och bor hos oss. Jag gick på samma grundskola när jag var yngre så har också gjort det utbytet.

Om jag ska vara ärlig är jag inte så taggad just nu för jag föredrar att ha mina vanliga rutiner men vi får väl se hur det blir.

Likes

Comments