Vardagslivet - vegetariska dagar, träning & sjukhusbesök

Hej på er!

Vardagslivet fortsätter rulla på som vanligt, jag går i skolan, tränar och äter mat. I veckan har det dock inte varit så mycket skola, medan det istället faktiskt varit träning varje dag.

I måndags började jag inte skolan förrän 13:05, unnade mig själv en lång sovmorgon och sedan pluggade jag lite. Innan det var dags att åka till skolan sålde jag även en dator som bara legat och dammat i ca tre år. Jag har faktiskt varit duktig och sålt en hel del på senaste, mest kläder och jackor, men det är kul. Skönt att få rensa ut och bli av med sådant som aldrig kommer till användning längre. Efter två korta lektioner i skolan blev det sedan ett gympass innan jag åkte och returnerade paket och till sist ställde mig i köket och lagade min absoluta favoritsoppa, nämligen potatis och purjolökssoppa.

I tisdags började jag inte heller skolan förrän sent, nämligen 14:40. Känner mig nästan bortskämd över att ha ett sånt lyxigt schema ibland! Denna dag steg jag dock upp i tid och fick en del saker gjorda. Jag storstädade mitt rum, och med storstädade menar jag att jag dammtorkade ur min garderob, sorterade i den, bäddade rent sängen, dammtorkade och dammsög. Var helt slut efteråt haha! Innan det var dags för skola hann även jag och Isa med ett ordentligt pass på gymmet där vi körde en variant på cirkelträning/tabata.

Vi äter vegetarisk mat här hemma i veckan, så till middag testade vi en variant på tacos med falafel. Jag tyckte var gott, men jag var den enda som tyckte det haha...

Idag (onsdag) blev det ingen skola alls, vilket betyder att jag haft fyra lektioner på tre dagar haha! Klockan 8:50 åkte jag nämligen till Sunderbyn sjukhus för en teamdag där. Med mig hade jag även en av mina bästa kompisar, Klara som var snäll och följde med så jag skulle slippa vara fem timmar själv på sjukhuset. Besöket gick ut på att jag skulle få träffa fyra olika människor och lära mig mer om reumatism och få råd och tips på bland annat aktivitet i vardagen. Besöket började med en gemensam samling där jag fick träffa de fyra människorna och berätta hur jag mådde. Sedan började jag hos en fysioterapeut, där hon bland annat kollade min rörlighet. Jag fick även en del råd angående fysisk aktivitet och träning. Efter det var det dags för lunch, jag åt en ceasarsallad som jag inte alls blev mätt på så det blev en stor semla till efterrätt för att mätta magen haha.

Efter lunchen var det dags för person nummer två, kuratorn. Det var faktiskt första gången som jag pratade med en kurator. Dock blev det inte som jag tänkte mig, hon berättade mest om sitt yrke, vad hon kan hjälpa mig med och frågade lite kort om hur jag kände med att ha den här ”sjukdomen”.

Efter det hade jag tid hos en arbetsterapeut som försökte komma med idéer på hur jag kan agera annorlunda i vardagen för att inte ha ont. Fick inte jätte mycket hjälp, förutom att hon tyckte att jag under mina lektioner i skolan ska ställa mig upp, till och med gå några steg bara för att inte hinna bli stel i kroppen, då man annars sitter ner så pass mycket. Får se om jag testar det eller inte haha...

Sist men inte minst besökte jag en sjuksköterska som gick igenom en PowerPoint på 40 sidor om reumatism, vart det kommer ifrån, hur det behandlas osv osv... fem timmar senare var vi i alla fall äntligen klara och jag gick helt klart ut från sjukhuset med mer kunskap om reumatism!

Direkt jag lämnat av Klara åkte jag till gymmet och tränade, sedan åkte jag hem och lagade veckans tredje vegetariska rätt, en spenatpasta.

I skrivande stund har jag precis kollat klart Sveriges mästerkock tillsammans med Elsa och ska snart avsluta denna onsdag. Jag hoppas att ni haft en bra första början på veckan!

Gillar

Kommentarer