Spackeltavla

Hej! Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag testat mig på att göra en spackeltavla som jag tänkte visa idag samt berätta kort hur jag gjort. Jag länkar även liknande saker som jag använde mig av nedan.

Canvastavla/målarduk - (min är 100x81 cm)

Finspackel - gärna ett vitt finspackel om det finns. Det jag köpte var ljusgrått men ser nästan ut som vitt. (Jag vet att man kan måla på spacklet om man vill ha det ännu vitare men jag nöjer mig med detta).

Spackelspade - jag använde mig av tre olika storlekar av spackelspadar likt denna modell. Jag skulle rekommendera att i alla fall ha en större och en mindre modell.

Fixkam - jag var ute efter att få ett randigt mönster på två ställen på min tavla och då använde jag mig av ett föremål likt detta. Om man är ute efter ränder som jag var, har jag sett att man annars kan använda till exempel en plastgaffel. Annars kan man säkert skapa mönster med snören, papper osv...

Inför att göra det här hade jag kollat in massa inspiration på Youtube, Instagram, Pinterest mm. Jag fastnade som sagt för en design där det var lite ”randigt” längst en kant och tog därmed det som inspiration, sedan blev väl inte min tavla precis likadan men jag är super nöjd.

Tavlan jag använde mig av var den största som fanns på Clas Ohlson och den var som sagt 100x81 cm, till den använde jag upp en 2,5 liters burk med finspackel. När det väl kommer till hur man gör så är det bara så enkelt som att börja kleta på spackel, dra dom mönster ni vill med hjälp av föremålen ni har. Det som är väldigt bra med spackel är att det bara är att dra nya mönster och göra om ifall man inte blir nöjd. Det var lite svårt att veta när man skulle skulle känna sig klar, så när mitt spackel tog slut fick tavlan också vara klar och kolla hur bra det blev?

Jag har hängt upp min tavla i vårt sovrum och jag tycker den bara blir finare och finare för varje dag som går. Jag önskar att jag hade fler ställen att hänga upp tavlor på för då hade jag definitivt gjort fler. Vi har väldigt lite ljusinsläpp till vårt sovrum men jag hoppas ni kan se hur fin tavlan är ändå.

Gillar