Grymt pastarecept!!

Ni vet när man har noll idéer på vad man ska laga till middag, inte riktigt ids åka och handla och egentligen bara vill blanda ihop alla olika ingredienser som man redan har hemma... då funkar det här receptet toppen!

Jag hade en kruka med mynta som blev över från någon helg sen när det gjordes drinkar och kände att det hade varit bra att använde upp den innan den vissnar. Googlade snabbt upp ”pasta med mynta” och fann ett recept som skulle gå fort att laga. Alla ingredienser fanns även hemma, och förutom det, så blev det en otroligt god middag! Alltså verkligen grymt gott!

Recept 3-4 personer:

Pasta (jag hade penne)
1 paket fetaost
1 kruka mynta
1/2 citron
3 dl frusna gröna ärtor
Olivolja
Salt
Peppar

Till servering:
Valnötter
Ruccola

Gör så här:

1. Koka pastan enligt aviseringen på förpackningen. Smula ner fetaost i en bunke. Finhacka myntan och blanda ner i bunken + citronsaft, salt, peppar och lite olivolja.

2. När pastan har 2 minuter kvar av sin koktid häller man ner de frusna ärtorna i kastrullen och låter de koka med de 2 sista minuterna. Häll av vattnet och blanda därefter pastan + ärtorna med fetaoströran.

3. Rosta valnötter tillsammans med lite salt i en stekpanna och servera de tillsammans med ruccola och lite extra svartpeppar.

Måste även tillägga att varken jag eller mamma är så förtjust i gröna ärtor, men i detta recept funkade det hur bra som helst! Kände knappt av smaken då citronen och myntan tog över ärtsmaken.

Hoppas att ni alla vågar testa detta recept för det var magiskt gott och så enkelt. 

Kram! 

Gillar