Header

Nu börjar helgen lida mot sitt slut. Det har varit så skönt med en ledig helg, trots att jag älskar att jobba. Jag kan dock inte påstå att jag varit direkt ledig då jag varit nedgrävs i böcker hela dagarna och haft fullt upp i vilket fall men det är ändå en annan känsla i kroppen som man ställer in sig på.

Veckans gruppuppgift om Nya Zeeländsk Pinot Noir är äntligen färdig och dags för att skickas in. Har lite renskrivningar kvar om Rhône-dalen och sen är jag i fas igen. Därför måste jag sätta igång nu....

Godnatt peeps

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon!

För mig är frukosten det viktigaste målet på dagen. Jag mår som bäst efter en god, stabil frukost och såklart några koppar kaffe. Min morgonrutin är att alltid dricka 2 glas vatten innan jag sätter mig ner för frukost och kaffe. Och jag älskar frukt! Har insett att jag måste dra ner på mitt fruktintag då jag lätt kan äta 3 bananer om dagen och gärna ett äpple också..... Som frukost, mellanmål och vad vet jag. Men det som jag tycker är riktigt gott är att göra det populära ”smoothie bowl”. Det blir lite som yoghurt. Så är man yoghurt älskare som jag är detta perfekt! Jag gör alltid en typ av smoothie eller gröt till frukost för då står jag mig och blir pigg.

Dagens frukost blev en hallon och banan smoothie med lite havremjölk. (Vill försöka få den så tjock som möjligt så det blir med yoghurt konsistens). Sen tillägger jag diverse godsaker på toppen. Inte nog med att det får en fin färg utan också en väldigt god smak. Superenkelt, nyttigt och mättande.

Likes

Comments

Ja nu såhär i början av året brukar en ny termin start och det har den gjort! Förra veckan började min andra termin på Restaurangakademien, som YH-sommelier. Det är jätte roligt att få träffa alla i klassen igen och komma tillbaka till lite mer vanliga rutiner samtidigt som det på något sätt är ganska skönt att sitta vid skolbänken och plugga. Dock saknar jag att jobba och ”vara klar” när man kommer hem men det finns för och nackdelar med allt.

Förra veckan hade vi dekanteringsprov. För er som inte vet vad det är kan ni klicka här. Jag var supernervös, men klev in där med båda fötterna på jorden, vikt servett, ett väl knutet förkläde och satte igång. Sen klev jag ut ur rummet ovetandes av hur lång tid som gått....”snabbt det gick” sade klasskompisarna som satt utanför. Mina tankar började mer gå åt hållet; GICK DET FÖR SNABBT?!

Men fick svar i slutet av förra veckan att det gick väldigt bra så det var en riktigt bra start på nya terminen. Känns också skönt att ha det avklarat. Ni kanske känner igen er? När första tentan för terminen är klar och man kan börja strukturera upp allt. Nervositeten släpper och man blir gladare än någonsin och en självkänsla rusar iväg. Kanske inte överdrivet men då mår man.

Sen har jag också fixat min andra praktikperiod som är i vår men den karamellen sparar jag lite på....

Hoppas ni får en fin dag!

Likes

Comments

Jag tänkte göra ett inlägg om hud, torr hud - mer specifikt.

Som jag nämnt i tidigare har jag, sen jag var liten, haft problem med eksem från och till. Det blir värre på vintern och när jag är i extrem hetta. Det bästa är någonstans där emellan. Men när jag har som idag, så vill jag inte kliva ut genom dörren. Jag vill sitta kvar i mitt rum och helst inte visa mig för någon. Eftersom jag heller inte vet vad det beror på så är det svårt för mig att bara ta någon tablett och så dämpar det sig. Jag har gjort pricktester, provat att vara ifrån min hund, ta bort viss mat, slutat med visat tvättmedel/sköljmedel, krämer, ämnen i krämer och mat....ALLT man kan tänka sig. Men ingen vet vad det beror på, ingen vet vad det är. När jag tänker tillbaka vet jag faktiskt inte hur många timmar jag missat i skolan som yngre pga mitt eksem, att man känner sig äcklig, och inte ser något pga svullnaden.

Jag har såklart med åren lärt mig lite hur min kropp fungerar, hittat vissa saker som påverkar min kropp och mitt eksem.

Saker som negativt påverkar och får eksemet att blomma upp:
- värme (varmt vatten, varmt klimat)
- stress
- kraftigt växlande klimat
- dålig sömn (stress....)
- viss mat

Saker som positivt och kan dämpa eksemet:
- ”clean eating”
- en aktiv vardag
- låg temperatur i sovrummet
- kyla utomhus


Det här är sånt som jag tycker påverkar min hud positivt och negativt gällande eksemet. Vissa saker är kända för att ha en positiv påverkan samt negativ påverkan medan vissa saker är sånt som jag själv kommit på efter alla år. Alla är självklart olika och reagerar olika.

Ni ser dem ovan, dem påverkar varandra. Att undvika processad mat så mycket som möjligt samt gluten och laktos får min hud att må bättre, hela min hälsa blir förändrad samt att jag känner mig friskare i kroppen. Notera att jag äter gluten och laktos men inte i stora mängder och heller inte i onödan. Mina smoothies är gjorda på osockrad soya- eller havremjölk. Och bröd undviker jag i största möjliga mån. Så jag gör det till den nivån som fungerar för mig. Jag undviker också laktos och mjölkprotein i matlagning. (Nu när jag har flyttat till mina föräldrar igen är det lite annorlunda).

Sen en aktiv vardag, jag jobbar inom restaurang vilket betyder att jag rör på mig extremt mycket. Dem dagar jag är i skolan och sitter vid skolbänken är endel och då lägger jag in en träningspass 3-4 ggr veckan. Men har jag redan fått eksem eller att det håller på att blomma upp så är träningen negativ då huden svider av ”svett”. Och därför fungerar en mer lågintensiv träning när eksemet är igång.

Igår när jag skulle sova hade jag haft fönstret öppet och min mamma klev in och påpekade hur kallt det var. Skulle gissa att det var 14 grader men jag hade gjort det i förebyggande syfta som ändå inte visade sig hjälpa så mycket....

Jag har använt krämer, det har varit kortison av alla slag, immunhämmande krämer och tabletter av alla slag och ibland funkar det eller inte.... Det jag går och funderar mest är såklart vad det beror på? Vart kommer det ifrån? Alla dessa år och det blir inte bättre. När jag var liten sa dem ”det växer bort”. 21 år gammal är jag idag. Det har inte växt bort utan växt uppåt och lagt sig i ansiktet vilket dem senare påpekar är ”vanligt med åldern”. Fick diagnosen atopiskt eksem för några år sedan vilket enkelt betyder att man kommer ha eksemet hela livet men som jag nämner tidigare så lär man känna sin kropp och vad som ger upphov till eksemet. Men jag har fortfarande inte kommit på det förutom att det BARA kommer när jag är hos mina föräldrar.

Kan det vara kopparrören för vattnet?

Det är det enda som är den stora skillnaden härifrån gentemot innan. Vi använder samma tvättmedel, äter samma mat, använder samma diskmedel, duschprodukter, krämer och allt är detsamma förutom att det är i en annan kommun, gamla rör och ett gammalt hus.

Känner ni igen er?
Likes

Comments

Godmorgon allesammans,

Igårkväll när jag somnade tidigare än någonsin, helt slut efter helgens packande, flyttande och sedan uppackande så såg jag fram emot en liten sovmorgon idag. Och visst blev det det, en lugn morgon. Förutom att jag vaknade och såg ut som en tomat i ansiktet, med igensvullna ögon. Och är jag förvånad? Nej inte direkt, jag har varit livrädd hela helgen att jag ska vakna svullen i ansiktet men jag har faktiskt klarat mig. Tills imorse. Tills dagen då jag ska till Grand Hotel för italienska vindagen och göra ett grupparbete. Så jag häller i mig vatten i hopp om att det ska rensa, tvättar ansiktet i iskallt vatten...och det blir lite bättre. Jag lägger en kaka av smink i hopp om att det ska se lite bättre ut rent färgmässigt och det gör det. Jag får skjuts till stationen och ska där ta ett tåg så jag hinner till Sthlm till 12.... vad tror ni händer då? Tåget är inställt och nästa går om 2 timmar.

Min första dag som pendlare (på två år) är alltså inte den bästa. En viss irritation inom mig växer såklart, men jag försöker lugna ner mig för stress gör bara min svullnad värre... Ska försöka utnyttja tiden ultimat genom att förbereda gruppuppgiften men man vet aldrig om nästa tåg också är inställt.

Så nu ska jag sätta mig ner och plugga Italien och det franska språket.

Hoppas ni får en fin dag och ja håller tummarna för alla er som pendlar en längre bit att ni kommer dit ni ska i rätt tid.

Kram!

Likes

Comments

Hej på er!

Som tidigare skrivet så vann jag 10 St PT-träningar inför Arena Run 2018! Och dem har startat!

Min PT, Anna-Lena, som är jätte duktig, gick igenom alla övningar som jag ska träna på för att både öka flåset och bli starkare. På PT-passen tränar vi på Cross-fit Nordic viket har en otrolig lokal. Allting finns och den är väldigt stor till ytan. Dem övriga dagarna hittar ni mig på Kampsportsstadion där jag tränat sen några månader tillbaka och trivs så himla bra. Två jätte bra lokaler för båda styrka och flås!

Totalt har jag tre olika pass som jag ska köra på egen hand. Därav det sista är att gå ut och springa. Den tar emot mest. Jag har aldrig varit en joggare, eller tyckt att det är speciellt kul att gå ut och springa. Men jag ska. Jag har ställt in mig på att jag ska så set är bara för mig att pälsa på mig rätt kläder och springa på. Vet inte ens hur långt jag klarar av att springa så måste köra en sträcka och se hur ”fort” det går först. Sen får jag ta det där ifrån.

Och nu när jag skriver om det här längtar jag redan till fredag då det är dags för ett andra pass med Anna-Lena!

Vill ni ta del av mer av min och hennes träning så kika in på hennes blogg som finns länkad i tidigare inlägg.Crossfit Nordic lokalen

Likes

Comments