Det är nu inte många dagar kvar tills jag åker så mina kompisar ordnade en avskedsfest för mig som ett sätt att säga hejdå. Temat för festen var självklart USA, så vi grillade hamburgare och åt med pommes. Sedan gjorde vi även s'mores vilket var jättegott. Kvällen var väldigt lyckad och det var ett kul sätt att träffa alla innan jag åker.

Här nedan kan ni se lite bilder från kvällen

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är det ett tag sedan jag var på amerikanska ambassaden men jag tänkte skriva lite om det ändå. När man ska till ambassaden måste man fylla i en massa uppgifter på deras hemsida för att sedan kunna boka en tid. Pappa och jag åkte upp till Stockholm dagen innan för att kunna vara där så tidigt som möjligt. Min bokade tid var klockan 10.00 men vi va där redan ca 07.45. Detta för att jag hade hört att det ofta är lång kö utanför ambassaden så det är bra att vara där lite innan. När jag kom tid var det en liten kö så jag ställde mig där och väntade. Klockan 08.00 började de släppa in folk en och en. Tror att klockan var runt 08.45 när det var min tur att gå fram till vakthuset, om man kan kalla det så. Där iallafall fick man visa upp sitt pass och sina skosulor. Efter det fick jag komma in och gå igenom en säkerhetskontroll, typ en sådan som finns på flygplatser. När jag sedan kom in i själva huvudbyggnaden var det typ som ett väntrum med stolar och en tv. Jag fick då lämna alla papper och mitt pass i första luckan och sedan sätta mig ner och vänta. En stund senare ropade de upp mitt namn och fick då gå till lucka nummer två. Där tog de mina fingeravtryck och intervjun ägde rum. Eller intervju och intervju, det var en kille som frågade mig lite frågor på engelska, han frågade vad jag skulle göra i USA, var jag skulle bo och om jag skulle bo hos en värdfamilj. Sedan var allt klart och klockan 09.30 var jag ute från amerikanska ambassaden och allt var klart. Jag hade hört om flera andra som fått vänta i flera timmar, så var väldigt glad över att allt gick relativt fort ändå.

Tänkte att också jag kunde skriva lite tips till andra som ska besöka amerikanska ambassaden eller någon annan ambassad för den delen.

1. Kom i god tid innan dit bokade möte, förhoppningsvis gör detta att det går mycket snabbare

2. Ha alla viktiga papper i en mapp eller liknande så du har koll på alla papper

3. Ifall det blir mycket väntetid är det bra att ha med en bok/tidning då man inte få ha med sin mobil in

4. En dricka kan också vara bra att ha, va beredd på att du kan få dricka av den innan du får komma in för att de ska se att det inte är något farligt

Jag hoppas det hjälpte någon som kanske ska till amerikanska ambassaden och att ni tyckte det var kul att läsa

Likes

Comments

Hej,

Innan jag fick veta vart i USA jag skulle bo hade jag inte direkt några förväntningar. Självklart drömde jag lite om att hamna på ett varmt ställe men för mig har värdfamiljen alltid varit viktigare. Jag fick min placering i mars detta år. Att få sin värdfamilj och placering så tidigt har jag hört är ganska ovanligt så både jag och min familj blev väldigt glada. Så jag kommer att spendera mitt utbytesår i staten Nebraska. Innan visste jag inte speciellt mycket om Nebraska bara att staten låg någonstans i mitten av landet. Jag kommer att bo i en liten stad som heter Atkinson hos en familj som har sex barn, dock bor ingen av barnen hemma hos dem.

Som jag skrev tidigare ligger Nebraska i mitten av USA, så vädret liknar till viss del det vi har i Sverige. Jag kommer alltså att få uppleva alla fyra årstider när jag är där. Att få vara med om både snö och sol tror jag ändå är bra, dock är det lite svårare att packa men det ska nog lösa sig.

På bilden nedan kan man se en gata från staden Atkinson.

Skolan som jag kommer att gå på heter West Holt High School. Antalet elvever på skolan är ca 700 så det är ändå en relativt stor skola. Har kollat runt lite på deras hemsida och de har lite olika sporter som till exempel amerikansk fotboll, basket och golf. Jag vill väldigt gärna prova på någon sport men vet inte riktig vilken än.

Avlutar detta inlägg med två fina bilder tagna i Nebraska.

Likes

Comments

Hej, tänkte att i mitt första inlägg ska ni få lära känna mig lite men också varför jag valde att åka som utbytesstudent.

Så mitt namn är Agnes och jag är 16 år (fyller 17 i juli). Vilket också betyder att jag har precis slutat ettan på gymnasiet, där jag studerade på det naturvetenskapliga programmet. Jag bor i södra Sverige med min familj i en stad som heter Växjö.

Tanken att åka som utbytesstudent fick jag redan i åttonde klass. Från början ville jag åka på språkresa men sedan utvecklades detta till en dröm om att istället åka på ett utbytesår. Nu ett par år senare får jag ÄNTLIGEN uppfylla min dröm och även ta del av den amerikanska kulturen. I början av mitt utbytesår kommer jag även att spendera ett par dagar i New York, där jag får träffa andra utbytesstudenter och se stora delar av New York samtidigt. Vilket jag ser så mycket fram emot. Planet till New York vet jag inte i nuläget när det kommer att åka men jag tror att det blir i början på augusti. Efter dagarna i storstaden tar jag flyg nummer två till min värdfamilj och delstaten Nebraska. (Tänkte göra ett annat inlägg om min placering och min värdfamilj).

Jag hoppas att ni vill följa med på min resa och om ni har några frågor är det bara att höra av sig.Likes

Comments