Hej allihop. Kom på att jag har glömt att berätta om El Chorro här. Det är ett naturreservat här i Andalusien med en jätte fin stor turkosfärgad sjö. Den 22 september åkte hela gymnasiet ditt, resan ditt tog ca 1 timme och 20 minuter och jag var så trött att jag sov hela vägen...

Väl framme blev vi uppdelade i olika grupper som vi skulle vara i under dagen. Vi fick också våra fina blå skoltröjor!! Såg så mysigt ut när alla gick runt i likadana tröjor. Min grupp började med att ha fritid vilket kanske inte var det bästa då det va lite för kallt för att bada :(. Nästa station var bågskytte vilket var kul även om jag va ganska dålig på det. Näst sista aktiviteten för förmiddagen var att paddla kajak och efter det paddleboard, vilket vi gjorde på eftermiddagen också!

Eftermiddagen var betydligt mysigare då man kunde umgås med alla och vi gick på en liten vandring där längs med berget där man verkligen fick se hela sjön. Efter det hade vi mer fritid då vi fick bada och göra lite vad vi ville innan det var dags att ta bussen tillbaka till skolan där det serverades hamburgare.

Vid El Chorro har dem som en vandringsled på bergskanten som heter El caminito del rey som jag verkligen vill gå så har tänk ta med min familj ditt när dem kommer hit under höstlovet! Har verkligen börjat sakna min familj och allt hemma i Sverige nu, så det känns skönt att snart få träffa dem igen!

Kramar Agnes

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Första helgen här i Spanien åkte jag till Malaga med Astrid Lovisa och Tilde. Malaga var betydligt mysigare än vad jag hade tänkt mig, alla vägar va gjorda av sten, alla hus hade små söta balkonger och det va så mycket träd och buskar.

Vi mötes på tåget då jag bor en bit bort från dem andra och resan tog väll ca 35 min. Vi börjar med att gå in i saluhallen och smaka på maten som stod utsatt. Vi köpte två stora som de chokolat (tror jag) som vi satte oss vid en fontän och åt. Dem var verkligen såå goda. Efter det fortsatte vi till shoppinggatan och gick lite i affärer. På eftermiddagen så kollade vi på en antik teater och åkte pariserhjul vilket var så coolt och man såg hela Malaga!

Söndagen spenderades först hemma vid poolen och sen gick jag och mina värdsyskon och köpte chips och där efter gick vi en sväng till stranden och möte upp några från skolan. Det sluta med att vi satt där och prata i några timmar innan vi bestämde oss för att gå hem.

Helgen var helt enkelt supermysig! Ska försöka lägga upp så mycket av dem stora grejerna som har hänt nu i helgen så att jag kan börja skriva som vanligt efter att det har hänt sen.

Kramar Agnes

Likes

Comments

Lördagen den 2 september satte jag mig på planet för att flyga ner hit till Fuengirola. Dagen innan hade varit väldigt jobbig eftersom det var först då jag verkligen insåg att jag skulle lämna allt hemma i Sverige, men så fort planet lyfte så kännes allt okej. Väl framme i Malaga blev jag och 4 andra upp hämtade av Liza som jobbar på skolan, vi blev sedan skjutsade till skolan. Vårt plan hade tydligen varit väldigt tidigt så fick vänta ett tag innan min värdmamma och värdsyster kom för att hämta mig. På skolan berätta Liza att det hade blivit ändringar så jag skulle bo med tre andra gäststudenter istället för bara en som jag först trodde. Men jag tänker att jag kan berätta mer om familjen, mitt rum osv senare.


Dag två så åkte jag och Klara till skolan med Mary (vår värdmamma) för att gå på öppet hus och träffa andra elever och våra lärare. Det var kul att träffa alla nya människor och det märktes att alla var glada över att vara där. Efter det åkte vi tillbaka för att träffa Marys systerdotter och hennes familj som var på besök från England.

Dag tre och fyra bestod mest av att lära känna sin nya klass, se till så att kursplanerna stämde, få skåpsnycklar googelkonton osv. Vi gick även en stadsvandring för att lära oss staden lite bättre och få se va t.ex. posten, apoteket och vårdcentralen ligger. Jag insåg rätt fort att Funenirola är en liten men mysig stad.

På onsdagen satte skolan igång på riktigt och jag känner att det inte finns jätte mycket roligt att berätta om det eftersom skolan är mer eller mindre likadan som hemma.

På fredagens var det dags för aquathlon, vilken är en tävling där klasserna tävlar mot varandra i springning och simning. Min klass kom trea, men tror att vi hade kunnat komma högre om det inte var för att tre av fem klasser fuskade på första varvet. Efter själva tävlingen grillade vi på stranden och körde olika lekar och tävlingar. Tog tyvärr inte så många bilder eftersom min mobil låg i väskan, men här har ni i alla fall en bild på min fina klass!

Första veckan här i Funkan har varit betydligt bättre än vad jag trodde den skulle vara. Jag hade förberett mig på mycket hemlängtan, inte kunna sova och saker i den stilen men allt har verkligen gått så bra. Jag är så glad och stolt över att jag faktiskt vågade åka. Vi hörs snart igen!

Kramar Agnes!

Likes

Comments

Detta är alltså mitt första inlägg som jag skriver efter en hel vecka här i Spanien. Jag startade bloggen redan i juli men har inte känt att jag har haft något att skriva för att hela flytten kändes så långt borta och overklig på något sätt. När flytten väll närmade sig så blev allt väldigt stressigt och prioriterade att träffa familj och vänner. Nu när jag väll är på plats så känner jag att detta kan vara ett bra sätt att berätta för alla vad jag gör och att kunna kolla tillbaka på efter mitt år här. Så från och med nu kommer jag uppdatera här så ofta jag känner för det.

Jag har skrev lite om hur jag tänkte när jag satt på planet, så jag känner ändå att jag vill berätta allt från början. Men det blir i ett annat inlägg för det har hänt väldigt mycket på en vecka.

Likes

Comments