Header

I slutet av maj lämnade jag Skottland och Paisley för denna gång och mellanlandade i Göteborg, närmare bestämt i Majorna där bäste Magnus har bott under tiden som jag varit borta. I väntan på att vi skulle få flytta in i vår egna lägenhet så hängde vi runt i Majorna, Magnus hade en del kvar av sina studier för terminen och jag hängde mest runt.

Det finns ingen annan som jag kan tänka mig att dela en 80 centimeter-stor säng med <3 dock bör tilläggas att vi avgudar vår nya 160...

En av dagarna i Göteborg så besökte vi foodtrucken (jag har en stor fallenhet för alla food trucks) Clásico utanför Bukowskis. OMG, det var heaven i en mumsbit. Färsk korv is the shit.

Om man ska strosa runt i någon stadsdel i Göteborg så är det ju utan tvekan Majorna som är vårt första hands val. Vackra hus, spännande folk (på nästan alla tider på dygnet), härliga matställen och helt fantastiskt i prunkade sommarskrud.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

"A queer compromise between fairyland and battleground is the very quintessence of Edinburgh" , så sa någon om Edinburgh och det kan vi allt hålla med om. Edinburgh flödar över med anrika och vackra byggnader, det är inte för inte som det är Skottlands huvudstad. Magnus och jag hittade en sånär på tom uteservering och konstaterade att klockan är 12 hemma i Sverige, och inom en trettio minuter var uteserveringen full av solskensnjutare. Vi njöt, vi med.

I år fyller den brittiska drottningen 90 år, vilket såklart även firas i Skottland. Vi gick på en utställningen "Fashioning a Reign - 90 years of Style from the Queen's Wardrobe", som tog plats i Holyrood House (palatset i Edinburgh, där kungafamiljen bor när de besöker Skottland). Vi gick också rundturen i själva palatset, inte fy skam på det. Där fick vi dock inte fotografera, gissar att det har att göra med att rummen fortfarande används mer än som del i museum.

Jag imponerade Magnus med att titt som tätt dra ett och annat historiskt om Edinburgh och dess byggnader och områden, dock är mitt minne likt en guldfisk så det lät allt som oftast så här:
- Vet du, Magnus, den där gubben på piedestalen där? Han gjorde nåt himla viktigt för Edinburgh en gång.
- Det här torget användes för publika avrättningar en gång i tiden, eller om det var kröningar? 
- Jag vet att det ska finnas ett kungligt litet badhus här någonstans, där drottningen förr i tiden fick bada väldigt sällan...
​​
- HÄR drack vi kaffe, ja det minns jag bestämt. 

Tur att Magnus gillar mig, så att han har överseende med mitt halvdana försök att leka guide. 

Likes

Comments

​Jamen, det är ju räkor. Såklart att det är räkor som krävs för ett äkta valborgsfirande. (Och prosecco). Eftersom min valborg spenderades i Skottland, så visste jag tidigt att i år blir valborg till viss del alternativ. Men förutsättningarna var så bra de kunde vara, eftersom Magnus var här <3 Så vi kände efter vad vi behöver för att få valborgsfeeling, och svaret blev räkor & prosecco. Som en dröm!

Likes

Comments

Min första långtur utanför Paisley och Glasgow gick norrut i Skottland, närmare bestämt till the Glenfinnan Viaduct (idag känd som bron i Harry Potter-filmerna). Det kändes kul att få åka upp och in i de kända highlands i Skottland, förhoppningsvis blir det fler turer som går ännu längre norrut!

Vi fick se ett äkta skotskt slott, Inveraray Castle, som fortfarande besitts av en klan och en hertig! Vi var väldigt ofina och stack in kameror och mobiltelefoner genom staketet för att få snygga bilder utan galler i vägen. Stackars hertig, han kan inte ha det lätt.
Detta slott har faktiskt varit med i Downton Abbey, tänka sig!

Vi besökte också Glencoe, vilket är platsen där en scen ur Skyfall utspelar sig, där vi stannade till i en liten dal med magnifikt höga berg runtomkring. Det var otroligt mäktigt och svårt att slita sig från den vackra miljön.

Än är inte filmreferenserna slut på denna resa! Den lilla kyrkan upp till höger är kyrkan där bröllopet utspelar sig i Brudens bästa man! En otroligt vacker kyrka och när vi kikade omkring därinne träffade vi på en äkta gammal skotte som ägde värdshuset bredvid. Han hade självklart kilt på sig och berättade för oss om hur hans bror hade en svensk fru och att han själv gärna ville besöka Sverige. Han trodde dessutom att han skulle känna sig hemma, eftersom han hade hört att vi också har stora berg i Sverige. Vi försäkrade honom att våra berg inte var i närheten så vackra som deras...

En mycket trevlig resa! För att se ännu fler bilder, titta här --> https://www.flickr.com/photos/121260413@N05/albums/72157665260516596


Likes

Comments

Idag gjorde vi tredje besöket på IKEA, främst för att handla Marabou. Folket här har börjat driva ganska ordentligt med oss, om att vi hela tiden åker till IKEA. Men hur ska vi annars klara oss här utan lite fläderdryck, något nytt värmeljus och Kalles Kaviar? Viktiga saker.

Efter flera regniga dagar börjar solen äntligen titta fram igen, och förväntas stanna kvar i flera dagar! Solglasögon åker på och vi börjar längta efter uteserveringar, det kommer nog tyvärr dröja lite tills värmen är här...

Nu är vi inne på fjärde skolveckan, och än så länge är tempot för mig oroväckande lågt. Snart kommer antagligen chocken!
Idag hade jag dock en lite turbulent vändning i en av mina kurser (som här kallas modules, säger man course så tror de att man menar hela programmet), då min ordinarie lärare tydligen inte ska hålla i den kursen längre och att vi nu ska ha en annan. Den nya läraren kom in, frågade vad vi hade gjort hittills och bestämde på plats att inför nästa vecka kommer allt att förändras! Tur att jag inte hade börjat på uppgiften ännu...

På torsdag kommer Marta hit! Äntligen!

Likes

Comments

Nu har vi varit här i drygt 3 veckor och livet här börjar allt mer och mer falla på plats. Paisley är inte den mest livliga staden man kan tänka sig, men å andra sidan är alla avstånd i det närmaste obefintliga. Här listar jag mina vanligaste besöksmål i vardagen:

SKOLAN
Den ligger 5 minuters promenad bort, vilket är väldigt bra när man glömt paraplyet på morgonen och ska hem till lunch. Vädret här är väldigt ambivalent, den vanligaste kombinationen är soligt på morgonen och spöregn på eftermiddagen! Så det bästa är att alltid ha paraply eller regnjacka med sig.

GYMMET
Också bara 5 minuters promenad, fantastiskt. Jag har än så länge bara varit där 2 gånger, varav en av gångerna var i princip ensam på ett spinningpass. Och jag förstod inte ord av vad träningsledaren sa, vilket ledde till att jag bara kollade ner på styret hela tiden och lät honom gapa ut till ingen... Men skam den som ger sig, imorgon ska jag på Zumba Step!

MATAFFÄR
Emelie och jag bor på ett privat studenthem, MyPad, som ligger precis ovanför en galleria. I gallerian finns diverse brittiska budgetklädkedjor samt Co-Operative Food och Poundland. Poundland är ju en himla bra affär, idag köpte vi en vitlökspress och en almanacka för endast, ja 1 pund var. Himla bra.
Co-Op är en helt okej mataffär, dock brukar vi försöka gå till Morrisons (som ligger 10 minuters promenad bort), eftersom de har ett större utbud av typ allt. Men att kunna springa ner till Co-Op i tid och otid är väldigt skönt. 

Om man väl har köpt en Nutella-burk så är det ganska omöjligt att låta den stå där i skåpet och endast nyttjas på helgerna...

Paisley Abbey och Paisley Town Hall --> En fin utsikt på vägen hem från gymmet.

Champagne Central = Glasgow Central! Detta får undersökas närmare..

Likes

Comments

Igår fyllde jag 24 år! Att fira min födelsedag här i Paisley kändes till en början ganska jobbigt, eftersom man inte visste hur många som man hinner lära känna på två veckor som är villiga att fira en lite! Dock hade jag en väldig tur med att det var två stycken till som fyllde år precis i dagarna innan min födelsedag! Därför bestämde vi oss för att ha en gemensam födelsedagsfest i lördags, som ägde rum i mitt korridorskök! Vi bjöd en bunt med folk och spelade beerpong! En mycket lyckad kväll!
Thanks to all of you who participated, I had so much fun! And thanks to Maria and Manuel, I think we looked very stylish and matchy-matchy in our birthday-hats!

Igår, på min riktiga födelsedag, fick jag ett fint paket på posten från min härliga sambo därhemma. Jag kan också avslöja att det var ett mycket fint innehåll! <3
På kvällen bjöd min substitut-sambo Emelie ut mig på italiensk bistro, bästa maten hittills i Skottland... Födelsedagsfirandet i Paisley blev helt klart över förväntan! 

Likes

Comments

I lördags var åkte jag, Emelie, Johanna från Tyskland, Maria från Finland och Julia från Katalonien till Glasgow! Från Paisley tar det ca 10 minuter med pendeltåg till Glasgow, något säger mig att vi kommer åka dit ofta. Vi gick till GoMA (Moderna Museet i Glasgow) och gick runt på Buchanan Street, vilket är Glasgows motsvarighet till Oxford Street i London. Det var ganska mycket folk, därför bestämde vi oss för att göra de klassiska turistgrejerna under en ledig vardag istället. 
Men för att vara vårt första besök till Glasgow så var det lyckat! 

Likes

Comments

​Idag har det gått en vecka sen jag anlände till Paisley i västra Skottland, med nära 40 kg packning. Här ska jag spendera hela vårterminen och studera marknadsföring, som en del av min kandidatexamen från Textilhögskolan i Borås. Jag är här tillsammans med Emelie, som också pluggar i Borås fast till civilekonom. Tidigt i höstas fick vi reda på att vi båda skulle till samma ställe i Skottland, vilket för oss båda kändes som en enorm lättnad trots att vi inte kände varandra överhuvudtaget. Vi hann träffas cirka fem gånger innan avresa och nu sitter vi i princip ihop. Jag har slutat att referera till mig själv som "jag" eller "mig", istället är det "vi" och "oss"! Väldigt lustigt alltihop! 

Vi har i alla fall varit här en vecka nu och hunnit med två resor till IKEA (Kalles kaviar, ja tack), registrera oss på skolan (University of the West of Scotland), komma i ordning i våra rum, bli vettskrämda av brandlarm mitt i natten, lite solsken i en annars ganska regnig stad och att umgås med fransoser, tyskar och finländare. 

I den här bloggen kommer jag att berätta lite om allt som händer här i Paisley för er som vill följa mig! Peppande hejarop välkomnas! 

Likes

Comments