Det är måndag och nytt år, så här kommer årets första måndagstankar.

2018. Att 2018 kommer bli ett bättre år vill jag skriva, men det kan jag ju inte veta något om. Men jag hoppas innerligt att det bli så. Det känns åtminstone bra att lämna det förgående året bakom mig, och blicka framåt.

Årets första vecka. Har fortfarande julledighet från mina studier, så ska spendera det mesta av den här veckan i stallet hos Grå. Tänkte komma igång med träningen igen, njuta av att ta det lugnt och slippa stressen mellan skolan, stallet och kurslitteratur för en gångs skull.

Bron. Räknar ned till premiären av fjärde och sista säsongen av Bron ikväll.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tisdagsmorgon. Jag sitter och läser på inför tentan med tända ljus, te och regnet smattrande utanför. När den här delkursen är slut väntas det två månader av frenetiskt skrivande, först skrivande av hemtenta och sedan av ett större projektarbete. Men det känns dock väldigt välkomnade. Jag trivs så mycket bättre med att skriva i min takt än att hetsplugga inför saltentor.

Likes

Comments

Förutom plugg och stallet går mina tankar denna gråa och regniga måndag till dessa tre saker:

Skafferiordning. När jag såg Elsa Billgrens skafferi från henne otroligt fina hus på Gotland, blev jag fruktansvärt sugen att själv organisera i mitt egna skafferi. Så någon dag nu i veckan tänkte jag ta tag i det.

(Bildkälla: pinterest)

Hårfix. På onsdag ska jag äntligen göra något med mitt hår. Något i stil med bilderna ovan tänker jag mig.
Bob, lugg och platinablont.

Londontripp. I helgen föreslog min bror att vi skulle åka till London när jag fyller 25. Om det blir en vistelse i London i vår hade jag mer än gärna bott på The Ned, som Johanna Bradford skrev om för några veckor sedan.
​Exakt allting ser otroligt fint ut!

Likes

Comments

Just som jag hade förberett mig för kyla och regn de närmaste månaderna så bestämde sig vädret för 20 grader och sol igen här på västkusten. Inte mig emot. Det kunde gärna fått vara såhär även de kalla månaderna. Jag tröttnar liksom inte på värmen, även fast det är mysigt med stickade tröjor (typ det ända bra med hösten/vintern). Så den här soliga och varma söndagen bjöd på, förutom plugg, ett träningspass i paddocken. Grå var så himla fin att rida. Pigg, men fin. Red ett väldigt enkelt och lösgörande pass, med mycket travtempoväxlingar och galoppfattningar. En härlig liten stund med solens mjuka strålar i ögonen medan vi försökte träna tillsammans för att bli ett.

Likes

Comments

För några månader sen fick jag ett mejl från en tjej som behövde hjälp med sin häst. Jag åkte för att provrida och allt kändes rätt. Det klickade mellan mig och ägaren, stallet var bra, men framför var hästen utan tvekan sådan individ jag tycker om. Så i våras började jag rida Grå.

Vi har tagit det väldigt lugnt de här första månaderna, sakta och säkert lärt känna varandra. Börjat bygga upp en relation. För ett långtgående förhållande, vilket jag tror är viktigt. Även om jag har hållit på med liknande hästar tidigare, så är det en ny individ jag just lärt känna. Därför låter jag det tar tid.

Grå är en fantastisk häst, så rolig att både hålla på med och rida. Han är såå likt min egna häst som jag fick tillfälle att äga i fyra år. Det är helt sinnessjuk hur lika de är, personlighetmässigt. Jag tror att vissa saker sker för att det är meningen. Att jag får möjlighet att ta hand om och rida Grå är en sådan sak. Så jag värdesätter väldigt mycket att få umgås med Grå.

Den här sommaren får mer än gärna innehålla så mycket häst och träning som möjligt. Nu är vi snart igång på riktigt! 

Likes

Comments

Veckans peppiga: Sommar! För imorgon går jag alltså på sommarlov från universitetet. Den här sommaren ska jag göra sådant jag annars inte tar mig tid till att göra. Som att ta upp den här bloggen. Vara kreativ. Och skriva massor. Skriva på min berättelse som jag har hållit på med i över tio år. Den som tar avstamp i ett 70-tal med flower power och ifrågasättande av världen. Eller åtminstone tar upp Ebba Grön. Egentligen tar den avstamp från ett 50-tal i de småländska skogarna. Men det som är gemensamma för de båda berättelserna i min historia är makt och auktoriteter.
Det här inlägget skulle egentligen inte handla om det utan om sommaren.
Om att jag ska hänga mer i stallet. Och träna mer.
Men innan jag kan vara kreativ igen och hänga i stallet på rikigt ska jag plugga inför min sista tenta i kulturgeografi med tonerna av Henrik Berggren i lurarna.

Likes

Comments

Igår när jag promenerade igenom Haga gick jag in på Fåfäng antik. Har aldrig varit inne där tidigare, trots att jag har gått förbi ett antal gånger. Förrän igår. Skulle egentligen inte köpa något, utan mest bara titta. Men kom ut med detta vackra lilla ting, en söt liten skål, som dessutom visade sig vara från 20-talet. Jag kunde helt enkelt inte låta bli att köpa den. Glasklart!

Vad jag ska ha den till eller var jag ska ställa den vet jag inte ännu. tills jag har kommit fram till det är den vacker att titta på. Så tills vidare får den stå i mitt köksfönster.

Likes

Comments

När jag ändå prata om att renovera badrummet, kan jag också drömma om att fixa vidare i köket. Så här kommer lite tankar och inspiration kring mitt drömkök. Precis som i badrummet vill jag att grunden ska kännetecknas av det tidstypiska. Det vill säga sent 20-tal. Jag har vissa originaldetaljer kvar, så som serveringsskåp, skafferi och ett par luckor. Skulle därför vilja komplettera med nya originalluckor där det inte finns. Diskhon tänker jag mig i porslin, vilket är såå fint. Jag har tänkt att jag vill ha ett klassiskt kök, som är gångbart länge. Med marmor och silver. Men marmor har inte rikigt känns rätt. Det känns som att det blir lite för gulligt och passar inte rikigt in i känslan och stilen i min längenhet som ju ligger i ett gammalt landshövdingshus. Så kom fram till en bänkskiva i betong skulle vara bättre. Det skulle bli ett modernt inslag och en skön kontrast i mitt 20-tals kök.


Likes

Comments

Vad jag tänker på just nu: lite tankar inför framtida renovering av badrummet.
Jag ska så småningom, förhoppningsvis i vår, renovera mitt badrum. Älskar ju att samla inspiration till saker och ting så jag tänkte samla ihop min inspiration i det här inlägget. Så kan ni också hänga med på vägen till mitt drömbadrum. Eftersom att lägenheten är från sent 20-tal kommer grunden känneteckna det tidstypiska.
Tänker mig vita kaklade väggar, men inte ända upp, tillsammans med grå väggfärg. Och svarta detaljer för att skapa lite spänning till allt det vita. Golvet, ett klassiskt viktorianskt sexkantigt i helvitt. Eller som bilden längst ner till vänster för att göra det lite modernare.

Fortsättning följer!

Likes

Comments

Den här bloggen är baserad på min vardag - sträva efter en balans mellan ytlighet och enkelhet.
Att försöka skapa ett sätt att leva livet mer enkelt och rent, sammankopplat med äventyr, snygga saker och en kärlek till både det gamla och det nya. Platser jag vill till, kläder och träning, idéer, händelser och inspiration.

Likes

Comments