Header

Mitt liv

Sommarlooov!!

Alltså kan fortfarande inte fatta att jag har sommarlov! Förra torsdagen hade jag skolavslutning och jag gick då ut nian. Den känslan är fortfarande helt obeskrivlig men ack så skön! Känns helt sjukt att jag har gått färdigt grundskolan och nu aldrig mer ( om jag så inte vill ) kommer behöva sätta min fot på Kunskapsskolan i Katrineholm en gång till! Det känns verkligen som om det var nyss jag klev in i skolan en tidig augustimorgon och skulle börja sexan. Jag var så nervös och kände mig så liten. Från att komma från en liten låg-och mellanstadieskola i en liten by till stora staden. ( Märk ironin, men jag var väldigt blyg när jag var mindre och att ta bussen själv i 20min för att komma till skolan var väldigt stort och skrämmande.)

Jag gick fyra år på Kunskapsskolan, fyra år av rent slit och tårar men också av skratt och glädje. Dagen när jag skulle lämna allt kändes på något sätt väldigt långt borta men här sitter jag en vecka in på sommarlovet lagom uttråkad och väntar på besked ifrån gymnasiet... Kan även tillägga att nästan alla jag känner har sommarjobb så veckan har bestått av uselt serietittande. Hur som helst känner jag nu att det är ett perfekt läge att börja blogga igen. :)

I fredags firade vi midsommar men var så himla dålig på att ta bilder. Dagen blev iallafall bra trots det typiskt svenska vädret... 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ingen är en perfekt människa. Alla har någonting som man måste jobba på. Jag har på sistone märkt väldigt tydligt att jag har saker att jobba på, för att bli en bättre variant av den jag är idag. Vilket jag vill bli, jag vill utvecklas. Jag har börjat blivit trött och besviken på mig själv när jag märker att den jag är, inte stämmer överens med den jag tror/hoppas jag är och den jag vill vara. Mina tankar stämmer inte in på det jag gör. Kanske är jag för feg eller för lat, oavsett vad så måste det ändrats.

En sak jag måste jobba på är att vara mer uthållig. Jag har inget tålamod alls och jag tröttnar så snabbt på typ det mesta. Ett bra exempel kan vara träningen. Jag sitter där på kvällen och är så taggad på att börja röra på mig regelbundet. Jag gör tillochmed upp scheman,vilket är bra, men det skulle vara ännu bättre ifall jag kunde följa dem också. Jag gör det nämligen första veckan men sen har jag tröttnat. Jag hittar på massa ursäkter eller så skjuter jag upp det tills jag har glömt bort det. Jag MÅSTE lära mig att bli mer uthållig. Annars är jag inte den jag vill vara. Likadant om jag börjar på någon aktivitet eller något. Jag tycker det är jättekul är och jätte peppad på att fortsätta, men när dagen väll kommer- vill jag verkligen inte.

Som sagt skjuter jag upp allt, precis allt. Pluggandet är ett bra exempel, jag gör det alltid i sista sekund, typ dagen innan eller tillochmed över deadline (!)hahah wow känn skräcken) Grejen är dock att jag tror själv att jag presterar bättre i stress men det är inte värt det ifall jag mår dåligt hela veckan för att jag är stressad. Jag kan ha 7 inlämningar/prov/muntliga redovisningar på en vecka, och oftast har jag inte börjat med något. Grejen är dock, att när jag sedan är stressad så lägger jag mig som en död fisk i soffan eller sängen- för jag orkar verkligen inte titta på en uppgift- just för att jag vet att jag har typ 6 till att göra. När jag skjuter upp saker såhär så känns det som om jag skjuter upp min framtid, för saker jag försöker göra ingår i min framtidsvision. Till exempel jag måste plugga direkt för att få bra betyg, jag måste träna för att få en sund och stark kropp, jag måste umgås med mina vänner för att komma närmare dem och jag måste hitta på något som jag tycker om att göra på min fritid. Men vad gör jag- jo, skjuter upp allt.

Nu när jag har skrivit det här så har jag bestämt mig för att jag faktiskt ska träna och plugga ikväll. Jag måste börja jobba med det på en gång.

Likes

Comments

Godmorrgon!

Har någon form av hatkärlek relation till måndagar, tror alla har det. Måndagar är dem bästa dagarna i skolan och det är väldigt chill men kommer tyvärr behöva plugga typ tills jag somnar ikväll. Mycket nu, men tanken att det bara är två veckor kvar får mig lite mer pepp. Tänk att jag har gått halva nian nu? Helt sjukt, känns som att det var nyss jag började på skolan jag går på nu men det är liksom fyra år sedan.

Var uppe sent igår för att läsa ut en bok som heter Dear John av Nicholas Sparks, bok recension kommer! Känner nu dock att det kanske inte var ett så smart val att vara uppe till kl 1 och sen sova i 5h för att sedan ha en stressig dag... Haha får se hur detta går.

Ha en bra dag hörrni! Puss


Likes

Comments

Saknar staden som aldrig sover

December... Shit vad fort det har gått. Ett år. Livet hände och jag har prioriterat andra saker än bloggen. Jag har vart i USA och haft det så otroligt kul och man kan inte annat än att älska det landet. Iallafall så har jag blivit frälst och är helt säker nu på att jag ska flytta dit någon gång. Är dock fortfarande lite chockad över att Trump vann valet (!?), helt sjukt. Att en man som har en sån sjuk kvinnosyn och som tror att klimathotet är påhittat, faktiskt vann!? Jaja, man få hoppas att han förändrar sig när han väl blir president och att alla konstiga uttalanden bara var för att provocera röster.

4 veckor kvar på året nu och denna vecka ska jag kämpa för att bli av med den här terminens sista skoljobb.

Likes

Comments

För 3 år sedan så klippte jag av mitt hår till axlarna. Fredagen innan lovet gjorde jag det igen.

Mitt hår hade på senaste tiden blivit så ***** långt. Slitet var det också eftersom jag förut nästan alltid plattade eller lockade det. Dessutom så har jag färgat det varje halvår så topparna var allt annat än hela. För ett år sedan så färgade jag det blont och såklart jätte nöjd just då. På senare tid så har jag hunnit färga en ombre. Men jag är en tjej som måste ha förändringar. Håret är det som oftast råkar ut för mina tankar. Har länge velat färga det brunt igen + klippa det kort.

Har längre vart trött på att vara hon som har fint hår. Kommer ihåg när man skulle säga något snällt om personerna vid sitt bord i skolan. Jag hade fint hår. Bara. Det låter jätte fånigt men jag har tänkt på det mycket.

Typ såhär ville jag ha:

Så torsdagen innan lovet så gick jag bara in och bokade en tid på en frisörsalong inne i stan. Lite sådär spontant. Dagen efter var jag korthårig och hade förlorat 3dm hår. Auch.

Här är då före och efterbilder som är väldigt lockiga...

Några selfies senare... Det känns otroligt skönt att ha kort hår och mitt huvud känns flera kilon lättare. Men, jag är inte helt nöjd med frisyren. Jag känner mig nästan lite tantig. Håret är klippt utefter huvudet och är extremt uppklippt. Känns som att frisören inte riktigt lyssnade till fullo :/ Jag ville ju bara klippa kort! Hehe inte så himla bra att göra impulser sådär efter en lång skoldag. Aja känns annars otroligt skönt att inte vara långhårig längre!

Likes

Comments

Som sagt ny vecka nya tag.

Mitt motto för denna vecka är: if you work hard you can shop harder

Jag ska försöka: göra färdig så mycket som möjligt

Måndag: Göra färdigt en teknik uppgift efter skolan med en kompis, träna, tandläkartid

Tisdag: Vara med en annan kompis för att göra en svenska film, träna

Onsdag: Kanske fortsätta med filmen om vi inte blev färdiga. Annars spa kväll + träning

Torsdag: Ha en svenska och en spanska redovisning. Ta en långpromenad + fota + träning

Fredag: Ha StarWars maraton med en kompis.

Lördag & Söndag: Bara andas och njuta av helgen, troligtvis middag med en familj och häng med kompisar.


Likes

Comments

Hejsan! Hur har ni haft det de senaste veckorna?...

Det ekade nästan när jag gick in på bloggen av misstag (!) idag. Jag har haft så mycket i huvudet ett tag nu- så jag bestämde mig för att prioritera bort bloggen tills det kändes lite lugnare. Så känns det lugnare nu? Nja. Iallafall så känner jag för att skriva av mig lite. Har verkligen saknat att suttit vid datorn och skrivit till någonting annat än skolan.

Ni undrar säkert vad det är som har tagit upp så mycket tid och svaret är skolan. Jag har jätte mycket i skolan just nu och har haft det ett bra tag nu. Jag har inlämning på inlämning på inlämning, redovisning samma vecka som jag börjar osv. Egentligen är det inte så himla farligt men jag är en sån person som- hur mycket jag än försöker göra uppgifterna i sista sekund. Jag kan ha vetat om en inlämning i 2-3 veckor men jag sitter ändå där och kämpar dagen innan. Den här gången så hade jag 4 uppgifter som inte var färdiga och knappt påbörjade 5 dagar efter sista inlämningsdagen. Höstlovet har alltså gått åt till att plugga ikapp. Huuw alltså. Nu när skolan börjar så har jag nästan lite ångest. :( Jag har mycket som ska vara färdigt denna vecka som jag typ bara slängt ett öga åt.

Jag SKA försöka blogga denna vecka så bra som möjligt men jag tror ni har förstått att jag inte kan lägga upp 3 inlägg varje dag. Jag ska försöka, men just nu använder jag bloggen för att bara skriva av mig ibland och dela med mig utav mitt liv och tankar. Som en dagbok fast online där alla kan läsa ;). Sen skulle det också vara jätte kul om ni kunde kommentera lite mer och ge mig feedback. För det gör ju så att jag blir mycket mer peppar och vill skriva. Försök och inte vara en spökläsare! För jag ser ju att det är väldigt många som läser- vilket jag blir jätte glad över :)

Förresten så var det ju Halloween i helgen! Hahah om ni hade missat det. Firade ni? Till oss så kom några vänner och vi åt kalkon, tog långpromenader i höstvädret och spelade lite sällskapsspel. En otroligt rolig helg :)

Likes

Comments

Mitt liv

Musik är typ mitt liv. Jag lyssnar hela tiden! Fast tråkigt nog så har jag tagit sönder 2 par hörlurar nu. De senaste paret var mammas... hehe. Så nu kan jag inte lyssna lika ofta :(. Iallafall så byter jag favoritlåtar hela tiden. Eftersom när jag väll hittar en bra låt- så lyssnar jag sönder den.

Här är mina 5 favoritlåtar just nu.

Här är förresten min Spotify lista. Uppdaterar med nya låtar nästan varenda dag - bara varnar er. ;)

Likes

Comments