Just nu sitter jag och väntar på att mina amerikanska kompisar ska ringa på Facetime. Vi ska planera när de ska komma till Sverige i sommar. Jag vill att de ska vara med och fira midsommar, tycker att det är den mysigaste och trevligaste "högtiden" - är det ens en högtid? I alla fall så lärde jag känna dom när jag gjorde en termin i USA förra året. Ska blir jätteroligt att de kommer och hälsar på. Taggar redan!

Helgen har annars innehållit after work på Vy där Matilda var trubadur - hon sjunger fantastiskt! Vy ligger i toarullen, eller ja det kallas så. Tror det är Jönköpings nyaste byggnad och ligger precis vid munksjön. Vy ligger på 15 våningen (tror jag) det är i alla fall en otrolig utsikt, och det blir supermysigt när det mörknar ute. Efter after worken åkte några stycken hem till Matilda och spelade beer (vodka) pong! - inte att rekomendera, men laget jag var med i vann så vi slapp i alla fall dricka det värsta.

Igår umgicks jag med Stina och Lisa, vi hade prosecco- och tapaskväll och vi tänkte först att vi skulle gå ut i Jönköping. Men vi satt och pratade alldeles för länge så det hanns inte med helt enkelt.

Idag har mest tagit det lugnt, har sökt lite jobb och längtar redan tills jag får lägga mig i sängen och sova så jag är pigg n'r jobbveckan drar igång!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag ligger hemma med magsjuka 2.0, trodde att det var matförgiftning i lördags så jag gick till jobbet/praktiken igår men fick snabbt gå hem igen. Igår var nog värsta dagen för då bodde jag i princip i badrummet. Låg där med täcke och kudde och lyssnade på poddar och mådde riktigt, riktigt dåligt. Idag mår jag lite bättre och har (tack och lov) inte kräkts mer. Hoppas jag kan gå till jobbet/praktiken imorgon.

Jag brukar aldrig bli sjuk men såklart händer det under praktiken när jag verkligen vill vara med hela tiden och lära mig. USCH så trött på det här!! Jag har trots allt jobbat lite hemma idag med mitt eget projekt - blir för rastlös av att inte göra något, samtidigt som kroppen är helt slut.

Eftersom jag fick en realitycheck i helgen så har jag även börjat titta på lite kurser och masterprogram som jag skulle kunna tänka mig att plugga vidare på. Jag har ju tillgång till en lägenhet i Malmö som jag är lite sugen på att flytta in i. Men jag kan inte utesluta några andra städer eftersom allt beror på var jag får jobb/vad jag väljer att plugga. En sak som är säker är att jag definitivt inte kommer flytta hem till mina föräldrar igen, det skulle aldrig fungera. Alla som bott själva - feel me on this one!

På torsdag ska jag dock åka hem till familjen och vi ska fira påsk i sommarstugan, jag har bestämt att vi ska ha en mini picknick i Bokskogen bland alla vitsippor. ÄLSKAR våren när alla blommor o knoppar slår ut - det är det bästa.

Nu ska jag fortsätta arbeta lite med mitt eget projekt och förmodligen sova en stund.

/Agnes


^ Något jag hellre hade gjort än att vara sjuk just nu!

Likes

Comments

Det känns jättekonstigt att det är nio veckor kvar av min utbildning här i Jönköping. Om tio veckor vet jag alltså inte var jag befinner mig eller vad jag gör- lite läskigt men väldigt spännande!

Jag har ju bott i Jönköping sedan 2010 och det har blivit mitt "hemma". Här har jag upplevt massa saker i olika sammanhang men framförallt har jag skapat mitt eget liv här uppe. Att flytta hemifrån så pass tidigt som 15-16 åring gjorde att jag testade mina vingar och var tvungen att ta hand om mig själv samtidigt som jag fick chansen att vara min egen förälder (bra kombo tyckte jag haha!)

Jönköping har varit som New York i jämförelse med min lilla träskluktande hemstad och nu när jag faktiskt insåg jag att jag har sagt upp min lilla studentlägenhet och att jag flyttar ut om 7 veckor.. känns det så underligt. På något sätt känner jag mig trots det klar med Jönköping. Jag kommer säkerligen att hälsa på och återvända hit eftersom mina vänner bor här men jag känner att det kanske behövs lite nya äventyr i en ny stad för att jag ska växa ytterligare som människa.

Jag tänker att jag ska använda denna bloggen som en liten dagbok över "tiden efter skolan". Man börjar ju i skolan när man är 6 år och sedan dess har man alltid vetat vad som ska hända efter sommarlovet - tillbaka till skolan. Nu står det verkligen helt öppet. Vad drömmer jag om, vad tänker jag om tiden efter skolan, var kommer jag flytta, vad kommer jag jobba med, hur kommer det bli?


Likes

Comments