Vi är nu redo för sommaren👊🏻 jag beställde en ett silvertäcke ifrån Hansesgården och de ska bli spännande och testa och se om de funkar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Måndag: vilodag
Tisdag: trickträning
Onsdag: vilodag
Torsdag: Pluto får följa med till skolan så för lessie blir de vilodag då.
Fredag: bilen rullar mot Borlänge där vi ska bo för att sedan åka till Mora på lördagen.
Lördag: tävling i Mora
Söndag: tävling i Mora, får dock se om ja åker på söndagen också

Likes

Comments

I lite mer än en vecka har vi haft paus från agilityn och istället har vi tränat lydnad. Men snart är vi igång igen och det är redan nu på söndag. Vi ska tävla inoff. Om 2 veckor gör vi officiell debut på Österåkers BK. Som det ser ut nu har vi tre officiella tävlingar. Österåkers BK 29 oktober, Mora BK 12-13 november och Väsby BK 20 november + lite inoff tävlingar där emellan. Det är tråkigt att jag går i skolan så länge på dagarna så jag hinner aldrig träna på kvällarna eftersom de blir mörkt ganska fort och så är de kurs från kl 6 varje kväll så de har bokat alla planerna. Jag har nu börjat fundera på om ja ska satsa på RC. Känner att vi inte kommer hinna med referenstiderna men vi får se. De va lite kort uppdatering om hur vi ligger till. Försten någon av er som ska på några av tävlingarna som jag nämnde?

Likes

Comments

I torsdags var det andra kurstillfället på Mera Vardagslydnadskursen som jag går med Lessie. Vi gick igenom 2 moment från lydnadsklass 1. Platsliggning och inkallning. Platsliggningen gick super även fast det var tre andra hundar som också körde platsliggning. Vi körde först 2 min men med bara tre meter avstånd och sedan körde vi med 10 meter men bara i några sekunder. Nu ska vi fortsätta jobba och sedan sätta ihop det här så har vi förhoppnings ett moment klart! Sedan var de dags för inkallning. De fixade hon också bra men inte så jätte fina ingångar men jag vet att hon kan. Så nu ska vi börja lägga på lite mer störning i lydnaden så hoppas jag att det blir bra.

Idag var jag på klubben och tränade lite agility. Vi körde 2 olika klass 1 banor eftersom att vi har våran debut om 1,5 månader. Ska bli så spännande. Vi ska jobba vidare med kontaktfält och slalom. Jag har även bestämt att jag ska ha 2x2 på A-hindret också. Tror de är bäst för oss men får se hur de blir.

Likes

Comments

Nu sitter jag här lite små irriterad eftersom jag redan har skrivit inlägget en gång men allt raderades bara sådär. Men iaf. Nu har jag bestämt för att att börja satsa med Pluto imon agilityn. Förut sa jag att u-sm skulle vi hans sista tävling men nu har jag börjat kolla på officiella starter också. Får se om vi vågar oss på tävlingar redan nu i höst. Vi har ganska mycket och träna på mest fart och kontaktfält. Farten är ju typ de viktigaste och om vi springer som vi gör idag så kommer vi aldrig komma ur klass 1 då vi alltid får massa tidsfel. Jag ska träna mycket på fram kommando så han förstår vad de betyder. Kontaktfält måste vi också träna på och då mest på RC. Jag har bestämt att Pluto ska ha RC för att han tycker de är mycket roligare jämfört med stoppande kontaktfält. Vi körde pass 1 idag när jag var ledig från skolan. Blev ingen film eftersom de regnade lite ute när vi körde. Hemma har jag ju ingen balans så då kör jag på en planka och ja tycker fungerar ganska så bra. Jag har en skål efter "balansen" och då får han fokus framåt och är inte beroende av av var jag är. Det blev 100% träff så jag hoppas att den här metoden fungerar för oss och att de fortsätter så här bra!

Bjuder på en bild på Stockholm. Inte den finaste men aja

Likes

Comments

Igår var det KM i agility på klubben. Det var två agilitylopp och ja tycker att Lessie fixade de svåra sakerna väldigt fint. Banorna låg på klass 2 nivå ungefär så de blev en liten utmaning! Första loppet fick vi en vägran på ett hopphinder. Antar att jag
Var otydlig så hon inte såg de men både slalom o kontaktfält satte hon så fint! Självständig slalom ingång hade hon också! Faktist första gången på tävling!


Andra loppet fick vi 10 fel. Först femma i slalom och sedan en vägran på ett hopphinder. Vi tog om slalomen o då satte hon den så fint! Även Kontaktfälten satt på det här loppet också. Vi slutade på en andra plats o jag är så nöjd över Lessie både hur hon är på och utanför planen.

Likes

Comments

Första dagen av U-SM är avklarad o imorn är det agility som gäller👊🏻

Likes

Comments

I helgen har jag varit på läger med min hundungdoms klubb. Eller jag vara ledare men ändå. Såklart fick kameran följa med ut och här kommer några av bilderna jag tog.

Lägg märket till en flat i vattnet. Jag är sååå kär i flat just nu. Funderar till och med på att det kanske blir min nästa hund.

​En väldigt söt golden valp. Nästa så man ville ta med sig den hem

Likes

Comments

Livet just nu rullar på men här på bloggen har de varit död ett tag. Har egentligen inget o skriva om. Vi tränar på som vanligt o ja och Less har börjat lära in 2av2på. Får se hur länge de håller om 1 vecka kommer ja säkert ha RC igen.😅

Just nu tänker ja mycket på som kommer hända fram över. Skolan drar igång igen, officiell agility debut, osv. Just nu känner jag att jag verkligen hade velat börja på Forshaga eller något annat gymnasium så ja fick flytta hemifrån. Bara jag och Lessie. Jag är trött på Sthlm. Ja har typ inga kompisar bara några men ingen som ja verkligen kan prata om allt med. Det känns inte alls bra att behöva ha allt inombords. Jag vill bara bort härifrån o när jag då såg att det fanns gymnasium som man kan få bo på blev jag överlycklig. O sedan att inte få börja på den. Att inte få börja på den skolan man har drömt om i 1 år, det känns inte bra..

Likes

Comments

​Jag har funderat mycket kring tävling och vilka hundsporter jag vill tävla i. Som det ser nu så vill jag tävla i agility, freestyle och rally. Vår officiella agility debut kommer bli i oktober. 1 vecka efter att Lessie har blivit 18 månader. Innan debuten måste vi träna slalomingångar och kontaktfält. Jag har äntligen bestämt mig för att ha RC. Jag ser framför mig en lång resa men vi ska inte ge upp.

Freestyle debut har jag också titta på. Det finns en här i Stockholm som är i oktober. Jag vill verkligen men vet inte om vi är redo. Vi har ett program men har aldrig kört igenom hela så många gånger så det måste kolla igenom igen och se om de är bra. Mitt program är ganska basic. Bara 6 st tricks är med men de tycker jag räcker för klass 1.

I Rally hittade jag en tävling i november. Jag är väldigt osäker på om vi är redo att starta då. Det känns mcyket att starta i 3 olika hundsporter men jag kan inte bestämma mig. Agility vet jag att vi ska starta i med freestyle eller rally? Det är frågan. Aja nu ska jag ta mig iväg till klubben för rallyträning. Blir säkert några springa på balansen också. 

Likes

Comments