Hej! som ni kanske märkt har jag inte uppdaterat på väldigt väldigt väldigt länge,och det är pga att jag har inte haft tid helt enkelt, jag har haft mycket läxor och prov i skolan vilket går före såklart, sen har jag inte riktigt haft motivationen,för jag vet inte vad jag ska skriva om så ni kan ju gärna kommentera här eller på instagram,kik eller mejla mig. Men nu vet ni varför det har varit så dålig uppdatering här. Men nu tillbaka till det jag skulle skriva om vilket var om min inkallningspromenad som jag gick idag.

Så filmen ovanför är en film som jag filma i slutet av våran promenad, alltså när vi nästan var hemma. Innan jag släppte honom så sa jag kommandot sitt och belönade, efter det så släppte jag honom lös. Precis när jag släpp honom så vill jag först att han ska gå nära mig tills han fått tillåtelse att springa längre bort. Men även hur långt bort han är så ska han ju lyssna och komma direkt när jag ropar vilket han gjorde. Så jag är jätte nöjd över promenaden, jag hade honom bara löst helt en gång det var det jag filmade.

MEN HOPPAS NI GILLADE INLÄGGET!

GLÖM INTE! KOMMENTERA FÖRSLAG PÅ VAD JAG KAN SKRIVA OM!

LÅT ÄVENTYRET BÖRJA!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan! Alla kanske inte visste det här men jag älskar ju att fota, så jag bestämde mig att ta med min GoPro ut på promenaden. Vi gick till hundrastgården för att ta lite bilder. Som tur var det ingen annan där så vi kunde ta bilder i lugn och ro, vilket var väldigt skönt. det var en ganska så stor isplätt där som vi tog några bilder på. Han våga inte riktigt gå på isen först men då satte jag mig bara ner och lätt honom komma fram av sig själv. Sen börja han springa och hoppa och busa på isen. Senare så börja solen gå ner lite grann vilket blev jätte fint på bild. Solen och träden speglades på isen vilket blev sååå himla fint älskade det. Jag är så himla nöjd med bilderna jag tog ikväll. En GoPro då är det en bra kamera eller inte? Jag tycker personligen att det är väldigt bra kamera. Jag har inga andra tillbehör än dom man fick när man köpt kameran. Tänkte köpa en Dog fetch harness (sele till milo ) som man fäster kameran när jag tex kör agility. Sen hade jag också tänkt att köpa en sorts sele för mig som jag ha när jag rider så då fäster man kameran på bröstet. Bilder finns nedan på produkterna! Jag har en GoPro hero + vilket jag rekommenderar att köpa!

HOPPAS NI GILLADE DETTA INLÄGGET

LÅT ÄVENTYRET BÖRJA!

NEDAN FINNS BILDERNA JAG TOG IKVÄLL!

Produkter jag nämner i inlägget, bilder finns nedan!

Den här kameran har då jag och den har touchskärm där bak vilket inte alla har!

Selen det biligaste jag hittat denna för är 390kr på webbhallen.com annars finns den på mediamarkt för 800kr och teknikmagasinet för 599kr! det är exakt samma sele men för olika priser och olika butiker. Ni kan bara söka på Dog fetch harness på google så kommer det fram massa olika butiker.

Denna finns också på Webbhallen.com och kostar 449kr men finns också på någon nätbutik som heter teknikproffset.se och där kostar den endast 149kr vilket är ett väldigt bra pris!

Likes

Comments

Hejsan! Det var väldigt länge sen, men men. Jag har helt glömt att blogga, vilket inte är så bra. Men i det här inlägget hade jag bara tänkt säga en sak, och det är att jag rider! Jag har ridit i 3 år nu ungefär, och älskar det fortfarande! Så jag är hund och häst tjej. Jag har alltid älskat och vara ute i trädgården och så men nu är jag i stallet istället för i trädgården.
Har inget mer att skriva så bai!!!!
LÅT ÄVENTYRET BÖRJA!!!!

Min favorit ponny/häst heter Broängens Albin även kallad Albin och han är en b-ponny som är en valack på 17-18 år och han är albino vilket är när hästen/ponnyn är helt vit och har blåa ögon! Jag gillar honom för att han är en utmaning och det är en ponny jag kan utvecklas väldigt mycket med, han är väldigt envis som jag så det är envisast som vinner oftast på lektionen! Men jag älskar honom ändå! Albin och jag har verkligen börjat lita mer och mer på varandra! Hoppas ni gillade inlägget!!! Bai
LÅT ÄVENTYRET BÖRJA!!!
// Ida, Milo, Wilma & Albin

Likes

Comments

​Nu har ju snön äntligen kommit! Dock kom de lite sent, men,men! Milo han verkligen älskar snön han är så lycklig när man är ute, denna vintern mst vi ha ett lite tjockare vintertäckte ute men han störs inte av det. För det mesta är vi ute på någon äng och leker i snön eller i hundrastgården och leker med dom andra hundkompisarna. Imorgon hade jag tänkt att gå ut på någon äng och ha med någon leksak och kasta, tänkte ha en spår lina på honom för han lyssnar inte lika bra på vintern.

HOPPAS NI GILLADE INLÄGGET!

LÅT ÄVENTYRET BÖRJA!

Likes

Comments

Hej! Det var ett tag sedan, hehe. På bilderna ser ni Milos nya halsband och koppel från Elin & Nova det är jätte och halsbandet har bra passform och Milo verkar trivas i det jättebra! Tack så jätte mycket Elin!

LÅT ÄVENTYRET BÖRJA!!!

Likes

Comments

Hej allesammans! Igår så beställde jag ett nytt koppel och ett nytt halsband från Elin och Nova! Som är jätte duktiga på agility, lydnad och allt som har med hundträning att göra! Elin gör halsband inklusive koppel för 150kr i Sveriges flaggas färger🇸🇪 vi valde både halsband och koppel som matchar. Kopplet är ca 1,5m långt och halsbandet får man själv bestämma måttet själv beroende på om du har en stor/liten eller mellan hund🐶 Jag valde att ha mellan 36-37cm på halsbandet eftersom jag vill inte ha det så tajt så han nästan stryps💗🐶 sen ville jag också ha det lite töjbart💕👍🏼 Elin har också en blogg här på Nouw som heter agilitynova, där har hon har lagt upp bilder på halsbandet och lite info hur man beställer och så!
HOPPAS NI GILLADE INLÄGGET!// IDA & MILO
LÅT ÄVENTYRET BÖRJA!!!!

Likes

Comments

Hej! Hoppas ni mår bra! Jag är dock sjuk så jag mår väl inte så jätte bra! Men Milo verkar må jätte bra! I mitt första inlägg glömde jag att säga att jag också har en katt på 6 år som heter Wilma och hon är en blandning mellan Maine Coon och Ragdoll hon är en både inne och ute katt! Men nu när det börjar bli kallt är hon för det mesta inne. Men aaa tillbaka till ämnet. Bilden på Milo hade vi som jul kort förra året, fast då stog det god jul & gott nytt år. Förresten när går ni på jullov? Jag går på jullov den 22 december, 2 dagar innan julafton så jobbigt, jag vill ju vara hemma ju! Vissa har frågat hur jag tränar agility nu när det är vinter, och jag tränar inte ofta alls eftersom underlaget är väldigt hårt. Vilket inte är bra för hunden. Jag kan träna lite så hopp då och då eftersom det inte kommit någon snö här där jag bor. Sen ibland kör jag slalom och tunneln, men annars om jag ska träna agility kör jag bara korta stunder. Men jag tar ju träningspromenader rätt så ofta. Mest tar jag det på helgen, för då har jag som mest tid om jag inte är i stallet. Oftast när jag tar träningspromenader går jag till skogen eller till en liten väg vid skogen där folk har sina kolonilotter. Där brukar träna som mest just för att det går inte så många där och det är speciellt en bra plats där jag kan ha Milo lös, och när jag har honom lös har jag alltid godis eftersom han är inte så jätte intresserad av leksaker och så är det mycket enklare att ha godis med sig. Jag har antingen leversnittar, leverpastej eller korv/köttbullar.

Hoppas ni gillade inlägget det blev lite rörigt men aaa försöka att inte göra det så himla rörigt!

LÅT ÄVENTYRET BÖRJA!

Likes

Comments

​Denna övning går ut på att hunden ska igenom tunnel och direkt när hunden är ute från tunnel så ska du belöna med rösten, och fortsätta med en snäv sväng mot hindret i detta fallet är det ett vanligt hopphinder. I början kan börja med att ha väldigt lågt som du ser på bilden har jag väldigt lågt. När hunden kommit över hindret belönar du med en leksak/godis sen gör du om igen flera gånger t.ex att du göra övningen 2 varv och sen belönar med godis. Gör tills hunden och du har en bra kommunikation tillsammans.

LÅT ÄVENTYRET BÖRJA!

Likes

Comments

AGILITY

Agility är en hundsport där hunden skall springa en hinderbana och rätt hindren i rätt följd och på rätt sätt och som vid tävlingar skall genomföras på tid. Sporten kom till Sverige från England 1985. Men den blev officiell 1 mars 1987.


I Sverige tävlar hundarna i tre olika storleksklasser: small, medium och large. I small-klasserna tävlar hundar med en mankhöjd under 35 cm. Medium-klasserna gäller hundar som är från 35 cm och under 43 cm; hundar över 43 cm tävlar i large. Hundar som är mellan 43 cm och 45 cm kan välja att tävla i medium på nationella tävlingar. De hinder som ingår i agility är: balansbom, gungbräda, däck, tunnlar, slalom, bord (inte i nationella klasser), hopphinder, säck, A-hinder, viadukt/mur och långhopp. Sporten går ut på att så fort som möjligt forcera en hinderbana med så få fel som möjligt. Den hund som har minst fel och snabbast tid vinner. Det finns två olika klasser, hoppklass (utan kontaktfältshinder, det vill säga balansbom, gungbräda och A-hinder) och agilityklass (här kan alla hindertyper vara med). Domaren ritar banan och den ser olika ut från varje gång.

Regler

Hunden måste ta hindren i rätt ordning och från rätt håll, annars blir ekipaget diskvalificerat.

Hunden får inte riva något hinder (5 fel).

På kontaktfältshindren (A-hinder, balansen och gungbrädan) finns ett cirka 90 cm långt område i början och slutet av hindret som kallas för kontaktfält. Dessa måste vidröras med minst en del av en tass. (5 fel per missat kontaktfält).

Hunden får inte stanna upp eller snurra runt "inom hoppavstånd" från hindret den ska ta härnäst, och får inte heller springa förbi hindret (vägran).

Hunden och föraren får aldrig röra vid varandra (5 fel, beröring). Tar föraren tag i hunden, blir ekipaget diskvalificerat.

Smiter hunden iväg (exempelvis för att hälsa på hundar eller människor utanför banan) och vägrar komma tillbaka inom en viss tidsram, blir ekipaget diskvalificerat (ur förarens kontroll).

Om hunden före eller efter sitt lopp smiter in på en tävlingsbana, blir den smitande hunden diskvalificerad.

Om hunden gör sina behov inne på banan blir ekipaget diskvalificerat.

Föraren får inte ha någon synlig belöning eller hålla något i handen under loppet, men får uppmuntra hunden med rösten och kroppsspråket så mycket som föraren önskar.


Här är några av dom vanligaste hindrena man kan stötta på när man är och t.ex tränar på klubben eller när man är ute på tävlingsbanorna, däremot är bordet inte alls lika vanliga som alla andra hindrena på bilden.

HOPPAS NI GILLAR DET JAG SKRIVER!

LÅT ÄVENTYRET BÖRJA!

Likes

Comments

AGILITY

Agility är en hundsport där hunden skall springa en hinderbana och rätt hindren i rätt följd och på rätt sätt och som vid tävlingar skall genomföras på tid. Sporten kom till Sverige från England 1985. Men den blev officiell 1 mars 1987.


I Sverige tävlar hundarna i tre olika storleksklasser: small, medium och large. I small-klasserna tävlar hundar med en mankhöjd under 35 cm. Medium-klasserna gäller hundar som är från 35 cm och under 43 cm; hundar över 43 cm tävlar i large. Hundar som är mellan 43 cm och 45 cm kan välja att tävla i medium på nationella tävlingar. De hinder som ingår i agility är: balansbom, gungbräda, däck, tunnlar, slalom, bord (inte i nationella klasser), hopphinder, säck, A-hinder, viadukt/mur och långhopp. Sporten går ut på att så fort som möjligt forcera en hinderbana med så få fel som möjligt. Den hund som har minst fel och snabbast tid vinner. Det finns två olika klasser, hoppklass (utan kontaktfältshinder, det vill säga balansbom, gungbräda och A-hinder) och agilityklass (här kan alla hindertyper vara med). Domaren ritar banan och den ser olika ut från varje gång.

Regler

Hunden måste ta hindren i rätt ordning och från rätt håll, annars blir ekipaget diskvalificerat.

Hunden får inte riva något hinder (5 fel).

På kontaktfältshindren (A-hinder, balansen och gungbrädan) finns ett cirka 90 cm långt område i början och slutet av hindret som kallas för kontaktfält. Dessa måste vidröras med minst en del av en tass. (5 fel per missat kontaktfält).

Hunden får inte stanna upp eller snurra runt "inom hoppavstånd" från hindret den ska ta härnäst, och får inte heller springa förbi hindret (vägran).

Hunden och föraren får aldrig röra vid varandra (5 fel, beröring). Tar föraren tag i hunden, blir ekipaget diskvalificerat.

Smiter hunden iväg (exempelvis för att hälsa på hundar eller människor utanför banan) och vägrar komma tillbaka inom en viss tidsram, blir ekipaget diskvalificerat (ur förarens kontroll).

Om hunden före eller efter sitt lopp smiter in på en tävlingsbana, blir den smitande hunden diskvalificerad.

Om hunden gör sina behov inne på banan blir ekipaget diskvalificerat.

Föraren får inte ha någon synlig belöning eller hålla något i handen under loppet, men får uppmuntra hunden med rösten och kroppsspråket så mycket som föraren önskar.


Här är några av dom hindren som man kan stötta på när man är på t.ex klubben och tränar eller när man är ute på tävlingsbanorna. däremot är bordet inte alls vanligt vad jag vet iallafall inte på tävlingsbanorna.

Hoppas ni gillar min inlägg!

LÅT ÄVENTYRET BÖRJA!

Likes

Comments