Tips

Sukkersuget. Ofte kjent som noens fiende, men også noens venn. Jeg frykter ikke sukkersuget, men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er noe glad i å få besøk av det heller.

Når man trener og prøver å holde seg på en diett, samme om den er streng eller ikke når det kommer til lista for "nei-mat", så er ikke sukkeret din beste venn. Tvert imot, det er heller den følelsen som gjør deg svært frustrert. Men fortvil ikke! Det finnes mange måter å fjerne suget etter noe søtt når det lurer rundt hjørnet.

Spis en banan eller annen frukt for å dempe lysten på sukkeret.
Frukt inneholder mange gode vitaminer, og har et mer naturlig innhold av sukker enn andre alternativer. Men pass på å ikke spis alt for mye! Da blir det nesten som å spise en sjokolade til slutt ;) Men finn en rett med frukt som gir deg metthetsfølelse. Lag for eksempel en liten fruktsalat med vaniljekesam!

Puss tenner

Denne har du kanskje ikke hørt før, men det skal visst hjelpe å pusse tenner eller å spise en tyggis når magen krever noe annet enn tunfisk og speltlomper. Når du har pusset tenner så smaker verken sjokolade eller is noe godt, og da holder man seg gjerne unna det også.

- Spis en yoghurt med lavt sukkerinnhold, eller lag deg en kopp med yndlings-teen din i
Tilsett honning eller en type sukring istedenfor sukker i teen, og nyt den!

Sett deg selv i aktivitet!
Med en gang du begynner å sette fingrene dine i noe slik som tegning, det å gå en tur, eller spill, så begynner hjernen og kroppen din å tenke på andre ting. Dette er nok det som har hjulpet meg mest gjennom alle de gangene jeg har slitt med sukkersuget, og det svikter meg aldri.

Bit i en sitronbåt
Dette har jeg aldri prøvd, men jeg noterer det ned for min egen del også! Om dette fungerer så blir det plutselig veldig enkelt å bli kvitt lysten på smågodt.

Spis regelmessige måltider og hold deg i fysisk aktivitet
Dette er nok det viktigste punktet på listen. Det finnes faktisk ikke noe mer effektivt enn å ha faste måltider som ikke er for store ut gjennom dagen, og 30 minutter med aktivitet om dagen er noe vi alle kan klare. Om du holder magen din "i gang" gjennom dagen og spiser god og sunn mat så er det lettere å holde alt i sjakk når det gjelder både fast-food og sukker.

Om du er i den situasjonen der du prøver å være sunn imens du trener, og skal holde deg unna all unødvendig sukker osv. så vil du møte på utfordringen med å vende deg av å gi kroppen sukker når den vil ha det. Samme om du er vant til å unne deg noe godt en eller flere ganger i uka, eller om du bare spiser godteri på lørdager. Men fortvil ikke! Kroppen er ganske fantastisk, og den greier å vende seg til at den ikke får sukker, og etter ca 21 dager så vil ikke kroppen spørre etter noe søtt i det hele tatt.

Så neste gang du får sukkersug og føler at du ikke burde spise det (selv om det er lov å unne seg litt en gang i blant), så tenk på noe av dette her og prøv det ut!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Trening

Ååh, hvem er det som ikke drømmer om varmere strøk og ferieparadis når vinden slår deg i ansiktet og gradestokken viser -2 grader ute? Det gjør i hvert fall jeg!
Det er under 2 mnd til jeg, Bror og familien reiser til varme Florida for å ta en solid ferie med mange nye opplevelser, og jeg greier nesten ikke å vente! Jeg gleder meg til sol, varme, Disneyland, Fast-Food som ikke ligner maken på hva vi har her, palmer, strender, hav, og ikke minst trening på et helt nytt og ukjent sted.

For vi kommer ikke til å ta oss fri når vi har muligheten til å løpe på løpebanen rundt leilighetene vi bor i når vi er der borte, eller når kjelleren har et treningsrom. Langt ifra! Jeg vet det er en ferie vi skal på, men jeg har veldig lyst til å trene når vi er der nede også. Denne lysten til å trene har gitt meg inspirasjon til å skrive om noen steder jeg kunne tenkt meg å dra til, for å trene.

Bali
Jeg kan sitte å scrolle meg nedover i evigheter på instagramkontoer som viser bilder av vakre Bali. Dette er jo det stedet alle PT-studentene drar til for å ha opplæring! Ja det er mye festing der borte, men visste dere at Bali er kjent for sine attraktive yoga-kurs? Det er så mange steder som tillater rolig meditasjon, og det er flere steder man hjertelig kan utføre yoga på der nede. Jeg er ikke noe flink i yoga, men det hadde virkelig vært noe å dra ned dit for å lære seg det!

Australia

Det har alltid vært en drøm å kunne surfe. Ikke på 5 meter høye bølger, men kanskje 2? Om jeg hadde råd til å reise ned dit i 3 uker for å lære meg å surfe sammen med Bror, så hadde jeg ikke sittet her nå for å si det sånn! Tenk for et kick man får når man for første gang greier å surfe en bølge uten å tryne? Aah, herlig! Surfing er jo en sport man virkelig må ha tålmodighet for å lære seg, og ikke minst må man ha god balanse for å stå på brettet. Super bra trening for psyken og hele kroppen - den perfekte kombinasjonen.

Danmark

Å ta seg en sykkelferie i Danmark må være idyllisk, rolig og flott å være med på! Det er jo ikke så mange bakker der, så det er ikke akkurat som at du tar deg ut på tidenes Birken-ritt som varer i over en uke. Men man får med seg flott natur og koselige steder man kanskje ikke hadde fått øye på ellers, imens man får seg en skikkelig treningsøkt hver dag. Det kunne nesten ikke blitt bedre enn det! Det er bare å pakke med seg telt og nok tøy for å være borte i en uke, krysse fingrene for pent vær, og så sykle i vei.

Om du kunne dratt hvor som helst i hele verden for å ta deg en treningsferie. Hvor ville det vært? <3

Likes

Comments

De siste ukene har det vært vanskelig å få trent nok i forhold til hva som er satt opp per uke, så når jeg først har en hard treningsøkt så setter det sine spor. På mandag hadde jeg en super bra økt der jeg kjørte både bryst og skuldre, og av en eller annen grunn så er ryggen min forferdelig stiv.. Jeg kan ikke skjønne at jeg har blitt så støl av å bare stramme ryggen under enkelte øvelser, eller av å ha svai i ryggen når jeg trener bryst. Altså, det er ikke noe feil i å få trent litt ekstra muskelgrupper når man først er på treningsstudioet, men det må da være måte på..

Men uansett om jeg var støl i både rygg og skuldre i dag, så fikk jeg meg en solid ryggøkt på Actic sammen med Bror. Det er så deilig å komme på studio der det nesten ikke er en sjel å se. Det er så fint når ingen andre bruker apparatene eller manualene du trener! Dere har kanskje vært i situasjonen der man er nødt til å spørre noen om hvor mange set de har igjen, for så å få svaret "5 set igjen bare" slengt midt i trynet. Please, bare la meg slippe..

Om dere er interesserte i hvilke øvelser jeg gjør for rygg så har dere de her:

Stående roing i squat-racken:

10 rep - 20kg
10 rep - 30kg
10rep - 40kg

Bredt nedtrekk:
10 rep x 3 set
Øker med 7 kg for hvert set

Sittende roing - smal:
Her kjører jeg ALLTID drop-set, for det tar skikkelig godt i ryggen!
Putt på så mye vekt du tror du greier 10 repetisjoner med, kjør så disse fullt ut før du dropper en del kg, og fortsetter med 10 rep til. Her er det viktig å virkelig pushe på, da føler man seg sykt bra etterpå ;)

Så er det den siste øvelsen.. Ikke vet jeg hvordan jeg får det til, men det viser seg at jeg aldri vet navnet på yndlingsøvelsene mine. Jeg er ikke akkurat mester på å forklare heller, but here goes nothing!
Man fester en middels lang, strak stang øverst i apparatet der man blant annet kan trene bryst, rygg, biceps og triceps. Man holder på disse knottene som er ytterst på stanga slik at man får et godt grep, er strak i ryggen, strutter litt med rumpa og dytter stanga ned mot lårene imens armene er strake. Det er kanskje ikke den enkleste øvelsen å se for seg, og heller ikke å gjennomføre.. Men den gjør underverker for ryggen min!
I denne øvelsen kjører jeg 41kg, 10 rep x 3set.
Om noen vet hva øvelsen heter (om dere i det hele tatt forstod meg), så let me know.

Det er ikke mange øvelser jeg utfører når jeg trener rygg, siden jeg også trener armer denne dagen. Men det er nok for meg til å bli både støl, og veldig sliten i ryggen. Prøv det ut og se om det er noe for deg ;) Det er alltids spennende å prøve ut noe nytt!

Likes

Comments

Trening

Jeg får mange av øvelsene mine for både ben og rumpe på instagram, og ikke minst får jeg motivasjon og inspirasjon av bilder av mat, kropp og trening. Media florerer av fitness-modeller, nakne kropper, solbrune sprettrumper, 8-packs.. Listen er nesten uendelig. Før var jeg litt i mot å dele så mye kropp på nett, og jeg valgte å ignorere alle artiklene (spesielt på nyåret) om "hvordan bli i god form på 6 uker", "hvordan bli kvitt jule-kiloene" eller "hvordan bli fit til sommeren". Men den tiden er forbi. Jeg ELSKER å se at jenter og gutter i nesten alle aldre er så fornøyd med kroppen sin at de kan poste bilde av det på sosiale medier. JA til sånn selvtillit og dedikasjon for trening og helse! Om jeg hadde sett ut som Michelle Lewin, eller hatt en rumpe som Khloe Kardashian så hadde jeg og vist fram formene mine, og ikke minst rumpa mi med klær og nesten uten. Jeg synes det er inspirerende og motiverende at folk jobber for å se bra ut. Og de gjør det ikke for andre som mange tror, - siden de poster alt på nett - men de gjør det for seg selv.

Så jeg har funnet fram en del av de ig-kontoene som jeg følger og går inn på støtt og stadig for å få inspirasjon og motivasjon. Vi starter med dansken @idathyrring som er med i fitness temaet "teamthyrring". Hun deler alt fra konkurransene hun er med, prosessen dit, bilder av den alt for flotte og symmetriske magen hennes, og maten hun spiser. Hun er alltid blid, sterk, og utrolig søt! Jeg heier på hun.

Jeg har reklamert for @lindastuhaug før, og jeg gjør det gjerne igjen. Om du trenger inspirasjon til god, enkel og sunn mat, samme om det er frokost, lunsj, middag eller dessert, så finner du det inne på denne kontoen. Alle bildene ser fristende ut, og det er et must å kunne inspirere av god og sunn mat når man trener. Husk at veien til suksess innen trening er 40 % trening og 60 % kosthold. Veien til en sterk kropp er gjennom magen ;)

Lei av benøkten du kjører? Kanskje kjørt de samme øvelsene for rumpe de siste 3 månedene, men du føler at den ikke har forandret seg en dritt siden du startet? ALLE videoene som @legvideos og @buttworkouts legger ut har hjulpet meg med både motivasjon til en større og bedre rumpe, og inspirert meg til å prøve ut nye og kreative øvelser.

@Ehplabs er en ganske variert konto som viser både hvordan man bør preppe mat for uken om man virkelig har satt seg inn i treningens verden, viser sterke kropper, ulike øvelser, kosttilskudd, shoutouts til andre kontoer, og transformations som sjokkerer de fleste. Mangler du motivasjon til å ta det ene steget inn på treningsstudio, så hjelper denne kontoen deg på veien inn.

Til slutt har vi @deniceemoberg, ei svensk jente som har dedikert seg til trening og kosthold. Jeg elsker å scrolle gjennom kontoen hennes for å se hvordan hun transformerer seg gjennom ukene som går. Bildene er motiverende, fargerike og kroppen hennes er til å begynne å sikle av. Jeg skulle ønske jeg hadde slike ben ;)

Jeg skulle selv ønske at jeg kunne være tøff nok til å få noen til å både filme og ta bilder av meg på treningsstudio, men jeg har en sperre som sier at jeg burde vente en stund til jeg kan gjennomføre noe sånt. Det kommer nok en dag der jeg driter litt i hva alle andre tenker, og hva jeg selv tenker. Da blir det andre boller! 

Likes

Comments

Hverdag

Nå står P3morgen podkast på anlegget her imens jeg får i meg litt mat. I dag må jeg være litt kreativ når det gjelder trening siden jeg ikke har muligheten til å komme meg på Actic. Utrolig kjipt siden jeg gjerne skulle ha få trent rygg i dag, men det får jeg ta igjen senere denne uken! Jeg får ta meg en tur sammen med lillebebbis (familiehunden Nilo) oppe i skogen i dette knall fine været etterpå! Føler at vi har vært heldige med været de siste dagene. Det er så godt <3

I dag har jeg prøvd å lage mitt eget sunne peanøttsmør faktisk! Det er nok ikke like digg som å "maule" i seg crunchy, amerikansk peanøttsmør med banan på, men dette fungerer det også! På posen til peanøttmelet jeg har kjøpt fra Sunkost står det en rask og enkel oppskrift på lavkalori peanøttsmør. Det eneste du gjør er å ta et par skjeer med mel oppi en skål, helle i litt vann eller melk, tilsette en del salt, og avslutte med en god skje med sukrin gold. Jeg tilsatte ikke noe hakkede peanøtter i røren, men det tror jeg jammen meg at jeg må prøve neste gang. Da blir det nok litt bedre! Men brødskiven med peanøttsmør og honning ligger langt nede i magen min nå uansett. Hurra!

​Uansett hva deres tirsdag går ut på i dag, så håper jeg at dere koser dere mye! Så kommer det et innlegg om mine top 5 instagram-kontoer som gir meg både inspirasjon og motivasjon litt senere. 

Likes

Comments

Hverdag

For en herlig dag det ble i går! Ååh, dere skulle bare visst hvor mye kliss det ble, hihi. Dagen gikk over alle forventninger! Jeg håper alle dere der ute koste dere uansett hvem dere var sammen med i går <3
Det var jo så utrolig fint vær så vi bestemte oss for å gå en tur oppe i skogen der vi bor for å bare nyte solen og for å få oss litt frisk luft. Det ble mye latter og prat, og det var godt å endelig få gjøre noe sammen som ikke innebar å verken lage mat eller sitte i sofaen.

Vi ble egentlig enige om å ikke kjøpe noe fordi pengene ligger begravd inne på kontoen til vi reiser til USA, men jeg ble som alltids litt lurt og fikk gaver allikevel! Jeg tror jeg var en av helgens mest heldigste jenter på noen mils omkrets, uten å skryte for mye ;) Jeg fikk både en super god morgenkåpe, massasjeolje, duftlys og ett kyss eller to <3 Og siden det var en spesiell dag så bestemte vi oss for å slå på stortromma og lage biff til middag! Vi var vel begge to litt nervøse for hvordan det skulle gå med tanke på at ingen av oss har lagd det før, men det gikk veldig bra, og vi var begge to gode og mette etterpå.

Men i dag er det mandag og bena er godt planta tilbake på jorda etter en himmelsk helg, så nå sitter jeg i sofaen og spiser en stor bolle med havregrøt. Det ble en sen frokost på meg i dag når jeg absolutt skulle sove til langt over ni.. Pyttsann! Det må være lov å bli helt uthvilt når man har fri.
Planene for i dag er ikke mange, jeg skal vel egentlig bare kose meg alene i leiligheten til jeg reiser for å trene bryst og skuldre i ettermiddag sammen med lillesøster og Bror. Nå får jeg snaart tilbake treningspartneren min for fullt, og det gleder jeg meg helt enormt til!

Dere får ha en flott mandag, så håper jeg at dere får en kickstart på uken!

Likes

Comments

Trening

Lørdagen har vært alt annet enn en kort og kjedelig dag. Jeg har stor kost meg med både familie og kjæreste, så nå kan jeg faktisk ikke be om noe mer! Vi stod opp tidlig, fikk i oss mat, og jeg fikk skrevet et ordentlig innlegg til dere før det bar av sted på Actic. Og for en kondisjonsøkt jeg fikk meg i dag! Det er sjeldent at jeg løper på mølla for tiden, for den eneste kondisjonstreningen jeg får i programmet mitt er av HIIT. Men i dag ble det ikke sånn, jeg skulle nemlig løpe intervaller!

Jeg vil ikke anse meg selv som en løpe-glad person, men jeg elsker derimot å pushe kroppen min ved å løfte vekter. Men uansett hvor glad jeg er i å trene styrke, så er det viktig å ikke glemme å ha en balanse mellom det, og løping (eller alternativ kondisjonstrening). Fordi folk glemmer ofte det. Sånn som store menn på 120 kg som dundrer bortover treningssentre med "kaktuser under arma". De legger seg på benken for å trene bryst, driter nesten i å varme opp, hiver på 110 kg og benker livsshiten ut av seg. Trener de kondisjon tror du? NEI. De kan faktisk ikke løpe 5 minutter sammenhengende på mølla.

Men i dag var jeg virkelig en sånn løpe-glad person. Det var ingenting som strittet imot når jeg begynte å varme opp, og alt gikk overraskende greit gjennom alle 30 minuttene. Jeg tror at jeg er mye gladere i å løpe intervaller enn i å løpe lange drag. Jeg har en tendens til å begynne å kjede meg når jeg løper flere km, så da passer intervaller perfekt for meg. Kanskje løping er noe man er nødt til å lære seg å like? Får skrive det ned på listen av ting jeg burde gjøre dette året ;) Men først må jeg fullføre disse 12 ukene, for nå er jeg snart halvveis!! 

Likes

Comments

Som solen skinner denne lørdagen! I dag er det fri fra jobb, og jeg er 100 % bekymringsfri.
I går var jeg ikke hjemme før halv ti pga. kveldsvakt, men tiden gikk overraskende fort! Kanskje fordi det var en "typisk" fredagskveld som de så fint kaller det på labben. Jeg klager ikke! Bedre å være på farten hele tiden istedenfor å sitte på rumpa og ikke få gjort noe ut av seg.

Jeg har brukt litt tid på å finne et par spørsmål som jeg kan svare på rundt min trening denne ettermiddagen. Så her får dere de:

Hvor mange ganger i uken trener du?
Dette varierer faktisk ganske mye, og det har det vel alltid gjort. For et år siden så satt jeg alltid trening først før både skole, familie og venner, og jeg trente faktisk 6 ganger i uka, noen ganger 2 ganger om dagen. Jeg var uovervinnelig. Men i løpet av dette året så har jeg blitt flinkere til å lage rutiner slik at jeg har faste dager der jeg skal trene! Så nå har jeg 5 faste dager i uken der jeg helst skal få trent så hardt jeg kan.

Spiser du masse søtsaker, og hva er synet ditt på "nei-mat" de dagene du trener?
Jeg har som regel alltid hatt en god balanse mellom å holde kroppen min sterk og sunn, og å spise den maten jeg vil ha. Jeg ELSKER mat, og spesielt er jeg glad i å dyppe potetgull i 1 kg dip, det er nesten ikke å overdrive engang. I denne perioden på 12 uker har jeg spist veldig lite godteri og søtsaker, og det har nok mye med at jeg ikke har lyst på rett og slett! Det er noe som heter at "etter 21 dager uten noe, så har du vent det av deg", og det tror jeg på!

Er du fornøyd når du ser deg i speilet?
Dette spørsmålet her er nok vanskelig for alle å svare på, men jeg har lyst til å tro at jeg er fornøyd. Altså, grunnen til at jeg startet dette treningsprogrammet var jo fordi jeg ikke var fornøyd med hvordan jeg følte meg og så ut etter en lenger periode med slappe dager. Men nå er jeg inne i min sjette uke i programmet, og kroppen har kommet seg mye, jeg ser forskjell, føler meg bedre, og får masse komplimenter fra både Bror og andre. Jeg føler meg frisk, og blir glad når jeg ser meg selv i speilet!

Hvordan trener du rumpe?

Dette er faktisk yndlingsspørsmålet mitt. Jeg er over gjennomsnittet glad i å trene både ben og rumpe, og det finnes ikke noe bedre enn når bena dine skjelver, du har krampetrekninger i rumpa og svetten renner etter en god benøkt. Jeg trener rumpa mi ved å ALLTID knipe sammen under hvilken som helst øvelse, hip thrust med tung vekt og mange repetisjoner, donkey kicks med vekt i apparat (prøv dette og du vil se rumpetrening fra et helt nytt perspektiv, bokstavelig talt), dyp bulgarsk utfall med tillegsvekt, og til slutt, men ikke minst dyyype squats sånn at syra tar deg.

Hvor får du motivasjonen din fra?
Det finnes ikke noe bedre motivasjon enn å sette deg ned foran tven og skru på "the biggest loser". Og det er ikke for å være frekk og for å føle seg bedre enn de man ser på programmet, tvert imot! Men om dere har sett hvordan de pusher seg selv og gjør alt de kan for å nå den kroppen de vil ha, med en vekt du mest sannsynlig aldri kommer til å være borti!! Så er det noe inni deg som klikker, og du føler deg nesten nødt til å reise på trening. Dette gjør jeg jo svært sjeldent, men bare prøv det ut engang så skjønner du hva jeg mener! Ellers har jeg instragram-kontoer som gir meg motivasjon, og en kjæreste som pusher meg på treningsstudioet når jeg trenger det.

Hvilke idretter har du holdt på med?
Fotball, dans innenfor musikalskole, og taekwondo (hehe, det varte ikke lenge altså, kom ikke lenger enn hvitt belte). Jeg har sikkert prøvd ut en hel del greier når jeg var mindre, men jeg tror ikke det teller!

Hva trenger du som regel i?
Shorts er ikke helt min greie, det har det aldri vært. Jeg elsker treningstights med masse farger og som komplimenterer bena mine, og ikke minst rumpa mi. Om tightsen klemmer rumpa mi til en strek så nekter jeg å gå i den faktisk. Kall meg gjerne kresen eller narsissistisk, men jeg må synes at jeg ser bra ut i treningstøy, det hjelper også på motivasjonen ;) Ellers må jeg nesten klikke hjem en sånn treningsgenser fra Skins Norge snart. Har sikla etter den i en måned nå!

Hvordan trener du mage?
Jeg har vært heldig med figuren min, og har ikke hatt dette såkalte "valpefettet" på magen siden jeg var liten. Men man må trene mage uansett, for å opprettholde en stram kropp! Det er ikke farlig å trene mage hver gang du trener, så jeg pleier å sette av 5 eller 10 minutter der jeg kjører både crunches med mange repetisjoner, og benhev på en benk.

Beste tipset rett etter trening?
Spis kjappe karbohydrater og proteiner rett etter trening, og et større måltid helst innen en time etter trening. Da får du mye ute av treningen din!

Beste tipset når du er på treningsstudioet? 
Når du trener, uansett hva det er, gjør det til syra tar deg! Spesielt når du trener enkelte øvelser med mange repetisjoner. Ellers bør man strekke ut og stramme muskelgruppene som man trener slik at man får større blodtilløp til disse musklene.

Nå bærer det av sted til byen før det blir en økt sammen med storesøster på Actic! Det blir så bra! Jeg får titte innom her i kveld om jeg rekker.

Likes

Comments

Hei og good fredag til dere! Nå har helgen begynt for de fleste, imens jeg har fått rumpa mi på jobb. Men det har ingenting å si! For jeg koser meg veldig her på labben, og da er det ikke så trist å måtte jobbe verken på en fredagskveld eller i helgen.

Jeg stod opp rundt ni i dag og fikk nesten bare dusjet, spist og ordnet meg før jeg måtte løpe til bussen. Men med mine doser hell så kom det jo selvfølgelig ingen buss. Jeg kjenner at jeg blir passe oppgitt når dette her er den tredje gangen på en uke at det oppstår noe dumt med den bussen. Snakk om service <3

​Neida, men det må være lov å bli litt sint når man helst skulle rukket jobben til klokken ett, men så blir man nødt til å ringe mamma for å bli kjørt. Min egen feil at jeg ikke har lappen enda.. Si ifra om det er noen som er villig til å sponse meg, hoho.

I går prøvde jeg forresten ut noe nytt på kjøkkenet som Karina anbefalte meg. Jeg skjærte 2  kyllingfileter i passe små biter, dyppet de i pisket egg før jeg hev dem oppi en skål med mandelmel. Det ble nesten som chicken nuggets, bare en sunnere variant! Super godt.

God helg <3 

Likes

Comments

God kveld! Dagen i dag har gått rolig for seg, og jeg ligger nå trygt og godt under dyna. I dag er målet å sovne før halv elleve!

Det har seg sånn at de siste nettene ikke har gitt meg nok søvn i det hele tatt. Jeg bøyer meg i støvet for dere der ute som sliter med innsovning og urolige netter hele uka, for dette tar på! Jeg våkner som regel rundt 06 slik at jeg skal rekke alle gjøremålene mine før bussen går, og om jeg da verken får sove før halv to på natten, men også sover dårlig.. Da er jeg virkelig ikke pratsom før langt ut på morgenkvisten.

Søvn er noe helt hellig for meg. Det er noe jeg må ha, og om jeg mister noe av det så fungerer ikke ting som det skal. Spesielt viktig er det med en god natt søvn når du har en lang dag foran deg. Jobb, skole, trening etc, alt dette trenger en viss mengde "gjemt" arbeid. Når jeg kjører et treningsprogram så er målet å prioritere søvn like mye som jeg prioriterer å spise sunt og variert. Så om dere har både jobb/ skole og deretter trening på planen en dag, HUSK å sov nok i forveien!! Det er en egen kunst å sjonglere alle dagens gjøremål og god søvn.

Så ha det som et mål å lære deg å sovne tidligere enn halv tolv når du skal opp tidlig. Sett deg mål som innebærer å sove 8 timer før en lang dag. Om det ikke er nok så er et tips å sovne når man er trøtt på en fredagskveld, ikke sette på alarm, og så våkne av deg selv helt uthvilt. Sjekk klokkeslettet før du sovner og når du står opp, så får du en viss oversikt over hva som er nok søvn for deg! 

Likes

Comments