Jag åkte till Sydafrika för att skära paprika🛫🔪🌶

Idag var min första dag på bageriet, kul och äntligen något som jag tycker om att göra. 5 minuter in på dagen kom Andreas ned och sa att han hade blivit skickad till bageriet också. I slutet av dagen fick vi reda på att det var p.g.a. de var en man kort för dagen. Jag vet inte riktigt om jag tycker om att vara båda två på samma plats. Det är ofta svårt för den handledare vi har för dagen att sätta båda i jobb. Eftersom Andreas också redan hade varit en vecka där nere så fick ju såklart han göra det som är svårt medan jag själv fick hacka paprika. Något som jag fått göra vilken avdelning jag än varit på😉 lite detta jag menar också om vi skulle varit tillsammans på bageriet hela veckan så hade det inte varit så utvecklande i längden för min del om jag endast hade fått göra "lätta" grejer. När det närmade sig slutet av dagen fick jag iaf göra annat som t.ex. rulla degar och toppa pizzorna. Något som var väldigt kul! Jag kommer nog trivas denna vecka på bageriet👍🏽

Igår (måndag) startade morgonen med att jag och Andreas letade efter den ena chefen vid namn George då vi inte visste vilken avdelning vi skulle vara på då vi båda skulle byta. Möttes då av en skrikande maneger för buttchery (kött) som sa att vi skulle hjälpa honom just den här dagen. Han är en man med mycket pondus, dock väldigt rolig. Så vi gjorde som han sa och spenderade denna praktikdag där inne. Som sagt har jag redan varit där inne tidigare så jag visste vad det innebar. Det var i princip samma visa denna dag också. Vilket främst innebär att paketera köttet , eller vad det nu är, och gå ut till butiken för att lägga upp det på hyllorna. Men i det stora hela så hade vi hela tiden något att göra och dagen gick fort.
Efter båda dessa dagar har eftermiddagen spenderats på stranden. Det gäller att ta vara på varenda solminut nu när det inte är så länge kvar tills vi åker hem.
När solen hade gått ned igår satte jag mig i loungen för att wi-fi:a lite. Då kom "Badja" upp för trappan och letade efter mig. Badja är den kvinna som vi åkte på safari med, alltså hon som hade anordnat allt och som körde bilen osv. För att göra en lång historia kort så skulle jag betala safarin i cash. Men jag visste inte riktigt var jag skulle ha alla pengar så jag rullade in dem i en plastpåse. När hon då hade blivit betald så hade jag typ 300 rand i fickpengar kvar i påsen.
Under söndagen kom Badja då fram till mig och var i chock. Hon hade tydligen varit nära på att slänga mina pengar då hon tänkte använda påsen till skräp😂 Inte alls som så att jag hade blivit arg på henne om det hade hänt. Men hon sa då till mig att jag aldrig mer skulle ha pengarna i en plastpåse, det hör inte till vanligheterna att jag har det men såklart lovade jag henne det. Tillbaka till historien så kom hon alltså upp för trapporna och letade efter mig. Hon sa då att hon hade en present. Tror ni inte att hon hade köpt en plånbok åt mig, finast människan❤️ blev såå glad och tackade henne ordentligt, alla människor här är så himla fina!!

Klarafinas föräldrar bjöd även hela gänget på middag under måndagskvällen, superfina människor dom å❤️

  • Nära Durban, Sydafrika

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229