Svar på fråga

Nygården som du pratar mycket om. Är det ett äldreboende? Eftersom att jag arbetar på ett äldreboende som heter Nygården och jag blev genast intresserad då du skriver om den hela tiden!

Vad kul med en fråga :) Jag tar upp den här då det säkert är fler som funderar på vad Nygården egentligen är. 

Jo så här är det, Nygården är ett ställe för människor över 18år med psykiska funktionsnedsättningar allt från; bipolär sjukdom, ångestsyndrom, depression m.m. Alla har sin egen problematik och svårigheter, vissa är friskare/sjukare än andra. Man kan vara allt från förtidspensionerad och sjukskrivnen medan andra går i skolan, arbetstränar eller jobbar. På Nygården får man gå och komma som man vill och det är öppet året om. Man är inte inskriven på något sätt utan allt är frivilligt. Vissa går dit då det har få kontakter utanför (d.v.s. i det friska samhället) och använder Nygården som ett sätt att träffa människor, andra går dit för att aktivera sig o.s.v. Man kan spela kort, baka, laga mat, stå i café, följa med på små utflykter, ta med sig egna saker att hålla på med, ja allt egentligen. Personal finns alltid tillgängliga, de flesta har omvårdnadsutbildning och har tidigare arbetat på olika typer av boenden eller inom äldrevården. Deras uppgifter är att finnas till hands om man behöver prata eller hjälp med andra saker som exempelvis laga mat och sedan så klart att driva själva stället. Utan de så skulle inte Nygården finnas. Det enda regler som finns är att (den typiska regeln) vara snälla mot varandra, ha en psykisk funktionsnedsättning samt inte komma dit berusad eller påtänd. Annars är det mesta tillåtet!  

Gillar

Kommentarer

Anita
Anita,
Låter himla bra!
Svar: Middagen blev bra god 😉
siliiins.blogg.se
aflyingbutterfly
aflyingbutterfly,
Det är det 😊 Super att middagen blev bra 😊nouw.com/aflyingbutterfly
Lina
Lina,
Sv; ja, jo det är rätt jobbigt faktiskt. Och jag är lite smått rädd för att behöva gå emellan en gång till då HON är där eller att jag måste jobba med henne igen. Så vill jag inte känna, eftersom att jag vill kunna trivas på ett arbete. Men som tur är så känner jag bara så för en person och skulle det vara så att det blir olyckligt sådär igen tänker jag berätta ett och annat för henne + att jag får lida ut hela dagen och hoppas att jag får ett bättre pass dagen efter! 😊

Jodå, utöver det som hände på jobbet så vart allting bra. Hade en bra fin söndag med killen och hans föräldrar 😊 hoppas att din söndag blev bra den också!
Ja, plump är väldigt roligt att spela! Haha, jag kan förstå att det kändes bra att spöa dessa killar! 😃
knaset.blogg.se
aflyingbutterfly
aflyingbutterfly,
Åh, hoppas verkligen att det ordnar sig och att du slipper jobba med henne allt för ofta! :/nouw.com/aflyingbutterfly
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229