Måndag och HC

Ringde HC vid 8.00. p.g.a. min kliande hals som antingen är förkylning, allergin eller både och som spökar. Och denna sköterska var den första som hittills inte sa någonting om att jag borde göra mig av med Sigge (katten). Det tyckte dock hon igår kväll när jag ringde 1177, hon var dessutom lite snäsig. Denna kvinna vet inte hur stor inverkan min katt har i mitt liv, vilken tröst han var när mamma och pappa dog och även nutid i tuffa tider. Han ger så otroligt mycket kärlek varje dag och får mig att le bara av att finnas! När jag fick honom för fem år sedan visste jag inte att jag var allergisk och hade astma. Allergin kom något år senare och då ignorerade jag symtomen och skyllde på pollen som jag faktiskt trodde att det var (eller i alla fall intalade mig, det tog ett bra tag innan jag ens vågade testa mig för olika allergier ifall att det var kattallergi), astman har nog funnits i flera år men jag var säker på att det berodde på dålig kondis, att kylan och värmen säkert kunde göra att man fick svårt att andas. Hursomhelst, idag ringde jag som sagt HC och frågade om hon trodde att jag behövde starkare medicin ... hon tyckte dock att jag kunde avvakta Jag var så tacksam över att hon var så vänlig och inte gjorde en stor grej av det hela. Skillnaden vore väl vara om jag hade svårt att andas och inhalation eller liknande inte fungerade? hon från HC gav mig i alla fall tips om att jag kunde ta nasonex/mommonex då det innehåller kortison och att det rinner ner i halsen eventuellt kan lindra, och faktiskt så har det gjort det! några av er kanske tycker att jag är dum som faktiskt behåller min katt och det är helt ok. Men jag står för mitt beslut och tänker inte ändra mig, då ska det hända något allvarligt. Och när jag ändå var i farten tog jag upp om att jag ännu inte fått svar på min bentäthetsmätning trots att det bara skulle ta två veckor. Jag var där i slutet av november, hon tittade och kunde inte se att någon ens har tittat på det... Hon ringde till en osteoporossköteraska som förklarade att de måste fixa vissa komplement innan de kunde tyda svaret, att det vanligtvis brukar ta två veckor, men detta var ju inte ens tittat på...! Aja bara hoppas på att bentätheten blivit bättre det sista åren det eventuellt kunde förbättras. Mjölkprodukter har jag ätit för fulla muggar i alla fall. 


Egentligen skulle jag ha varit på Nygården vid tio i förmiddags, men så blev det inte då den där osteoporossköterskan skulle ringa tillbaka flera gånger och hålla på. Jag blev då så stressad att jag kände att det inte var någon ide. Dock ska jag åka in dit nu istället. Senare ska jag även äta middag med Malin som jag förövrigt inte träffat sedan nyårsafton. Det blir nog en fin fin eftermiddag!:) hoppas även ni får det.

Gillar

Kommentarer

Elin
Elin,
Jag tycker verkligen du ska BEHÅLLA sixten! Om jag blev hundallergiker skulle jag aldrig göra mig av med min hund. Liksom för dig fick jag henne när allt var som sämst, när inget kunde bli värre. Utan henne skulle jag vara halv. Nu är hon iofs åtta så jag borde väl "förbereda" mig. :/ hur gammal är din katt?
kramar
www.uturanorexin.blogg.se
aflyingbutterfly
aflyingbutterfly,
Sigge är sju år 😊 Ja du djur kan verkligen ge så stor kärlek!nouw.com/aflyingbutterfly
Erica
Erica,
Jag förstår att du vill behålla katten! En katt blir ju som en familjemedlem! Kan verkligen förstå! <3faithhopelove.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229