IBS HJÄRTA OCH TRÄNING

Oj vad jag känner mig dålig på att uppdatera. Men, men det är så det är just nu fast här kommer en stor uppdatering :)

Att hösten var på väg trodde vi många, jag kan nästan tycka att vi hade höstväder ett tag. Fast sommaren verkar inte riktigt vara över ännu (även om vädret verkar kämpa mot varandra), vilket jag är väldigt glad över, jag som brukar hata sommaren njuter nu för tiden av solens värmestrålar. Det är nästan så att jag blir förvånad över mig själv, haha.

Och jo, den är redigerad (som ni säkert ser)... Jag är inte sådär vit i verkligheten, men ja jag ville ha lite power! :p

Det blev ett besök på akutmottagningen då min mage gjorde väldigt ont. Det kändes ungefär som om mina tarmar var inflammerade och att någon skrapade med en kniv på dem, min mage var som en fotboll. Så jag ringde 1177 som skickade mig till familjeläkarjouren. Där fick jag träffa en läkare som ÄNTLIGEN (efter ett otal gånger hos andra läkare) kunde säga vad det är med min mage. Symptomen stämde helt och säkert in på IBS! IBS kan man ha i olika grader i olika perioder.

Sen så har jag inte skrivit om detta, men för några månader sedan när jag skulle ta ut lugnande vid behov (äter typ aldrig lugnande längre, bara i väldigt enstaka fall), så sa de att de måste ha ett EKG först och det fick jag. Det visade en liiiten avvikelse som gjorde att jag inte fick träna på tre månader (alltså fram till förra söndagen faktiskt. Gissa om det var UNDERBART!:)) jag har saknat det så mycket. Hursomhelst skickades en remiss till hjärtmottagningen som jag var till för inte så länge sedan och EKG:t såg ungefär likadant ut där. Men det var en så liten avvikelse så det är inte farligt och jag behöver inte vara orolig. Det går inte att svara på vad det är för faktor/faktorer som inverkar. För säkerhetens skull ska jag ändå få göra ett ultraljud, förmodligen för att bli ordentligt kollad, vilket jag känner är väldigt positivt.


När jag var och tränade förra söndagen kan ni ju gissa att musklerna som funnits inte fanns längre, haha! ;) fy sjutton vad svag jag var...! Det sägs att det finns något som heter muskelminne, det kan jag ju hoppas på. Då, om det är så, så har jag nog mina högsta vikter tillbaka inom en snar framtid :).

Förresten, snart ska jag börja rida också, det ska bli kul :D

​Och på tal om ingenting, idag har jag bott i den nya lägenheten i en månad, vad fort det går egentligen!

Gillar

Kommentarer

A
A,
Härligt att höra ifrån dig igen!!
Dina magsmärtor påminner om mina...:( Har mycket problem med magen också på sistone, men på mig ahr de gjort massor med undersökningar och genom att utesluta allt annat gett mig diagnosen IBS.
Alltså, wow, vad snyggt hår du har!! Fast det har jag tyckt länge 😊
Kram!
annmi.blogg.se
aflyingbutterfly
aflyingbutterfly,
Ja jag kommer faktiskt ihåg när du skrev om att du hade väldiga problem. Hade du perioder med bättre mage sen? Jobbigt att du känner av det mycket nu 😟 Tack 😊
Kramis
nouw.com/aflyingbutterfly
LIL' BABUSTYLE - Chronic pain warrior
Fin bild på dig!

Jag har också IBS, tror jag. Jag har inte kollat upp det. Men jag har många av symtomen. Jag äter mycket efter FODMAP som gör det mycket lättare!
babustyle.forme.se
aflyingbutterfly
aflyingbutterfly,
Oki jag har också börjat äta efter den. Så drygt. Längtar till det att jag kommer till sista fasen!!
Kramar
nouw.com/aflyingbutterfly
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229