Glutenfri sockerkaka
Jag gjorde en jättegod glutenfri sockerkaka här för några dagar sedan som jag tänker dela med mig receptet på.
Ingredienser;
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 dl fint glutenfritt mjöl
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl hett vatten
Gör så här;
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en avlång kakform som rymmer 1,5 liter (för 1 kaka). Strö den med glutenfritt ströbröd eller kokos.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Blanda samman de båda mjölsorterna och bakpulvret. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt vattnet och rör till en jämn smet.
Grädda kakan i nedre delen an ugnen ca 40 minuter eller tills kakan känns torr.
Låt kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp
Jag hade lite strössel i smeten också, yummie! :)
Du hittar den på den ursprungliga sidan här https://www.ica.se/recept/glutenfri-sockerkaka-586820/