Corona

Jag ska inte mörka det, jag är rädd för Corona. I min vänkrets har fem st haft det (fyra kraftigt sjuka dock inte så att dom hamnat på sjukhus och en med lätta besvär) två har det nu och för en av dom har tre veckor gått, hon har varit till akuten två gånger (senast i förrgår) för att få syrgas och hon är 27 år (det drabbar alltså inte bara äldre som en del tror). Även två barn. Det var en tjej på avdelningen som jag var inlagd tillsammans med två gånger, vi pratade en del det gångerna och hade telefonkontakt en tid efteråt. En väldigt snäll tjej (kanske för snäll för sitt eget bästa) som hade hela livet framför sig, men hon dog av skiten och var bara 30 år.

Och är det något som upprör mig så är det exempelvis när jag ser människor som kliver på bussarna utan munskydd. Ja det finns dom som av olika skäl inte kan ha det, men visir finns ju faktiskt också.. Häromdagen såg jag 8 ungdomar vid en busshållplats utan. Själv har jag slutat åka buss (jag har ju gångavstånd på 35 min även om höft och rygg oftast inte tycker om det. Fast det är ändå skönt i fina vårdagar) om jag verkligen inte måste. Jag är för rädd.

Jag skulle i dagens läge aldrig gå in i en affär utan munskydd. Jag skulle aldrig gå till Treklövern utan krav på munskydd (man kommer inte in utan).
Kanske ses jag som överdriven i en dels ögon... Fast å andra sidan kan det ens bli för överdrivet just nu?
Detta virus är aggressivare än någonsin och tar så, väldigt många människoliv.
Jag menar dock inte att man ska sluta leva utan bara vara försiktig och rädd om sig själv (och andra)
Det finns bara en av dig! <3

Det är så läskigt att man dessutom kan ha Corona utan att veta om det medan vissa blir jättesjuka eller tillochmed dör.

Vi lever i en pandemi.
Det är sjukt...

Och nu blir det god natt! :)

Gillar