28 dagar. 672timmar. 40320min.
så är jag klar  närvårdare.
28 dagar och jag bör veta vad jag gör.
672 timmar och jag bör veta vad jag talar om.
40320 minuter och jag har ett yrke.
Inom äldreomsorg.
Något så nära hjärtat.
Något så viktigt.
Något som gör mig stolt.
tacksam.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Otrohet. Saker som sårar. Hur tänker han? Far till 1styvfar till 2 och ett långt förhållande bakom. Alltid går det inte som man vill. men att gå bakom ryggen, på någon. Du lovar att älska i vått och tort. Men när allting inte går precis som du vill. Ljuger du om var du är. Ljuger du om vem du är. hur kan du se henne i ögonen och säga att du älakar henne. när du vet att du hittat någån annan. har du ingen skam. varför såra en människa som älskar dig så djupt. hur kan du komma hem och kyssa henne. när du vet att du precis kysst någon anna. vart är ditt förstånd. hon som var så lycklig. hur kan du vara som inget hänt mot hennes barn. när du vet att mamma lider. du är en idiot. hur kan en människa som alla älskar, som gör familjen hel. mitt i allt. Bara glömma vad familj betyder och bli så kall.

Anonymt

Likes

Comments

du kan vara den sista hon ser före hon sluter sina ögon och tar sitt sist andetag. du kan vara den sista som säger hejdå och stänger dörren före han får en hjärtatack. du kan vara den som gör hans dag den bästa, redan med att hjälpa honom lägga på ytterskorna och gå ut och sitta i solskenet en stund. du, det är där det startar. det är du som bestämmer hur du vårdar. är du den som kan möta dem med öppna armar och ett leende eller med tanken att få detta snabbt undan. alla har vi dåliga dagar. men lämna det utan för dörren före du går in till dem. ta inte det över dem, du vet aldrig om det är de sista de ser. och snälla glöm aldrig att de är också individer just som du.

​anonymt

Likes

Comments

"Personlighet kan definieras som de inrotade och stabila mönster av tankar, känslor och beteenden som kännetecknar en individs unika livsstil och anpassning. Dessa mönster kan beskrivas som kombinationer av personlighetsdrag som varierar mellan olika individer. Att vara unik och ha speciella förmågor och svagheter är för det mesta normalt. Med personlighetsstörning avses ett stabilt mönster av så avvikande och oflexibla personlighetsdrag att de leder till påtagligt lidande för individen eller försämrad social och yrkesmässig funktion."

så beskrivs en personlighets störning på en sida. detta är ett ämne vi ofta disskuterar i skolan. men vad anser jag att är en personlighets störning? för mig är det någon som kanske är lite annorlunda som kanske inte beter sig helt som normen. i samma artikel står det att flera blir paranoida och tror att omvärden försöker skade hen. personen beskrivs ofta ha svårt att lita och våga anförtro sig till andra. vad försöker jag komma fram till ? jo det att jag själv grubblat över vad det egentligen är. och få en bild över vad det menas med peraonlighets störning. men det är ite alltid lätt. för alla artiklar, websidor har olika förklarningar på detta. är alla med en personlighets störning paranoida? är alla och tänker illa om omvärlden? eller har alla som inte vill lita eller anförtro sig en personlighets störning?
anonymt

Likes

Comments

diskussion om alkohol och narkotikapreparat, i form av missbruk. när är det ett missbruk ? vad leder till detta? en personligehts störning, en förelder som inte stog upp eller bara egen vilja och intresse från medier? jag har sett mycket. aldrig prövat själv och det rör inte sig i mina tankar häller. men andra, runt om. barndoms vänner, ungavuxna, bekanta, släkt...var gick det snett? är det en livsstil? att vara hög eller ja full?  vad är så roligt... dagen efter, all abstinens all ångest. är det vardag? själv går jag upp på morgonen, dricker en kopp kaffe och åker till skolan. är det första i huvudet på morgonen lets get high eller är det bara en vana? var går gränsen till missbruk? var ingriper man för sent? är det ett sätt att rymma? alla dessa frågår utan svar
anonymt

Likes

Comments

ända sen sju år har jag gått i skola. nya människor på fjärde klassen. ny klass på femtte. igen ny klass på sjuan, när du äntligen kommit nära skills man igen åt för både gymnasiet eller yrkesskola. endel flyttar även jag. 179km bort från allt jag kände och visste. två år och helt nya ansikten. tredje året igen ny skola 120km från de två föregående åren och 36km från staden jag växte upp i. vem finns kvar i bilden? jag o allt många nya ansikten. nya skolor och lärare. sista året på yrkeskolan många kilometer bort från det trygga. i juni en hatt på huvudet och pappret i handen. livet har först börjat. många kilometer kvar.
anonymt

Likes

Comments

varför känns det att du är så långt borta när jag vet att du är rakt ovan mig. i himlen. älskade. varför tas de bästa först? vem bestämde det? att lära sig älska som liten, växa tillsammans och sedan bara tas bort. tankar som rörs inom mig varje dag. när jag vaknar och ser bilden på dig. du ler. i din röda kjol och mig i famnen. vi ser lyckliga ut. varför ska jag vara lycklig utan dig?
anonymt

Likes

Comments

ja detta är vad det är. mina tankar, jag. artån år. söker sig själv och försöker förstå. anonymt.

Likes

Comments