Ligger just nu på golvet och stirrar upp i det vackra taket i yogasalen.

Har bara yogat och mediterat sen igår eftermiddag. Ätit jättegod mat också, dock inte så mycket eftersom man helst ska ha ganska tom mage när man yogar. Yoga och meditation handlar till största del om att hela kroppen och sinnet och därför ska den inte behöva tänka på något annat som exempelvis smälta maten. Jag ska fortsätta yoga fram till kl 16 idag och sen ska jag åka hem till Anton och bara ta det lugnt, även om den yoga vi gör inte är så intensiv så blir man väldigt trött av den.

KRAMAR

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår var jag sängliggandes mest hela dagen med halsont och en snuvig näsa. På eftermiddagen tog jag mig dock ut och fikade med min mamma och syster på Global Living (vegansk kanelbulletårta och varm choklad på sojadryck mmmmm). Min syster åker till Botswana idag, till hennes pojkvän och kommer inte hem förrän i januari så ville inte missa en chans att umgås med henne.

Till kvällen kom Anton och Olle, de stanna för natten och imorse åkte Anton till skolan så nu har jag lite quality-time med Ollisen.

I eftermiddag ska jag och mamma iväg på en yoga-weekend (eller ja, från idag tills imorgon eftermiddag). Så vi ska sova borta, yoga och bara ha det bra.

KRAMAR

Likes

Comments

Hur förklarar man hur depression känns? Det är svårt men jag försökt mitt bästa att sätta ord på det.

Ibland är det som att man har tunga hantlar i hela kroppen som gör att man, på riktigt, inte kan ta sig ifrån sitt hem. I värsta fall är man fast i sängen hela dagen. Man är inte lat när man är deprimerad, tvärtom vill jag så himla gärna orka med allt jag borde och lite till.

Alla dagar ser såklart inte ut så, man har bra och dåliga dagar. Bara det att de dåliga blir extra dåliga. De dåliga dagarna innehåller inte gråt och skam utan de innehåller för det mesta inga känslor alls. Jag föredrar dagar fulla av gråt.

Jag skrattar väldigt mycket, jag älskar att skratta. Alla borde skratta mera. Och jag tror till och med att jag är en av de lyckligaste personerna i världen. Livet äger och jag har så många underbara människor runtomkring mig. Hur går det ihop med depression? Jag vet faktiskt inte men det jag vill ha sagt med det här är att depression är "bara" en sjukdom. Man är inte sin psykiska ohälsa och man definieras inte av den.

Likes

Comments

Kom hem från ett superhärligt möte med min Amnesty grupp för ett tag sedan. Eftersom vi är typ den mest oorganiserade gruppen hade vi ju såklart glömt att skicka ut mejl om tid och datum till våra nya medlemmar (hahaha alltså ärligt). Vi fick helt enkelt skriva ut ett sista minuten inlägg på vår facebooksida och som tur var fick vi dit några ändå. Utbildningen varade i ungefär en timme och det fanns FIKA<3. Längtar till att sätta igång med kampanjer och umgås ännu mer med underbara Amnestymänniskor.

Hihi jag och mackan när vi kampanjade för kvinnorättigheter i Tunisien. Sexism suger och det är sämst att man måste bekämpa det men kommer ihåg att jag var så lycklig för att vi hade lyckats få in 200 underskrifter.

Till något helt annat: tror jag har råkat mörda en av mina minikaktusar?:(

RIP?:(

KRAMAR

Likes

Comments

Idag knegade jag mig upp ur sängen och tog mig iväg till skolan. Var bara där första lektionen, verkar som jag har blivit förkyld. Har vaknat med lite halsont i en vecka och idag kom flodvågen av snor till min näsa. Får helt enkelt börja kurera mig så att jag blir frisk snart. Nu sitter jag i min varma säng och dricker lite te och så gjorde jag mig en smoothie-bowl och hade i lite dinkelflingor. Dinkel ska tydligen vara bra för hyn så köpte hem ett paket häromdagen. Håller också på och läser i min lilla handbok om mindfulness, hur mysigt och bra som helst!! Alla borde testa praktisera mindfulness, det gör en så medveten om här och nu och är ett sånt enkelt sätt att börja uppskatta de små sakerna i livet mer. Min mamma praktiserar även mindfulness för sin hjärntrötthet.

Jag är en sucker för härliga citat och har ca en miljon screenshots med olika sorters citat om olika ämnen på min mobil. I framtiden kommer alla väggar i mitt hem bestå av text så att jag kan se dem varje dag. Det är nog därför jag tycker så mycket om min lilla handbok om mindfulness, det finns fina citat på varannan sida.

Ikväll ska jag på Amnestymöte så jag måste börja samla mina krafter för att komma iväg på det. Vi ska ha en utbildning för våra nyvärvade medlemmar och vill verkligen inte missa! Får så mycket energi av att umgås med människor med idéer om hur vi kan skapa förändring så jag känner att jag verkligen vill gå för att liva upp mitt sjuka jag.

KRAMAR

Likes

Comments

Idag hade jag halvstudiedag fast jag gick inte till skolan överhuvudtaget. Vaknade upp och var alldeles ångestfylld och då känner jag att det är bäst att stanna hemma. Som tur var hade världens underbaraste Antis (<333) också halvstudiedag och eftersom att det är såååå viktigt att inte stänga in sig och vara ensam med sin ångest träffades vi DIREKT efter att han slutade. Han är sådan glädjespridare. Vi åkte i alla fall hem till honom och kollade på Game of Thrones (lol vi är bara på andra säsongen) och sen tog vi en promis med lilla Olle. Efter det svängde jag och Anton förbi Veggoköket (god bless that shop) och köpte lite gott. Nu ska vi bara mysa hela kvällen. Jag mår mycket bättre nu också, lite hundmys gör verkligen susen för en nedstämd själ. I arton år har jag väntat på att mina föräldrar ska komma hem med en hund till mig, är det inte dags snart? pls.

Det är höst hörrni!! Nu får man mysa hela tiden och dricka varma drycker, BÄST. Älskar hösten.

KRAMAR

Likes

Comments

Välkomna alla fina till min nystartade blogg. Den är mest för mig själv och kanske några enstaka vänner. Det senaste halvåret har varit ganska tungt för mig och jag har en del hinder som jag fortfarande försöker ta mig över. Jag vill skriva här för att kunna se min resa och hur mycket jag har utvecklats i framtiden, så att jag inte glömmer. Bloggen handlar alltså om mig och mina tankar, pretty original??? Det känns som att det här kommer bli kul, jag ser framemot att titta tillbaka på vad jag skrivit om ett tag.

KRAMAR

Likes

Comments