Contains affiliate links Tips, Skönhet

Hudtyp: Fet/Kombinerad

Jag hade nästan glömt bort att skriva om detta puder då det nästan kändes givet att det skulle fungera bra, eftersom jag hört så gott om det. Jag köpte detta puder på NK under mellandagarna när jag var i Stockholm. Sedan dess har jag använt det i princip varje gång jag sminkat mig, just för att jag föredrar det över mina andra puder.

Det har varit mycket snack om det här pudret länge och nu förstår jag varför. Jag har tidigare haft svårt för att hitta ett puder som passar hudtonen och samtidigt mattar ner, utan att få sminket att se kakigt ut!

Enda nackdelen är väl att det är ett löspuder vilket kan göra att det blir rätt så rörigt, och när man reser..inte smidigast kanske!

Förutom det har jag ingenting att klaga på. Det finns i tre olika färger och detta är den mörkaste vilket passar superbra för mig! Är faktiskt väldigt nöjd med färgen då den smälter in väldigt smidigt. Det positiva med löspuder är ju att man får så mycket produkt, det känns just nu som att det kommer räcka i all evighet!

Ett alternativ till detta puder som jag tycker fungerat superbra det med är NYC Smooth Skin Loose Powder. Jag köpte det för många år sedan, vart exakt kommer jag tyvärr inte ihåg men det borde gå att beställa hem från någon hemsida! Tillhör ju en något billigare prisklass så det är ju bra för plånboken. Även det känns lätt på huden, mattar ner bra och man får till och med en puff med! Måste dock varna för att det inte går att skruva fast locket så se upp om ni ska resa med det!

Så då har ni två alternativ på löspuder om ni är ute efter det! Ångrar inte för en sekund att jag köpte mitt puder från Laura Mercier, det har verkligen levt upp till mina förväntningar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt

I förmiddags var det dags för storebrorsan att återvända till sitt andra hem och eftersom jag inte hade några lektioner idag så följde jag med. Det var inte alls lika sorgligt att säga farväl denna gång eftersom vi ses snart igen. Det känns så himla sjukt att säga men jag åker nästa vecka! Har ju planerat denna resa i flera månader och egentligen skulle jag åkt i höstas men det gick inte. Så är sjukt exalterad och räknar ner dagarna nu! (11 dagar kvar!)

Vi släppte av honom på flygplatsen strax efter 9 på morgon så när jag kom hem var det några timmar kvar tills mitt utvecklingssamtal på skolan. Jag satte mig med lite skolarbete men kom sen på idén att gå ut lite tidigare så jag kan promenera till skolan, och att ta med kameran! Supersmart idé men samtidigt inte hehe. Termometern visade -20 när jag vaknade imorse så ni kan ju gissa om det stack i huden efter typ 5 minuter. Att ha händerna ute för att ta bilder då är ju inte riktigt så skönt..men kolla vad fint det var!

Äääälskar dagar som dessa när solen är ute och skiner, den värmde till och med..lite i alla fall haha. Sedan är det ju alltid bra med lite D-vitamin, någonting kroppen nästan glömt bort vad det är för något under de senaste månaderna, speciellt här uppe i norra Sverige.

Efter utvecklingssamtalet promenera jag förbi ett postombud där ett paket väntade.

Som tur var det inte så långt hem därifrån, såg lite roligt ut när jag skulle försöka gå runt med den under ena armen och fota med den andra. Dessutom höll jag på att lyssna på Alice & Biancas senaste poddavsnitt och gick och småskratta för mig själv..det var illa asså haha.

Nu har jag varit hemma ett tag och helt ärligt bara ätit och tittat på serier. Ikväll har jag fysträning så det bli kul att få springa av sig lite. Imorgon är det en riktigt chill dag, kommer bara ha en lektion på onsdagar nu framöver då jag inte längre kommer behöva ha gymnasiearbetet som en lektion. Det är väl skönt men känner jag mig rätt så kommer det bli en slödag hehe. Vi får väl hålla tummarna för att det blir en produktiv dag ändå, i alla fall ibland.

Kram <3

Likes

Comments

Tips

Min älskade Iphone 8 plus <3

Tänkte vad bättre än att börja veckan med lite tips? Jag är fullkomligt kär i min mobil och har varit det sedan jag fick den i höstas. Innan den så hade jag en Iphone 5s så det var en stor förändring minst sagt. Med tiden har jag kommit att älska vissa funktioner och det är dem jag ska dela med mig av idag!

Jag är en väldigt glömsk person och min mobil är på riktigt den som ser till att jag får någonting gjort om dagarna hehe. Här ovan befinner jag mig inne i kalendern och har en aktivitet inskriven. Då har jag valt att lägga in en notis en dag innan som en påminnelse. Sedan kan man förstås lägga till fler notiser om man känner för det. Just denna aktivitet är för mitt utvecklingssamtal som jag har imorgon. Det hade jag faktiskt glömt bort så tur att jag fick notisen imorse haha!

Det var inte förrän några månader tillbaka som jag verkligen insåg hur bra denna app är. Man kan alltså skriva påminnelser och ställa in valfri tid för en notis. Detta använder jag istället för kalendern när det gäller smågrejer som exempelvis att ta ut soporna hehe.

Jag tror inte jag är den enda som gillar att lyssna på musik innan jag sover på kvällen. Det är ju dock lätt att man råkar somna med musiken på och så ligger mobilen där och spelar musik hela natten..det är kanske inte så hemskt men mobilens timer kan göra att man slipper det. Detta har ni kanske hört tidigare men om ni går längst ner i listan på melodier så finns alternativet ”sluta spela”, så stängs musiken av helt av sig själv efter den tiden man själv ställt in, hur smart? Rekommenderar verkligen!

Det här är ju inte riktigt en funktion men att uppgradera min iCloud till 50GB var SÅ värt. Man får ju 5GB gratis men det räckte inte riktigt. Jag tar massvis med bilder varje dag och då vill jag att alla bilder ska vara säkerthetskopierade. Det jag inte visste innan jag köpte det var hur billigt det egentligen var om man tänker på vad man får för det. 9kr i månaden är enligt mig rätt så värt så det rekommenderar jag verkligen om ni är sådana som behöver mycket plats på mobilen!

Alltså hur många gånger har detta hänt er? Är i och för sig kanske bara jag som är så klumpig hehe men jag lyckas jämt dra undan flikar som jag behöver ha kvar när jag rensar. Håller man in det lilla pluset så kommer man till nyligen stängda flikar. Supersmart!

Finns förstås andra bra saker med min mobil men dessa är de funktionerna jag använder mest i min vardag. Hoppas du hitta någon funktion du kan ha anvädning av, eller kanske kan du dela med dig av en funktion som du tycker om extra mycket? <3

Likes

Comments

Tankar, Tips

Jag inspirerades till att skriva detta inlägg av fina @Matildaberlin efter jag läste hennes blogginlägg igår (som ni kan läsa här).

Jag kände igen mig så väl när jag läste inlägget att jag inte kunde låta bli att skriva om det. Hon skrev alltså om hur hon upplever stress från sin blogg på grund av negativa förändringar i statistiken, och att det i sin tur väcker tankar om att hon på något vis gjort någonting fel.

Detsamma har hänt mig senaste tiden. Det är inte lika många som besöker min blogg helt enkelt och det skapar förstås någon oro om att man inte är lika intressant längre. Att ens material inte duger och man försöker desperat ändra på innehållet för att det ska passa publiken. Och det tar tid. Bloggen tar en massa tid från ens vardag. Att skriva mina inlägg kan ta allt från 15 minuter till timmar ibland. Utöver det ska kommentarer besvaras och flödet läsas..så det är tidskrävande. Att då se att mängden läsare minskar gör förstås att man tappar energi och ork. Det ska dock ej behöva vara så.

Bild på en glad Adriana från min stockholmsresa i höstas <3

De flesta bloggarna har utöver bloggen andra saker att göra om dagarna och det är ett faktum. Man kanske inte alltid har tiden eller energin till att skriva en massa inlägg. Det betyder att det krävs planering.

Mitt första inlägg publicerades 6 januari detta år så min blogg är rätt så ny. Och om man för en stund kan få vara stolt, utan att låta som att jag skryter, så tycker jag att det gått rätt så bra för mig. Mängden läsare har ökat och jag har tagit mig upp på listorna. När jag såg att jag befann mig på topp 200 i mitt län blev jag hur lycklig som helst och ville förstås fortsätta klättra uppåt. Ju högre upp jag kom desto mer nervös blev jag dock för att ramla ner, för det är ju så. När man väl har någonting så vill man ju inte förlora det.

Jag hade inte möjligheten att lägga ner tiden och jag kände att kvalitén på mina inlägg sjönk, och därmed även mängden läsare. Det jag vill komma fram till är i alla fall hur viktigt det är att planera. När jag började min blogg skrev jag ner en mängd olika idéer på inlägg som jag kunde lägga upp. Om jag visste att jag hade en intressant dag framför mig såg jag till att ta mycket bilder för att kunna berätta om den i ett inlägg, och jag skrev flera inlägg i förväg. Det var ju dock under tiden då det inte var så mycket i skolan och jag hade energi från jullovet. Nu är jag inte alls lika strukturerad vilket gör att det på ett sätt blir jobbigt att alltid känna att man måste lägga upp ett inlägg.

Det är en annan sak som är viktig, lägg inte ut varje dag om du inte känner för det. Det låter kanske konstigt och men känner väl att ett inlägg om dagen borde gå att få upp. Dessutom så betyder en dag utan inlägg en dag med mindre läsare. Det finns nackdelar förstås men det finns ju även en mängd bra saker med en paus. Nu säger jag inte att man ska ändra på sig helt och skriva ett inlägg i veckan (om det inte är det man är ute efter) men att ta lediga dagar då och då kan behövas. Man kan ägna sig åt att komma på idéer till inlägg, vänta med att lägga upp om dagens händelser till morgondagen eller helt enkelt spendera tiden åt livet utanför bloggen. Oavsett så är det viktigt att komma ihåg att man förtjänar lediga dagar ibland, det är inte världens undergång om man råkar ha mindre läsare under någon dag.

Vilket för mig till den tredje punkten, ibland så går det sämre. Som det är med allt i livet. I en drömvärld så kanske du har en ökad mängd läsare från första inlägget och i all evighet..men verkligheten ser inte så ut, tyvärr. Det är någonting jag har blivit tvingad till att acceptera. Det viktiga är att lära sig av det och inte ge upp trots att det är naturligt att humöret sviker en. Någonting jag tipsar om att göra då är att gå tillbaka till dina gamla inlägg och titta på de inlägg som blivit mest uppskattade. Vad var det som gjorde de inläggen så omtyckta? Var det bilderna? Det inlägget handlade om? Sättet du uttryckte dig på? Få inspiration från dig själv helt enkelt! Viktigt att komma ihåg är även att inte låta de sämre stunderna ta de bra minnena ifrån dig, kom ihåg det du åstadkommit och var stolt över det. Om du lyckats uppnå mål på mängd läsare, gillningar eller vad som helst så kommer du alltid att ha gjort det, oavsett om siffrorna inte är desamma idag. Och glöm inte att läsarna är personer med ett personligt liv precis som du. De kanske har saker som händer i deras liv som gör att de inte har tiden att alltid läsa din blogg.

Kom ihåg att le ;)

Men kanske viktigast av allt, kom ihåg vilken typ av bloggare du är. När jag fastnar för en bloggare är det oftast inte just innehållet jag tycker om så mycket, utan personen. Sättet den uttrycker sig på, hur den är som person men förstås även dess intressen och vad den gör om dagarna. Din blogg ska spegla den du är som person och tveka inte för en sekund om att läsare kommer hitta till just din blogg för det kommer de. Som @alicestenlof en gång sa, skriv för att du tycker att det är roligt och oroa dig inte så mycket över läsarna, de kommer sen.

Jag startade min blogg för att jag ville dokumentera mina dagar och för att jag tycker att det är roligt att fotografera och skriva. Oavsett varför du startade din blogg så är det viktigt att inte glömma det, för i slutändan är just de anledningarna det som kommer få dig att till slut orka fortsätta <3

Likes

Comments

Allmänt

Dagen började med en rejäl frukost framför Wahlgrens värld. Storebrorsan hade missat avsnittet så vi såg det tillsammans.

Det var länge sedan jag gjorde en smoothie bowl så jag passade på idag när det ändå är helg. Den ser kanske inge vidare ut men den var god! Jag hade i banan, sommarbärsyoghurt, spenat och toppade med lite chiafrön och müsli. Till åt jag lite nötter och en smörgås med keso.

Efter det har vi tittat på Breakout kings, en serie på netflix. Det är första gången jag sett serien men den verkar bra.

Vad som väntar resten av dagen är fortfarande inte bestämt. Det blir väl att räkna matte och kanske möta upp någon kompis ikväll.

Hoppas ni får en trevlig lördag, kram <3

Likes

Comments

Allmänt

ÄNTLIGEN FREDAG!!!

Åhh vad jag längtat efter helg, trots att jag egentligen inte ens haft skola senaste två dagarna hehe. Man tackar ju dock aldrig nej till lediga dagar!

I helgen måste jag verkligen plugga. Känns som att jag sagt det till mig själv varje helg nu, men det har ändå blivit att jag skjutit på det. Nu börjar jag dock hamna lite väl efter så det är dags att ta tag i saker. Plus att det känns så himla skönt när man äntligen fått det bortgjort!

Annars får jag se vad som händer. Är ju storebrorsans sista helg här hemma vilket känns supertråkigt. Det betyder ju dock att det inte är allt för länge kvar tills jag ska åka till honom!

SÅ ren, gick ju till och med att spegla sig i den 😏

Efter jag slutat kom storebrorsan förbi och hämta mig, sen körde vi till OKQ8 för att tvätta bilen. Den var riktigt smutsig och såg rent ut sagt förjävlig ut så det var välbehövligt haha.

Över till hemmet där städandet fortsätter..haha nej men nu är jag hemma igen och har städat undan i mitt rum. Dags för middag snart och tack och lov för det, är hur hungrig som helst! Ikväll kommer jag sitta bänkad framför talang med en skål chips och inte kunna vara lyckligare haha.

Hoppas ni får en trevlig kväll & en trevlig helg, kram <3

Likes

Comments

Allmänt

God kväll!

Dagen spenderades på Avion shopping med mamma och storebrorsan. Vi strosade mest runt i butiker och brorsan hittade några tröjor. Själv var jag förbi Kjell & Company och fick mitt extraglas till mobilens framsida utbytt. Jag hittade inga kläder men jag har som sagt svårt för det här med shopping i fysiska butiker hehe.

Sedan gick vi in på IKEA som finns precis bredvid. Älskar hur det finns färdiga rum i butiken, blir så taggad på att inreda mitt egna hem i framtiden!

De hade pärlplattor! Så mycket nostalgi asså <3

Svängde förbi MAX och käkade, vi fick såå mycket pommes! Klagar inte haha

Vi for förbi en annan butik också och där hade de tydligen värsta Fila sortimentet! Tycker det märket har så balla kläder asså. Hittade denna bomberjackan och det var på riktigt kärlek vid första ögonkastet. Den kostade dock tusen spänn..nå väl, får se om jag kommer tillbaka för den i framtiden. Typiskt asså, när jag äntligen hittar någonting i butik som jag tycker om är det dyrt haha.

Nu är jag hemma och min kompis är här, hon kom hit för någon timma sen. Vi har suttit i timmar nu och på riktigt beställt hem i princip hela min baloutfit. Klänning, väska och smycken, nu fattas bara klackar! Känns bra att få det gjort i alla fall.

Nu sitter vi och väntar på att Wahlgrens värld ska börja. Hoppas ni får en trevlig kväll! <3

Likes

Comments

Allmänt, Tankar

Hur cheesy kan man vara liksom? Tyckte dock det kunde vara lite kul att pröva göra några hjärtan när jag stekte plättar igår. Jag var inte på skolan igår så detta fick bli min brunch.

Jag hade inga planer för alla hjärtans dag, jag tänkte bara spendera kvällen hemma med mamma framför tv:n. När klockan närmade sig 18 så fick jag dock ett samtal från en kompis som frågade om jag ville ses. Det var efter middagstid, plus att alla restauranger säkert ändå skulle vara fullbokade, så vi bestämde oss för att ta en fika istället.

Vi fikade på Wayne's Coffee. Tanken var att vi skulle besöka ett annat café men det var fullt med folk där. Jag och den ena kompisen tog samma sak: Jordgubbssmoothie med en kaka och den andra kompisen drack en varm choklad.

Vi pratade om allt mellan himmel och jord och det var verkligen så mysigt, vet att jag alltid säger det haha men uppskattar verkligen stunder som dessa <3

Bar denna nya tröjan för första gången, dagen till ära

Det var många par som var där samtidigt som oss. Det resulterade i rätt så mycket kyssande vid borden runt om oss. Vi satt alltså typ var femte minut och skrattade rakt ut när vi såg eller hörde att något par började komma lite närmre varandra. Börjar nästan skratta när jag tänker tillbaka på det haha. Vi är inte alls den typen av människor som blir arga eller så utan skrattar mest åt hur stelt det blir typ. Vi satt kvar tills stängning då vi i princip blev utslängda. Sedan sprang jag och den ena kompisen för att hinna med bussen hem.

Jag var på ett rätt så bra humör igår eftermiddag och kväll just för att jag visste att så många andra människor var det. Att de flesta kunde ägna dagen åt att uttrycka kärlek, istället för andra otrevliga och tråkiga känslor, och därmed ge alla människor förutsättningarna till en bra dag. Personligen tycker jag att det alltid ska vara så (förutsatt att man själv har humöret för det): att man alltid ska vara trevlig, att man alltid ska ge någon en komplimang, att man alltid ska uttrycka kärlek. Under årets alla dagar. Därför uppmanar jag er verkligen att göra det. Tycker ni att någon ser bra ut den dagen, säg det. Tycker ni om en person, säg det. Tycker ni att någon i er omgivning har gjort en uppgift eller vad som helst bra, säg det. För tro mig när jag säger att det kommer uppskattas.

Idag har jag studiedag så dagen ska nog spenderas ute med mamma och storebrorsan, då lillebrorsan fortfarande har skola. Som jag har förstått det så ska vi gå några ärenden. Ikväll är det äntligen dags för Wahlgrens värld och oj vad jag har längtat, är supertaggad! Nu ska jag i alla fall äta frukost. Blir inga hjärteplättar men någonting gott ska jag nog kunna få ihop.

Hoppas ni får en fin dag, kram <3

Likes

Comments

Tips, Tankar

Ni kanske vet vem Alfie Deyes är? Han är i alla fall en youtuber som där heter PointlessBlog. På hans vlogg-kanal, PointlessBlogVlog, så la han upp en video för några dagar sedan när han och hans kompis besökte tre olika länder inom 24 timmar. Utan att berätta för mycket så var det en riktigt sjuk och rolig video att titta på. Allt gick inte som på en räls om man säger så..

Jag tycker absolut att ni ska titta på den! I så fall, klicka här.

För mig känns det helt ofattbart att vara så spontan. När jag ser sådana videos blir jag nästan lite arg på mig själv över att jag inte är lite mer spontan i min vardag. Det är dock någonting jag jobbar på och nu fick jag absolut lite eld i baken. Det kanske kan ses som en utmaning för oss detta år, att vara mer spontan. Någon som är med mig?

Likes

Comments

Allmänt, Tankar

Tror inte det finns någon nu som missat att det är alla hjärtans dag idag.Vare sig ni har någonting planerat eller ej så önskar jag er alla en glad alla hjärtans dag! <3

Själv har jag inte någonting planerat och det gör mig ingenting heller. Kanske träffar upp någon kompis senare ikväll, vi får helt enkelt se. Någonting jag lärt mig med åren som jag vill dela med mig av är att alla hjärtans dag blir vad man gör den till. Kanske låter rätt så självklart men det är det inte för vissa. Om du vill se det som vilken dag som helst just för att du kanske inte har en partner eller familj i närheten att fira dagen med så är det helt okej. Dagen kan även spenderas med familj och vänner lika väl som med en partner. Man ska ju helt enkelt uttrycka kärlek till de man älskar mest, oavsett vem eller vad det är. Du kan sitta och gosa hemma med ditt husdjur om du känner för det!

Här hemma fuskade vi lite och firade alla hjärtans dag och fettisdag redan i måndags när hela familjen var hemma. Ikväll är det ju fotbollsmatch så storebrorsan lär försvinna över till kompisar. Som sagt så får jag se vad jag hittar på men oavsett så tror jag på att det kommer bli en bra dag!

Och glöm inte att kärlek kan, och bör, spridas under årets alla dagar <3

Likes

Comments