Detta är ett samtalsämne som varit näst intill tabu fram tills för några år sedan, men som nu blivit mer öppet att diskutera.
Det som inspirerade mig att skriva om detta var en podd om just ofrivillig barnlöshet, där två kvinnor pratar om sina erfarenheter och vad dom måste gå igenom för att på något sätt uppnå sin dröm; att bli mamma.

Hur mår man egentligen som en kvinna som inte kan göra det mest naturliga i världen; att fortplanta sig? Låt mig berätta från min personliga erfarenhet; man mår skit helt enkelt. Man känner sig värdelös, okvinnlig, otillräcklig..

Man kommer aldrig få känna lyckan av att vara gravid, man kommer aldrig få den där vackra babykulan.
Men kommer man någonsin att acceptera sitt öde? Jag tror faktiskt inte det.
Den dagen jag fick reda på att jag aldrig kommer bli mamma, var den dagen hela världen förändrades för mig.

Jag blev känslokall, både mot mig själv och mot andra människor. Att ha ett fungerande förhållande med en man var en omöjlighet för mig, hur skulle jag kunna beröva dom på det mest heliga som finns?!

Jag började tillslut att intala mig själv att jag absolut inte ville bli mamma, och då började jag hitta mig själv igen, jag lärde mig att detta är helt enkelt något jag får lära mig att leva med.

Min livsplan blev då att bo ute på landet som en singel kvinna, med min mamma och styvpappa nära till hands som mina stöttepelare, djuren och naturen, begrava mig i arbete för att undvika känslor och tankar.

Men blev det inte..

Från ingenstans och helt oväntat, föll jag pladask för en underbar man. Jag blev helt tok kär från första stund, och jag avskydde mig själv för det. Jag hade lovat mig själv att inte få känslor för någon igen och bara fokusera på mig själv!
Men denna mannen var annorlunda. Så genuin och kärleksfull.. Han omfamnade mig med trygghet och min livsglädje kom tillbaka!

Han var dessutom pappa till två underbara pojkar.

Mina tankar och känslor var som en bergochdalbana! Hur skulle jag klara av detta? Jag var ju så känslokall och avstängd, hur i hela friden skulle jag kunna släppa in en man och hans två söner i mitt liv?!
Men redan från första stund så kände jag mig både välkommen och älskad, och nu finns det ingenting jag inte skulle göra för min nyfunna familj!
Dessa två pojkar älskar jag redan som att de vore mina egna.

Och min pojkvän? Han är den mest fantastiska människan jag någonsin träffat!

Jag lever nu ett liv jag aldrig kunnat drömma om innan.
Jag är lycklig igen ❤️

Jag har nu lärt mig, att jag behöver inte genomgå en graviditet för att känna villkorslös kärlek.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu när de kalla höstdagarna är här så är det väldigt lätt att man känner sig trött och glåmig, huden känns torr och stram. Men ska man verkligen behöva spendera pengar på en dyr ansiktsmask, när man faktiskt kan göra de allra bästa maskerna hemma, näst intill gratis?!
Jag ska tipsa er om en fantastiskt ansiktsmask som både peelar bort döda hudceller och ger din hud en underbar glow!

Först så börjar jag med att tvätta ansiktet med mina favorit produkter - en elektriskt ansiktsborste och ett rengörings skum från LR!
Med detta tvättar jag bort orenheter samtidigt som jag tar bort döda hudceller.

När jag är klar med detta så blandar jag 2 teskedar kaffesump och 1 tesked honung! Dessa ingredienser mixar jag ihop till en jämn smet, som jag sedan lägger som en ansiktsmask och låter den verka i ca 10 minuter. Jag brukar lägga ett extra tjockt lager under ögonen, jag har på något sätt intalat mig själv att huden där behöver extra mycket energi 🙂
Efter ca 10 minuter så börjar jag massera in masken i huden, jag passar då även på att scrubba läpparna! Även dom blir ju uttorkade i denna höstkylan och behöver lite extra omvårdnad.
Jag masserar och scrubbar i ca 5 minuter och sen sköljer jag av ansiktet med ljummet vatten.

Nu efteråt, känns huden såååå mjuk och len!! Och nu kommer vi till återfuktandet! Jag brukar använda mig av två olika crèmer; den ena är en energigivande ansiktscreme (som faktiskt är min pojkväns, jag brukar föredra produkter för män, de verkar vara mer effektiva) Den andra är en vanlig A creme som jag köper på Apoteket, denna använder jag när vädret varit extra hårt och min hud behöver extra mycket kärlek!

Så prova detta, jag garanterar att ni kommer bli nöjda ❤️

Likes

Comments