Spöket Milton heter novellen som är skriven av Jonas Hassen Khemiri. Novellen handlar om Milton, pojken som blev mobbad i skolan av en kille som ansåg att allt han gjorde mot honom var snällt. "Snart kommer jag att vara historia för den här världen är inte vacker nog för mig. Då kommer ni att ångra er." har Milton sagt flera gånger, men ingen trodde på att han skulle våga ta självmord, han va för feg för det. Det gick tre veckor, Milton var borta, hela skolan hade samlats i aulan för att ta farväl. Plötsligt dök Milton upp, mitt framför näsan på alla, de visste att han inte var kapabel till att ta självmord. Ytterligare 2 veckor gick och Milton tog självmord på riktigt, eller det är i alla fall vad alla andra tror. Jag skulle säga att Milton tog farväl av den gamla Milton och blev en annan människa.

I novellien sitter denna nya människa på en fest, med andra människor inklusive mobbaren som berättar om Spöket Milton. Milton lyssnar på mobbaren när han berättar historien och får ögonkontakt med honom lite då och då. Milton tänker bara på hur lätt det skulle vara för killen att berätta om Miltons nya liv och förstöra även det.

Jag tycker att novellen var hemsk, det var jobbigt att läsa om en person som blir mobbad. Dock var novellen bra för att den visade att man kan starta om sitt liv på nytt. Få nya vänner, nya rutiner, ny positiv energi och ett nytt liv. En av mobbarna sa i novellen att han var "snäll" och att allt var bara på skoj. Men mobbning är inte "skoj" och det finns inget som heter "snäll mobbning". Jag tror även att personen på festen som berättade om Milton kände igen honom. Antingen tänkte mobbaren: "Oj, trevligt att se dig igen." för de var kollegor eller "Jag visste att du var en fegis." Det hade svidit i den "nye" Miltons hjärta, dock var inte hans förstanamn Milton utan något annat. Jag kan inte förstå hur modig den nye människan som försöker gå vidare i livet är. Han sitter där, med mobbaren och säger inte ett ord. Antingen hade jag inte gått till festen eller så hade jag blivit riktigt arg. Dock hade jag inte heller velat förstöra mitt "nya" liv, genom att börja skrika på alla på festen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Filmen Stand by me, regisserad av Rob Reiner och skriven av Stephen King, är en amerikansk dramafilm som handlar om fyra 13-åriga killar, som ger sig ut för att hitta en död pojkes kropp. De använder sig av svordomar, de pratar om varandras mammor på ett förnedrande sätt, dock har alla en snäll sida. Trots svordomarna, stöttar de varandra och fäller även några tårar.

Jag tycker att filmen är full av olika känslor, bland annat sorg och kärlek. Pojkarna i filmen gillar att reta varandra men trots det har de en bra vänskap. Två av dem, Chris och Geordie har ett starkare band än vad de har med de två andra kilarna, Teddy och Vern. Under 13-åringarnas resa till den döde pojkens kropp, får man följa deras vänskap och hur de räddar varandra. Till exempel räddar Chris Teddy från att bli påkörd av ett tåg och hur Chris hjälper Geordie med hans problem om att han känner sig osäker i sig själv. Bortsett från filmens musik är vänskapen det jag älskar från filmen. De roliga men även läskiga filmbitarna som när Vern och Geordie sprang på järnvägen med ett tåg bakom sig, bidrog också till att jag älskar filmen. Jag är inte en hemsk människa som tycker det var kul att de nästan dog, utan Verns ansiktsuttryck som även fick hela klassen att skratta.

Likes

Comments

Jag har läst en novell som heter "Vart ska du, var har du varit?". Novellen handlar om en 15-årig tjej som heter Connie. Connie har en storasyster som heter Jane, hon är 24 år gammal och bor fortfarande hemma. Jane jobbar som sekreterare på Connies high-school, hon sparade pengar, hon hjälpte till med maten och med städningen. Connies mamma och mostrar tjatade alltid på henne att hon inte hjälpte till hemma, att hon inte städade sitt rum osv. Jane fick gå ut med sina vänner och när Connie ville gå ut så hade hennes föräldrar inget emot det. Så en kväll så körde en pappa till Connies bästa vän dem till stan, till en gågata där de kunde titta i affärer och gå på bio. När de blev hämtade klockan 11 så ställde han inga frågor utan bara körde hem dem.

Likes

Comments

Jag har sett filmen 10 orsaker att hata dig. Filmen handlar om Cameron som börjar high school och som blir kär i Bianca. Cameron hjälper Bianca med franska läxorna och hon börjar gilla honom. Men när Cameron frågar om hon vill gå med honom till balen får han reda på att Bianca inte får gå på balen om hennes storasyster inte gör det. Snyggingen Joey gillar också Bianca vilket gör Cameron lite orolig. Biancas storasyster heter Kat och hon är Biancas motsats. Bianca är flickig och Kat är en pojkflicka, Bianca är glad och Kat är nästan alltid på dåligt humör. Cameron bestämmer sig för att övertala Patrick att bjuda ut Kat, Patrick är en tuffing och har enligt några rykten sålt sin lever för att köpa en högtalare.

Filmen är en tonårsfilm, som innehåller drama, kärlek och humör . Jag tyckte om filmen, för att den var rolig och intressant att titta på. Jag hade rekommenderat filmen till alla, men främst till tonåringar för att man kan relatera till den.

Likes

Comments

Jag har läst boken "Extremt högt och otroligt nära" som är skriven av Jonathan Safran Foer. Boken handlar om en     9-årig pojke som heter Oskar. Oskar är en intelligent, omtänksam, rolig och nyfiken pojke. Han är även en otroligt bra uppfinnare som uppfinner nya saker hela tiden. Oskar förlorade sin pappa Thomas den 11 september, då Thomas hade ett möte i ett av tvilling tornen som blev attackerade av flygplan.

En dag hittar Oskar en blå vas högst upp på garderoben i sin pappas klädkammare. I vasen hittar han ett kuvert med en nyckel i, på kuvertet är det skrivet Black med en röd penna. Oskar bestämmer sig genast för att ta reda på vad nyckeln betyder och han har bestämt sig för att besöka alla människor i New York som heter Black. En av människorna som han träffar är Mr Black, en 103-årig man med massor av historier att berätta. När Oskar frågar honom om han vill följa med på sökandet,  tar Mr Black emot erbjudandet direkt. De två tillsammans fortsätter med sökandet, de träffar nya människor och Oskar träffar en person som står honom närmare än han tror.

Jag tycker att boken är en fantastisk historia, eftersom att den har med en verklig händelse. Boken innehåller bilder som är kopplade till texten på ett bra sätt och detta stärker känslorna ännu mer. Känslorna jag fick var blandade, jag var lite ledsen ibland, glad, nyfiken och jag skrattade också några gånger. Jag skulle rekommendera boken till alla!

Likes

Comments

​Hej och välkommen till min blogg! Här kommer du att kunna läsa om filmer som jag har tittat på och böcker som jag har läst. Jag hoppas att detta kan vara till nån hjälp om du behöver lite boktips eller filmtips. :)

Likes

Comments