Header

Vad är ADHD

AD står för attention deficit och det betyder brist på uppmärksamhet. HD står för hyperactivity disorder och betyder hyperaktivitets-störning att man har ovanligt mycket energi.

Adhd går under funktions nedsättning för att det påverkar din förmåga att koncentrera dig och att styra och kontrollera ditt beteende. Det är en medfödd känslighet i hjärnans nervsystem.

Alla personer på jorden är olika och så är det också med Adhd. Ingen funkar lika, man är en egen person med egen personlighet.

En person med adhd kan ha problem med sömnen, låg självkänsla och olika former av psykisk ohälsa som ångest, depression eller ätstörningar. Det är också vanligt att man lättare hamnar i ett beroende till exempel nikotin eller alkohol.
Man kan också ha andra svårigheter som dyslexi eller andra inlärningssvårigheter.

Det är vanligare idag att diagnosen adhd ställs troligen på att man idag har större kunskap om adhd.
Drygt 5% av barn i skolåldern beräknas ha adhd. Hos vuxna är det cirka 2.5%.


(Källa: 1177.se)

Likes

Comments

Vad är ADHD

Alla personer är olika och så är det för personer med ADHD också.
Bara för vi delar likadan diagnos så funkar vi alla inte lika dant. Vi är alla unika.

Det finns många bra klipp på Youtube som är gjorde för att personer som inte har ADHD ska få en uppfattning om hur det är. Här är en av dom som jag tycker är väldigt bra och lite kortare.


Likes

Comments

Allmänt

Kan ju börja med att presentera mig.

Jag heter Jennifer Karlsson och jag har diagnosen ADHD. Jag fick diagnosen när jag var 18 år så ganska sent.
Jag hade enorma svårigheter att acceptera min diagnos och det kändes som att jag inte längre passade in i samhället.
Jag hade enormt fel och började sedan lära mig det men det var en tuff början för mig.
De största problemen jag hade var i skolan, jag fick inte den hjälp jag hörde. 
Det flesta har troligtvis hört det tidigare. Det är faktiskt så att enorm många personer får inte den hjälp man har rätt till i skolan och inte bara det utan i livet med.

Jag har nu börjat med ett projekt och denna blogg är början.
Jag vill först och främst att alla ska öppna ögonen för ADHD. Jag vill få ut information och låta andra med diagnosen dela med sig av sina upplevelser. Målet är att börja jobba med skolor mot att alla med ADHD ska få hjälpen den behöver. 
Har en påbörjad plan men jag måste börja någonstans.

Det är inte alltid skolors fel utan det är samhället. Det är många som inte ger den tid och engagemang som krävs för person med en diagnos och det är ren lathet. Resurser finns så det går ej att skylla på.

Vill ni dela med er av era erfarenheter och känslor så är ni välkomna att kontakta mig på min mejl. Dock får inga personer, kommun eller skolor och sådant hängas ut och kommer aldrig nämnas i bloggen.

Välkomna!​

Likes

Comments