1.Hår och naglar

En vanlig myt är att hår och naglar fortsätter att växa efter att en person har dött. Det är inte sant – men det kan se ut som att det stämmer. Det som händer är att när blod slutar rinna i ådrorna förlorar huden fukt. Det gör att huden krymper och dras tillbaka. Det gör att mer av håret syns, samma sak gäller naglarna.

2.Reflexmässiga muskelrörelser

Vävnad fortsätter att leva ett litet tag efter att kroppen har dött. När denna vävnad sedan dör drar den ihop sig – vilket kan orsaka reflexliknande rörelser. Många läkare och sjuksköterskor rapporterar om muskelryckningar och spasmer efter att hjärtat slutat slå.

3.Erektion

Beroende på hur kroppen är positionerad när man dör, kan blodansamlingar bildas. Blodet innehåller då fortfarande en viss mängd syre och näringsämnen. Dessa "matar" cellerna i närheten av blodansamlingen en sista gång. Vissa muskler aktiveras av kalciumjoner – och efter döden blir kroppens cellmembran mer mottagliga för just kalcium. Det är denna process som slutligen leder på lång sikt till likstelhet, men på kort sikt kan musklerna dra ihop sig. En viss muskel hos män kan då komma att dra ihop sig – vilket leder till erektion. Det kan till och med gå så långt att mannen får utlösning efter döden.

4.Kiss och bajs

Vissa muskler drar ihop sig efter döden, medan andra släpper helt och hållet. En sådan muskel som släpper helt är ringmuskeln. Den region i hjärnan som kontrollerar ringmuskeln och ser till att den hålls stängd slutar – inte helt överraskande – att fungera när man dör. Därmed både kissar och bajsar man när man dör, för att musklerna som vanligtvis håller inne allt slappnar av.

5.Hudceller

Olika delar av kroppen, som vävnader och celler, dör i olika takt. De som överger skeppet allra sist är hudcellerna. Eftersom de sitter på utsidan av kroppen kan cellerna absorbera allt möjligt från omgivningen runt omkring. Faktum är att hudcellerna kan leva i flera dagar efter att kroppen har dött. Spooky

6.Läskiga ljud

Rigor mortis i kombination med gaser inne i kroppen kan framkalla riktigt läskiga ljud. Sjuksköterskor och annan sjukhuspersonal har berättat om hårresande ljud som stön, stånkanden och kvidanden från döda människor.

7.Kistförlossning"

Ja, det här låter ju påhittat, men det har faktiskt hänt att kvinnor föder barn efter att de dött. Det som händer då är att det samlas bildas gaser när den gravida kvinnan dör. Fostret trycks då ut genom vaginan av det ökade trycket som skapas av gaserna. Men för att detta ska kunna ske måste fostret vara placerat på exakt rätt sätt i livmodern.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Psykologi är läran om människans beteende, tankar, känslor och samspel med andra människor. Det kan röra sig om forskning kring områden som neuropsykologi, psykoneuroendokrinologi, mänskligt beteende, personlighetsutveckling eller artificiell intelligens. Idag vet vi mer om psykologi än vad vi någonsin vetat tidigare, även om mycket fortfarande är fullt oförklarligt. Här är i alla fall tio fakta om psykologi som du bör känna till!

1. om du berättar för någon om dina målsättningar och drömmar är det mindre sannolikt att det kommer att slå in, då du tappar motivationen, har en studie visat.

2. Det är störst sannolikhet att din favoritlåt är just din favoritlåt efter som att du kan associera den med någon emotionell händelse från ditt liv.

3. En studie har visat att människan blir gladare och mår bättre av att spendera pengar på andra än sig själv. samma studie har också visat att man blir lyckligare att spendera pengar på upplevelser än materiella ting.

4. En ny undersökning har stora bevis påvisat att fobier ligger programmerat i ditt DNA.

5.Det finns en sällsynt psykisk störning där människor tror att de förruttnade, döda eller obefintliga en kort översättning så tror människan att han/hon inte finns.

6. Enligt forskare så behandlar hjärnan ett nekande på samma sätt sätt som fysisk smärta.

7. det finns en film som heter The Truman show med Jim Carry där han lever i en iscensatt värld vilket som i själva verket är ett underhållningsprogram för alla andra. Det finns en liknade sjukdom som heter, "The Truman syndrom", där människan tror att den lever i en reality show.

8. Erotomania är en existerande sjukdom där personen tror att en kändis är förälskad i han/hon.

9. Den genomsnittliga gymnasieelever ligger idag på samma nivå av ångest som den genomsnittliga psykiatriska patienten i början av 1950 talet hade.

10. Aldrig någonsin har en människa som har fötts blind utvecklat sjukdomen schizofreni.

Likes

Comments

Tjena!
Hoppas att du som läser har haft en bra dag!

Just nu är livet bara kaos mycket med skolan, mitt mående allt sånt.
Men jag mår bättre nu och allt känns bra.

Var i Karlstad onsdag-söndag bästa resan jag har gjort, jag behövde den resan och få träffa min soulmate🙏🏻 han får verkligen mig att må bäst.

Jag hade jätte trevligt och jätteroligt, vill bara tillbaka till han igen☺️

Hoppas att eran helg har varit lika bra som min.

  • 174 Readers

Likes

Comments

Hej alla fina människor❤️
Idag gick jag upp 08.49 klädde på mig, borsta tänderna och gick och tog min medicin. Sen var det dags att åka till Alingsås för min trauma bearbetning. När jag var klar åt jag en kebab sallad till lunch. Nu sitter jag i bilen Påväg hem till skara.
Jag har inte gjort så mycket i helgen faktiskt bara ta det lugnt.
Jag hoppas att ni har haft en bra helg och ha en bra måndag. Ta Vara på er❤️

Likes

Comments

Hej!

Idag är det fredag och jag ska be ge mig mot Karlstad, men jag reser ifrån Skövde först sen byter jag i Kristinehamn.

ska träffa en speciell person, nu sitter jag i skolan och väntar på min skjuts hem och att personen jag ska träffa vakna.

sen ska jag hem och duscha städa platta mitt hår, och fixa min ögonsminkning. jag har längtat så mycket efter personen, vi ska äta middag sen ska jag öppna mina julklappar som jag har fått. sen ska vi göra en sak som han har planerat. jag längtar så mycket. hoppas att ni alla har en bra dag för det ska jag ha <3

Likes

Comments

tjena

Saker och ting har varit lite svårt nu.

Min lillasyster har varit borta sen den 30 december, då hon försvann hemifrån den dagen.

när jag fick reda på detta så visste jag inte vart jag skulle ta vägen, jag kan inte göra något efter som att jag bor i ett familjehem.

Alla i min familj ringer mig och massa som om jag ska göra något åt saken.

Det är min syster och jag älskar henne ifrån botten av mitt hjärta.

jag och hon vi gjorde allt tillsammans, innan jag börja knasa upp det. men jag vet verkligen inte vad jag ska göra, mår bara dåligt över allting just nu.

ha en trevlig dag alla :)


Likes

Comments

God eftermiddag!

Jag blev väckt 09.00 i morse, gick upp tog min medicin, tog en kopp kaffe och en cigg.
Sen gick jag upp Borsta mina tänder och la mig i sängen.

Runt 10.30 gick jag ut med min hund, var ute i en halvtimma och så.

Och nu är jag hemma ska tvätta lite och städa😘

Önskar alla en bra dag och kväll pusspuss😘❤️

  • 247 Readers

Likes

Comments

Tjena
Ligger här i min säng.. helt sjuk har ont i hela min kropp vet inte vart jag ska ta mig till.

Jag önska att min babe kunde vara här Med mig. Behöver skriva av mig lite.

2016 är slut om 5 dagar, herregud vad snabbt detta året har gått. 02-02-16 hamnade jag på Arnhem och då sa jag att detta kommer bli mitt sista hem. Den 11-04-16 flyttade jag till en Stad som heter skara, Till en familj som var helt wow, men de tog mig ett tag innan jag typ släppte in de. Men dagarna gick jag börja i skolan, jag Fick bättre kontakt med familjen (där jag bor nu). Jag vill bara tacka Familjehemmet, för att ni visa för mig att allting är möjligt. Att ni har funnits där för Mig , att ni släppte in mig i ert vackra hem med massor av kärlek. Sen vill jag be om ursäkt för mitt beteende jag har haft i början jag var tydligen inte en tuff liten tjej ifrån orten. Ni har tagit hand om mig, gett mig omsorg och kärlek. Gett mig motivation till att gå i skolan, ni lyfter upp mig varje dag❤️. Sen vill jag säga till er att allt detta trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva tack så mycket❤️😘  • 251 Readers

Likes

Comments

“Vi var på semester och min fyraåriga kusin satte sig väldigt nära mig och viskade i mitt öra: ‘Jag vill bli doktor så att jag kan se på när barn dör'”.

“Innan jag föddes här hade jag en syster va? Hon och min andra mamma är så gamla nu. De klarade sig när bilen började brinna, men det gjorde inte jag.”

En pappa nattar sin dotter:

– God natt älskling.
– Hej då pappa.
– Man säger inte hej då, man säger god natt.
– Jag vet. Men den här gången är det hej då.

"Pappa, kommer du ihåg när vi dog?"

En pappa försökte få sin son att somna om.- Sov nu, det finns ingen under din säng.
- Jag vet. Han är bakom dig nu

- Du måste gå och lägga dig nu.- Jag skulle gärna göra det. Men djävulen står bakom dig.

"Min syster var 11 år när vår pappa gick bort. Några dagar senare vaknade jag mitt i natten av ett bankande ljud och sprang ner till hallen. Där hittade jag min syster som desperat försökte få upp ytterdörren. "Han vill komma tillbaka in, vi måste släppa in honom igen!"

Likes

Comments

Tjena

Vad heter du? – Nimco Aden

Smeknamn? – Nemo
Födelsedag? – 2 november

Stjärntecken? – skorpion

Yrke? – inget just nu, jag pluggar

Längd? -165
Hårfärg? – svart
Ögonfärg? – bruna
Piercing? – har hål i öronen
Tatueringar? – nej
Höger/vänster hänt? – höger hänt
Bästavän? – Linnea och Ida
Favoritfilm? – Bad moms
Favoritserie? - Luke cage
Favoritlåt? – har så många satt vet inte.
Favoritfärg? – silver, guld svart & vitt
Favoritrestaurang? – friday
Favoritaffär? – Gina tricot, hm
Favoritbok? the lord of the ring
favorit tidning? – metro
Favorit skor? – Nike
Favorit plats? – hemma
Vart befinner du dig om 10 år? – jobb, studier
Stationär eller bärbar dator? – bärbar dator
Känsla just nu? – det är bra
Idol? – petter
Genre? – pop
Vad tänker u på just nu? – usa valet
Vad kollar du på? – min dator
Vad har du på dig? – jeans
Vart vill du på när du blir stor? – civilekonom
Hund eller Katt? -hund
Coca Cola eller Pepsi? – coca Cola

Likes

Comments