Utbildning

Den här veckan har varit ganska fullspäckad och ändå väldigt lugn.
Det började med att vi hade en inställd föreläsning så istället skulle vi lyssna på en förinspelad föreläsning hemma. Sen så har vi haft två föreläsningar till inom samma ämne. En var väldigt bra men alldeles för lång och en var, tyvärr, inte speciellt bra. Hade även kontakt med vår programansvarige i veckan gällande att vi det senaste inte fått några pauser under våra föreläsningar. Det är omöjligt för oss att sitta och lyssna aktivt i en och en halv timme utan paus. Så förhoppningsvis blir det en förbättring på det planet.

Nästa vecka är det plugg som gäller för om 2 veckor är det tentadags igen. Ugh. Samma upplägg som förra tentan men 4hp istället för 1hp, så den är antagligen lite större.
Det blir en lugn helg utan något planerat förutom Bingolotto som vanligt, haha.

Ha en fin helg!
Bless
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!
Idag är det fredag för min del. Inga lektioner i skolan i morgon vilket betyder studier hemma i pyjamas istället, haha. Att säga att jag inte längre har skola funkar inte eftersom det är mycket som behövs göras ändå.

I måndags så hade vi får första tenta, dock endast på 1 högskolepoäng men ändå. Känslan när jag gick ut från datasalen var allt annat än bra. Var helt övertygad om att jag skulle få göra omtenta. Men när resultatet publicerades senare på dagen blev jag positivt överraskad. Jag överlevde första tentan, tjoho!

Nu är det nya tag. Nästa vecka är jag bara i skolan 2 dagar men det är en fullspäckad vecka trots det!


Likes

Comments

Utbildning

God morgon!
Här sitter jag, klockan 08.45 en lördagmorgon och pluggar. Tacksam för kaffe, musik och pyjamas!
På måndag är det dags för tenta - Sekretess & Upphovsrätt. Jag är pissnervös om jag ska vara ärlig. Är tacksam för att den endast är 1 högskolepoäng och att det är en flersvarstenta. Får ju se det positivt, haha.

Har under veckan varit på föreläsningar som varit helt okej, inte sådär superbra tyvärr. En viktig grej som jag och mina klasskompisar upptäckt är vikten av att få en paus efter ca 45 min, annars orkar man inte sitta och lyssna aktivt i 2 timmar, det går bara inte. Sen brukar det bli väldigt dålig luft i föreläsningssalen vilket inte gör saken bättre. Så ja, om ni någon gång föreläser, tänk på att ge dina åhörare en paus!

En annan tanke och reflektion är att det är, just nu, tufft att balansera så många olika saker samtidigt. Tenta på måndag kring ett ämne som vi hade föreläsning om förra veckan, och sen dess har vi tagit upp nya ämnen och ny litteratur osv. Har inte riktigt kommit på hur jag ska balansera att lägga fokus på ett visst ämne men samtidigt lära mig och ta in nya ämnen. Det är lite smått kaos just nu. Hoppas verkligen det blir bättre snart!

Så ja, det är tankarna som går i mitt huvud just nu.
Bless!Likes

Comments

Jag har överlevt första veckan på högskolan. Hjärnan är fortfarande ostrukturerad och smått kaosartad men saker och ting börjar sakta men säkert falla på plats. 

Idag, på väg till skolan, så gick jag förbi mina gamla elever som hade idrottslektion. De "attackerade" mig och ropade "Adelina!", så himla mysiga och fina. En elev gjorde ett extra intryck, så himla fint ändå. Saknar mina elever, de gjorde min dag! Ska ta mig till skolan för att besöka dem snart!! Det är ett "måste!" 

Just nu sitter jag på föreläsning om socialpsykologi, väldigt intressant! 

Idag så är det mer flyttpackning som gäller, att packa färdigt och verkligen packa ner allt. 
Imorgon flyttar vi, känns väldigt skönt och spännande! Kommer dock sakna att bo nära mina gamla elever och centralt men det är ju en vanesak. Kommer att vänja mig att bo lite mer utanför "centrum". Det ska å andra sidan bli väldigt skönt att flytta "hem" till ett område där jag nästan vuxit upp. Min närmsta släkt bor ju där så det ska bli mysigt att få möjlighet att kunna spendera mer tid med dem utan att behöva åka så långt eller bestämma tid på samma sätt. 

Nu är klockan nästan 21 och jag har suttit och fört över anteckningar till mitt anteckningsblock i säkert en timme. Har mest ont i ryggen pga dålig hållning när jag skriver - note to self: tänk på det och försöka ändra ställning. 

Imorgon flyttar vi. Sista natten i vår första gemensamma lägenheten. Blandade känslor. Framförallt känns det skönt att flytta till ett boende där vi vet att vi kommer kunna bo en längre period. det finns liksom inget "bäst före datum" på lägenheten. Det är en stress mindre i vardagen! 

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig ganska snart. Får återgå till plugget, packningen, flytten och allt annat i morgon bitti. 

Bless! 
Likes

Comments