TO TRAVEL ALONE

Det finns inte många som skulle kunna tänka sig att resa själva. Men jag är en av dem som skulle kunna det, utan tvekan! Tänk så mycket man missar egentligen om man reser med en vän? Man håller sig oftast till sin vän istället för att faktiskt lära känna andra människor på plats. Man känner en slags trygghet eftersom man har ju sin vän där. Jag vill och jag lär resa ensam en dag!

Visst kan det verka skrämmande. Så mycket händer runt om i världen, tyvärr. Men det finns såå många fördelar också.

Bestämma allt själv.
Man kan göra vad man vill, när man vill. Man kan själv bestämma ifall man vill stanna på stranden lite längre än vad ens vän egentligen vill, eller gå ut och fota så mycket man vill utan att någon annan ska "tröttna" på det. Jag älskar ju att fota men det är inte alltid ens vänner har samma intressen. Sedan älskar jag att bara hänga på stranden och dricka drinkar hela dagarna, åka till olika ställen och liksom upptäcka världen, medan andra kanske gillar att göra något annat.

Träffa andra människor.
Precis som jag nämnde ovan så är det verkligen ett bra tillfälle att resa ensam ifall man vill träffa andra människor. Är ni blyga som jag kan det självklart vara svårare, men reser man ensam tror jag att man automatiskt börjar prata med andra lite mer. Skulle man vara med någon håller man ju sig till den man är med och på så sätt kanske man missar att lära känna en underbar människa.

Slippa vara beroende av någon annan.
Jag tror att man blir stark som person av att faktiskt resa ensam. Tror man skulle känna sig självständig och framför allt oberoende! Det är verkligen så viktigt att man KAN vara ensam och inte jämt känna att man ska vara med någon. Jag är tex livrädd för att förbli ensam, men samtidigt älskar jag mina lediga dagar då jag sitter hemma helt själv och bara tar hand om mig själv. Just detta behöver jag, att resa ensam och bara vara ensam med mina egna tankar och göra det jag blir lycklig av.

Som jag nämnde, så kan det ju vara riktigt skrämmande att resa ensam. Men lita alltid på magkänslan. Den stämmer alltid! Om det känns otryggt att åka taxi själv, GÖR INTE DET. Om det känns skrämmande att vara på ett visst ställe, GÅ DÄRIFRÅN. Men kom ihåg: Att resa ensam är en stor upplevelse, man får så mycket livserfarenheter och jag vill lätt uppleva det en dag!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@