HUR JAG REDIGERAR MINA BILDER

Ett efterlängtad inlägg, och nu kommer den! Jag får frågor nästan varje dag om hur jag redigerar mina bilder egentligen. Så jag tänkte att jag svarar på allas frågor i ett blogginlägg istället. Nu är det olika från bild till bild, och det tänkte jag förklara lite bättre längre ner, men något jag i alla fall gillar är att ha beige ton i mina bilder. Förut hade jag en period där allt skulle vara ljust och kallt, men nu gillar jag mer naturliga och beige/varma toner i mina bilder.

Först och främst, så fotar jag oftast med min Canon EOS 1200D och redan där ställer jag in mina inställningar så som IOS tal och bländartal. Det gör ganska mycket faktiskt! Om jag inte fotar med min kamera så fotar jag med min iPhone 8 plus som även den är väldigt bra när man inte orkar bära med sig kameran.

Och nu till appar och hur jag redigerar mina bilder... Jag använder mig utav VSCO, Colourtone och Unfold. På VSCO är mina absoluta favoritfilter A4 och DOG1. Två nya appar som jag köpt till sen ett bra tag tillbaka. Båda går åt det beige hållet och ibland har jag antingen bara en av dem eller t.o.m båda, men jag drar alltid ner styrkan och har aldrig det upp till 100% liksom. Förutom dessa filter så drar jag ner ljusstyrkan och använder mig mycket utav kontrast. Skuggor och exponering ändrar jag också ibland, samt temperatur. Nu för tiden gillar jag inte ljusa kalla bilder utan försöker ha de så naturliga som möjligt. Colourtone använder jag mycket när jag ska ändra ljuset eller färgen på tex himlen eller vattnet. Som ni kanske märkt så är himlen på mina bilder sällan sådär superblå utan har alltid en fin färgton. Väldigt bra app tycker jag. Testa så får ni se! Man måste alltid testa sig fram för att hitta det man själv tycker om. Att redigera bilder är kul, men jag tror att man får testa sig fram lite för att hitta färgtonen man vill ha. Och slutligen vill jag även skriva om appen Unfold som är en app där man kan göra små kollage. Den appen använder jag till mina storys på instagram. Gillar att ha fina bilder på min story också och inte bara flödet. Självklart får vi inte glömma appen UNUM också där man kan ”planera” sitt instagramflöde innan de riktiga bilderna är ute. Den har hjälpt mig att få mitt fina flöde och liksom planera vilka bilder som passar bäst bredvid varandra osv! :-)

Hoppas ni fick lite hjälp och om ni undrar något mer så är det bara att fråga! Xx

Gillar

Kommentarer

Elin
Elin,
Hoppas du får en superbra dag fina tjejen!! <3devote.se/elinelmersson
Natalie
Natalie,
Vilka bra inspirationskällor till redigeringen, det behövs verkligen! 😃www.devote.se/nellaroc
adelinaadelina
adelinaadelina,
Åh vad roligt att du blev inspirerad! Kram nouw.com/adelinaadelina
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@