BLOGGVÄRLDEN

Något jag tänkte ta upp på bloggen är hur jag tycker man ska tänka ifall man nu väljer att börja blogga. Jag tycker det är väldigt tråkigt när man lägger ned mycket tid på något inlägg, någon bild eller någon video för att sedan få en kommentar om att någon annan gjort/försöker göra likadant. Jag jobbar varje vardag och sedan även extra på helger (dock är det väldigt lugnt på mitt extrajobb på våren och sommaren tack och lov) så när jag väljer att sätta mig framför datorn för att blogga så väljer jag att lägga ned min tid på det. Mina kollage tar väldigt lång tid. Att stå ute och fota tar tid. Att skriva ett bra inlägg tar tid. Mina videos tar tid att både filma och sedan redigera (mina videos finns på min instagram och fler kommer framöver). Inspireras kan man, men då får man göra sin egen grej utav det istället för att efterlikna någon annan. Om någon undrar vem jag ser upp till och inspireras av så kan ni gå in på marinamayer777 på instagram (gissa hur glad jag blev när hon gillade en bild på mig på instagram?!). Om jag hade tid skulle jag absolut fota mer och verkligen blogga varje dag, men tyvärr, jag jobbar väldigt mycket och vill oftast umgås med mina nära och kära när jag är ledig. Men uppdaterar så mycket jag kan och jag hoppas ni förstår mig ändå. <3

Något annat som är viktigt att ta upp är att väljer man att tjäna pengar på sin blogg bör man kolla upp vad som gäller och hur allt fungerar/bör vara. Dvs, det är viktigt att skriva i ett inlägg om man gör reklam för något. Jag skriver alltid "adlinks" om jag tjänar något på det. Om jag gör ett kollage eller om jag visar er min egen shopping/mina outfits och länkar plaggen skriver jag adlinks om jag tjänar något på just det. Adlinks, eller affliatelänkar innebär att man får en provision eller pengar per klick. Men att jag tjänar en liten summa på det innebär självklart att jag betalar skatt och även moms! Jag vet att många bloggare blivit anmälda pga detta, så tänkte förklara hur jag ser på allt detta. Så tänk på det om ni väljer att tjäna pengar på er blogg! Det är jätte viktigt att markera att det faktiskt är reklam.

Större bloggare brukar även oftast samarbeta med många företag, dvs att företag skickar hem gratis produkter/plagg som bloggaren sedan ska visa upp och skriva om på sin blogg. Jag och min lilla blogg har endast fått möjligheten att samarbeta med två företag och har då skrivit i de inläggen att det är ett samarbete det handlar om eller att det handlat om en rabattkod med mitt namn med. Jag har även fått mail från två andra företag om samarbeten vilket jag tycker är väldigt roligt, men jag vill helst samarbeta med företag som jag vet passar in på just min blogg, sociala medier och min image. Detta är ju en modeblogg så mode, skönhet och bland annat bikinis/resor passar in på mig. Mode och resor är ju det som jag älskar mest.

Tycker att det är viktigt att man är ärlig på sin blogg. Ville alltså skriva detta inlägget så alla som vill börja tjäna pengar på sin blogg/läser min blogg vet hur allt ligger till.

Något annat som är otroligt viktigt är att jag tycker man ska vara trevlig mot sina bloggläsare osv. Frågar de om något plagg som man kanske inte länkat till så borde man svara dem. På min blogg måste jag godkänna kommentarerna. Så fort jag gör det, så tycker jag alltså att jag borde svara på den kommentaren om jag fått en fråga. Det är en självklarhet för mig. Kan inte låta bli att störa mig när någon bloggare eller instagrammare inte svarar ifall den får frågan "vart är din klänning ifrån?" tex. Hinner man godkänna en kommentar hinner man även svara på frågan man fått. Hör om tjejer där ute som verkligen inte vill att någon annan ska veta om vart deras plagg osv är ifrån fastän de har en modeblogg/instagram. Det är så himla oproffesionellt!

xx

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@