BECOME A INSTAGRAM PRO

Min favoritapp när det gäller sociala medier är helt klart instagram! Är väldigt noggrann med mina bildval och vill ha ett så fint instagramfeed som möjligt, haha. Innan ville jag alltid ha ett filter, som till exempel Valencia, men nu tycker jag bilderna är som finast när de är så naturliga som möjligt. Jag gillar ljusa bilder så jag fotar väldigt ljust med min kamera. Är det bilder från mobilen så försöker jag fota dem i så bra ljus som möjligt och dessutom höjer jag ljusstyrkan. Använder mig isåfall utav appen VSCOcam som gör bilderna både ljusare och liksom ger mer kontrast, bra för halvdåliga iPhone bilder ju! Men använder inget filter annars som sagt. Finast utan tycker jag! Här kommer mina tips till att få ett så fint och roligt instagramkonto som möjligt och som jag tror andra gillar att följa:

​Bestäm dig vad för bilder du vill ha på ditt instagramkonto Jag fotar ju endast det som visar vem jag är, dvs främst mode, fin mat/fika/drinkar och mina resor. Älskar blommor (rosor) så var beredda på många sådana bilder nu i vår och sommar, haha. Att fota vad som helst gör jag ju på min snapchat istället. 

X Kvalité före kvantitet. Det tråkigaste som finns måste vara instagramkonton som innehåller suddiga bilder eller bilder på endast en sak, till exempel på sig själv. Hela tiden. Varje dag. Tycker det är jätte tråkigt att följa sådana konton. Så tänk på att leverera fina bilder som har bra kvalité och tänk till en extra gång innan du lägger ut något. Förut la jag alltid ut bilder hur som helst och sedan ångrade jag mig direkt. Nu försöker jag endast lägga ut bilder med bra kvalité som jag vet jag inte kommer ångra. 

Bestäm dig för att ha ett filter på alla bilder, eller ingen alls. Vill du ha ett fint instagramfeed ser det bäst ut om alla bilder är rätt lika i färgtonen. Bläddrar man ned på mitt konto ser man flera bilder med filtret Valencia tyvärr, haha, men sedan blir bilderna mer naturliga i färgtonen som jag har nu. Raderar inte mina gamla bilder pga att det är fina minnen! 

Uppdatera gärna minst en gång i veckan! Tycker det är roligt att följa konton som faktiskt uppdaterar ofta (konton som lägger ut intressanta bilder alltså). Jag uppdaterar alltid min instagram varje dag när jag reser och väldigt ofta på våren/sommaren här hemma. På hösten och vintern däremot blir det inte alls lika ofta tyvärr. Värmen är mitt allt! 

Vill ni följa mig på instagram så heter jag adelinaadelina där. Något jag gör väldigt ofta är att rensa följare, dvs spökföljare. Vet inte vad andra tycker om det men själv vill man ha följare som faktiskt följer en på riktigt. Haha, kan knappast vara ensam om den saken?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@