ALBANIEN GUIDE

När jag var i Dubai gjorde jag en liten Dubai guide eftersom många frågade efter det. Ni kan hitta det inlägget HÄR! Har därför bestämt mig för att göra det efter varje resa. Senast jag var utomlands så var jag i Albanien. Jag vet att många verkligen vill åka dit någon gång så hoppas ni kommer gilla detta inlägget. Verkligen ett helt underbart fint land som alla borde besöka!

Vart ska man bo?
De flesta brukar åka och bo i Saranda. Själv har jag varit i Vlora, Saranda och Ksamil. Ksamil skulle jag rekommendera alla att bo i om ni, som jag, föredrar att bo nära de finaste stränderna och inte tycker om att festa. Gillar man att festa är det bra att bo i Saranda. På Ksamil hittar man de finaste stränderna vilket är för mig det viktigaste. Verkligen klarblåa stränder och hur fint som helst! Även Dhermi ska vara väldigt bra har jag hört.

Hur är priserna?
I Albanien kan ni hitta bra men billiga restauranger. En bra lunch kan kosta endast 50 :- ungefär. En drink kan du få för 30 :-. Väldigt billigt att äta ute och väldigt billigt att göra annat roligt som till exempel ta båten ut till andra stränder osv. Även taxi är billigt!

Vart hittar man de billigaste flygbiljetterna och hotellen?
Vi bokade våra flygbiljetter genom flygresor.se om jag minns rätt. Boende hittade vi på plats. Det fungerar oftast så när man åker ned till Balkan! Antingen åker ni till Tirana och tar taxi/buss till södra Albanien eller så åker ni till Korfu i Grekland och tar sedan båten till Saranda, det tar ungefär 30 minuter. Rekommenderar att åka genom Korfu och inte Tirana!

Vilken strand är bäst?
Av de stränder jag varit på så kan jag säga att alla är fina, men stränderna på Ksamil är finast! Speciellt om man tar båten ut till Tre Ishujt. Vill ni hänga på en strand där vattnet är klarblått och jätte rent ska ni besöka Pasqyra beach. Även Pulebardha beach är hur fin som helst! Jag var mest på Mango beach eftersom det var där vi bodde. Alla dessa stränder ligger på Ksamil i alla fall och jag hade nära till alla jag nämnde. 

Sevärdheter?
Syri kalter / The blue eye är ett måste för alla turister. Det är en vattenkälla som ligger vid Saranda och vattnet är super blått, över 50 meters djupt och iskallt! Vissa badade men jag kunde knappt känna på vattnet så kallt som det var. Super fint ställe i alla fall och ett måste för alla om man frågar mig.

​Säg till om ni undrar något mer om Albanien så svarar jag gärna. På sidan av bloggen kan ni även se min video från denna resa. Helt underbart land. Saknar redan!!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@