Afternoon Tea by Ida Sjöstedt

Första oktober och att det är höst på riktigt nu ”firar” vi med ett mysigt inlägg tänkte jag. Något man kan göra nu när hösten är här är att gå på en mysig Afternoon Tea med en vän. I helgen åkte jag ju till Stockholm för att umgås med fina Amanda (klick!). Vi hade bokat bord på Hotel Diplomat bland annat. När vi skulle boka bord såg vi dock att ingen mindre än vår favoritdesigner Ida Sjöstedt(!!) hade lanserat sitt egna Afternoon Tea meny, och självklart valde vi då det. Det var precis lika drömmigt som det låter. Inspirerat av bröllop, blomster och älvor. Precis som hennes plagg så får man samma känsla på hennes Afternoon Tea koncept: Lyxigt och feminint. Vi började i alla fall med ett glas rosé champagne, som för övrigt var supergott.

Därefter fick vi välja ett varsitt te. Både jag och Amanda var glada över vårt val av te. Det bästa jag vet under hösten är ju att dricka te och värma sig med det.

Tänk att vi varit vänner i snart två år! Kan ju bara tacka iDeal of Sweden och deras event i mars 2017. Det skålade vi för. Vår vänskap, för hur fint livet är och för framtiden! <3

Det första vi sa när vi fick se detta var ”åh så fint!” och att det skulle se ut exakt såhär om vi fick göra vår egna Afternoon Tea meny. Eftersom vi båda inspireras något otroligt av Ida Sjöstedt så visste vi att det här skulle vara något för oss. Hennes klänningar är ju verkligen ögongodis och det kan man säga om hennes Afternoon Tea också.

Menyn innehöll olika småsnittar. Man började med mitten som innehöll Fröyalax med avokado och lavendel, rödbeta och valnötter tartlette på västerbotten och till slut gougére ”guldklimp” med chévre. Därefter fick man scones och till det fanns det bland annat sylt och Nutella. Sist ut så var det olika söta små bakelser som man fick. Bland annat Macaron ”Hermés” med smak av ros-& lichiganache, hallongelé Marshmallow med blåbär och viol, matchasmörkräm på Madeleine med jasmin och chokladfjäril till (som förövrigt var så fin att man knappt ville äta den), körsbärsganache ”Petit Gáteau” och sist ut rabarbernektar med hibikus och chia.

För er som är intresserade av att testa det här så är det alltså på Hotel Diplomat i Stockholm. Priset ligger på 550 :- per person och det är verkligen en eftermiddagste som man kommer vara nöjd med. Tips inför höstmyset!

Gillar

Kommentarer

Amanda
Amanda,
SÅ mysigt, tack för den dagen finis! 💗amandalarsson.nu
adelinaadelina
adelinaadelina,
Tack själv fina du, det var så trevligt! <3 nouw.com/adelinaadelina
celinelundqvists
celinelundqvists,
Det ser ju sååå mysigt ut!nouw.com/celinelundqvists
adelinaadelina
adelinaadelina,
Ja visst gör det!!nouw.com/adelinaadelina
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@