Hej igen!​

Så var denna vecka slut. Tiden går verkligen fort just nu, men mig stör det inte så mycket då vädret är som det är... 

Fredagen började med att​ möta William på jobbet och gå och handla tillsammans inför veckoslutet. Vi har börjat med en ny "tradition" tillsammans, vilket innebär att vi varje fredag (om möjligt) har en mysig dejt kväll. Här tills har vi gjort mat tillsammans och njutit av tre rätters middagar. På kvällen myste vi i soffan, tände ljus och kollade på en film. Eftersom veckorna är som de är här hos oss, med olika rutiner, träningar, skola/ jobb, så känns det skönt att bara få ta det lugnt och vara på tumis. Nästa vecka hittar vi kanske på något annat än matlagning. 

På lördag for jag ner till Haikko och fick äntligen vinterdäck under bilen. Mamma som vanligt hade glömt efterrätten så vi fick med Lotta (min brors fru) åka till butiken och köpa den nya Ristorante - Chocolate Pizzan. Fick köra med mammas och pappas nya automat bil. Var ju lite roligt då både jag och Lotta hade bara en gång provkört en automat tidigare. Så ni kan tänka hur nervösa dom var där hemma, haha. Men bra gick det ändå.

På kvällen var vi bjudna till Micku och Jocke på spelkväll. De bjöd på en god nachoplåt med sallad och annat gott. Vi spela "isäntä vs. emäntä" och "seliseli"-peli. Hade det jätte mysigt och tycker faktiskt om att umgås med detta par!

På söndag blev det cardio-träning på gymmet och så fixade jag en hel del saker här hemma osv. Jag var på crosstrainern i 45min och på cykeln 30min. Efter det blev det lite övningar med min resistance band, som jag verkligen älskar! Brände hela 1000kcal (enligt aktivitetsband) vilket är ett rekord för mig. Det hade inte gått lika bra om jag inte hade fått sällskap av Jenni, haha. Vi hade inte ens passat att träffas men där var hon! 

Hade en riktigt trevlig veckoslut. Har tyvärr inte så mysiga bilder att bjuda på, ska försöka bli bättre på det.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej igen!

Veckoslutet har för det mesta spenderats på jobb. På fredag jobbade jag från 12-21 och åkte efter det genast på Saras 17- års födelsedagsfest till SteakHouse. Var hemma i god tid för att jag på lördag också skulle på jobb, för 12 timmar. Jobbet har gått bra även om jag var lite spänd för att träffa den nya hästen på området. Tog med mig två modiga brukare som kunde stöda mig så det gick nog bra, även om jag höll distans. Det är meningen att jag någon dag ska träffa stall flickorna och bekanta mig med hästarna lite mer igen, har gjort detta tidigare och det var väldigt bra träning! Det är ju inte meningen att jag ska gå och vara livrädd och känna stress över hela stallskötseln.

Idag, på söndag, vaknande jag redan 8:00 och drog mig ut på en 45 minuters springlänk. Det var väldigt skönt och avkopplande då solen gick upp och det var mycket lite trafik och människor i farten. Försöker faktiskt länka lite oftare och här tills har jag gjort det 2 gånger/ vecka inom 4 veckors tid.

Efter det åkte jag ner till Haikko och spenderade eftermiddagen där med hela familjen. William har varit sjuk hela veckoslutet så har lite grann undvikit honom, haha. Men jag vill och har faktiskt inte tid att sitta hemma och vara sjuk.

En söt bild på mitt gudbarn som är smått hungrig.

Likes

Comments

Hej!

Jag kanske har nämt det redan, att jag påbörjat mitt sista studieår inom utbildningen till ergoterapeut. Känns sköt att man snart har ett yrke i fickan och kan börja jobba och spara för framtiden. Jag är inte den typen av människa som tycker om att studera eller att festa och ha sig, och allt det där andra som studielivet innebär. Visst är det roligt ibland, men mest känner jag att denna period i livet är stressig och tråkig (med tanke på skola). Men det handlar nog mycket om energin som går åt till att pendla från Borgå till Helsingfors.

Men en positv sak är det att jag faktiskt trivdes väldigt bra på den förra praktiken, och känner att det är just det jag vill jobba med. Jag var alltså sju veckor på ett barnfält här i Borgå, med en helt underbar handledare. Det har känts väldigt tom att starta denna vecka utan att gå dit igen... kunde definitivt se mig jobba där någongång!

Annars så skriver jag på mitt slutarbete för fullt och börjar ha planen någotlunda uttänkt. Har en månad på att finslipa och sedan ska den presenteras. Känns lite spännande och så vuxet att skriva såhär vetenskapligt som man ska. Men tror nog det blir bra!

Likes

Comments

Hej!

Äntligen har vi haft kräftskiva. Det var faktiskt jag och William som ordnade det denna gång. Vi fick ihop ett gäng av 15 st var både mina vänner och Williams vänner är alla VÄNNER tillsammans.

Hade hur kul som helst! Sjöng snapsvisor, åt gott och hade lag tävlingar.

De flesta for vidare till baren men en del av gänget blev kvar och lyssnade på musik samt spelade drinking games. Klockan 4 tror jag det var då alla hade gått.

Tyvärr sluta natten dåligt för min skull då jag igen fick sitta en hel natt på toaletten och jaa... måste nog gå och ta prover och få reda på whats going on med magen, då den är orolig hela tiden...

Likes

Comments

Hade det än en gång så skönt på stugan. Man kan totalt koppla av och samla energi.

För mig är det som terapi att vara på stugan. Livet är så lätt där! Man skrollar inte igenom instagram, facebook och snapchat konstant, utan sätter tiden på att vara i naturen och spendera tid med dom käraste runt en.

Man får även ett smakprov över hur det varit tidigare. Exempelvis så börjas det med att ta ner några trän, var man därefter sågar man dem i delar och gör fina klabbor med yxan. Efter det byggs det upp ett "tält" var man kastar de färdiga klabborna för att torka inför nästa år. Nästa år har vi då ved så att vi kan elda i kaminen och bada bastu samt röka fisk. Ett annat exempel är att man ror till en holme, letar efter svamp och tillreder en super dinner på kvällen av fångsten. I mina öron låter detta så ljuvligt, och det var ju just det vi gjorde på stugan, plus en massa annat roligt!

Annars så var jag faktisk och simma ett par gånger i samband med bastun. Kallt var det men vääldigt uppfriskande!

Nu får man då vänta ett halvt år igen, sen åker vi till ekenäs igen!


Likes

Comments

Hejhej!

Nu är det dags igen att åka sista gången för detta år till ekenäs. Vi ska stänga allt, ta bryggorna upp och sätta luckorna för fönstren. Så att stället är i skydd för vintern.

Idag åker vi på tumanhand med pappa och imorgon kommer mamma. William slipper inte med, även om det var planerat så. Han ska nämnligen på släktträff, var det nog var meningen att jag också skulle delta. Men jag glömde bort det.

Annars så är allt bra med mig, är lite stressig, då det för tillfället händer väldigt mycket. Har viktiga datum i skolan samt en massa spännande som händer här på praktiken. Har även haft lite magproblem, så är förtillfället på medicinkur... vilket har gjort mig trött och omotiverad..

Men kanske jag slipper och slappna av nu på stugan! Ha det bra. Bjuder på en mysig bild på dom finaste barnen.

Likes

Comments

Hej!

Äntligen har jag beställt åt mig en ny kalender för sista studieåret. Brukar klara mig utan en kalender, men det blev bara för många viktiga datum att hålla koll på. Beställde via personligalmanacka, gjorde det förra året också och var hur nöjd som helst. Jag tycker den blev jätte fin i år också!

Likes

Comments

Hej!

Nu har jag "återhämta" mig från förra veckoslutets Sverige kryssning. Vi for alltså förra veckans lördag med William, Ida och Jeppe med Viking Line till Stockholm. Första dagen var ju helt super rolig och det blev lite mer festande än menat egentligen, men inget överdrivet ändå. Jag lyckades få matförgiftning och var uppe hela natten och mådde dåligt. Morgonmålet kl. 8.30 fick jag glömma... William hämta ändå lite yoghurt som hjälpte till, och dessutom fick jag magiska tabletter av Ida som lättade på måendet och lyckades tack vare det få mig ut från båten och in till Stockholm.

In i Stockholm åt vi först lite på ett café och därefter gick jag med Ida i några butiker. Vi var nog inte båda på det bästa måendet, så shoppandet blev inte så som vi hade hoppats. Jag köpte en ny klänning och lite smått och gott från LUSH.

På hemvägen kunde jag inte äta på Food Garden fast det var sååå fint där. Jag fick gå till rummet och må illa och kolla på lite Netflix. Det var nog inte länge tills William kom i hytten, eftersom han mådde också illa. Men vi hade det faktiskt riktigt roligt och mysigt på tumanhand också, då vi kollade på lite serier samt stormvågorna utifrån vårt fönster.

Synd att jag mådde illa typ hela resan... Det påverkade nog mycket på humöret och jag förlorade ju så mycket pengar då jag inte kunde äta på restaurangerna som jag i förväg hade betalat för :( Men alltid går det inte så som man vill...


Likes

Comments

Det är bara en vecka sen som man gick ute på stan med bara shorts och kortärmad. Nu är det typ 10 grader ute och man fryser som bara något!

Planerna för hösten går tills största delen ut på att studera flitigt och hållas till min personliga läroplan, så att jag är klar nästa vår. Examensarbets skrivandet har också börjat och har idén klar för den. Nu ska bara planen sättas.

Men förutom att studera ska jag nog se till att göra något extra roligt också. Nästa veckoslut ska vi faktiskt till Sverige och sedan ska vi pricka in ett datum för vandring och övernattning, endera i Repovesi eller Noux. Detta ser jag fram emot!

Har även en helt otrolig bilfeber, men tur tar William ner mig på marken då han räknar upp alla kostnader. Han jobbar på försäkringsbolag och vet exakt dyrt det skulle bli. Utan honom skulle jag göra ett impulsköp helt säkert, haha. Sådan är jag.

Nu ska vi njuta av lördagen, ha en dejtkväll och gå och testa Roberts Café som öppnat här.

Likes

Comments