Header

Älskar vinter och har alltid gjort! Nu får jag äran att uppleva den på ett helt nytt sätt med ett barn som ser glädje i att bara sitta och borsta runt i det vackra vita.
Sen att det tar minst tjugo minuter att ta på oss alla kläder och samtidigt ska man hantera några utbrott också är ju en annan sak..
Idag va vi ute cirka tio minuter! En liten kullerbytta och så va det inte så roligt längre. Vi får göra ett nytt försök imorgon!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Att döpa en 1åring var raka motsatsen till vad jag hade förväntat mig! Har nog aldrig vart med om en så "levande" och glad stämning i kyrkan! Hilma vinkade och alla i bänkraderna vinkade tillbaka. Hon gick som hon ville mellan oss föräldrar, faddrar, präst och kör.
Efter kyrkan fick lillfröken hoppa ur dopkläder och i ett års klänningen 👌🏼 kan inte säga annat än att det va otroligt lyckat och att vi har så många fantastiska människor omkring oss!!

Likes

Comments

Älskar fredagar, Petter kommer hem tidigt och vi hinner oftast äta lunch tillsammans. Sen får Hilma verkligen hinna umgås med sin pappa lite extra. Dom har verkligen roligt tillsammans nu när dom kan bus ordentligt och Hilma väljer gärna sin pappa före mamma nu när hon inte behöver ammas längre. Är helt underbart att se dom tillsammans❤️

Likes

Comments

Något som jag fått börja jobba ordentligt med sen jag blev mamma är synen på flickor och pojkar. Jag vill inte att min dotter ska bli bemött som en söt liten försvarslös tjej!
Det skulle vara jätte enkelt att bara pocka bort allt som anses vara tjejleksaker eller tjejkläder, så hej då dockor, hej då klänningar och hej då rosetter... MEN här kommer det jag tycker är svårast! Jag vill såklart erbjuda henne allt mellan himmel och jord, jag vill att hon ska ha klänningar lika mycket som jag vill att hon har sina svarta stövlar med flammor. Hur hittar man då en balans? Ska man klä sitt barn i blandat "flickigt" och "pojkigt" varje dag? Hur får jag andra att bemöta min dotter i klänning som cool istället för söt?
Nu har vi nästan inga puffiga klänningar hemma då min dotter inte tycker om dessa och det visar hon tydligt genom att bli arg och bara drar i plagget. Kroppsnära klänningar funkar men då tar jag byxor till stället för strumpbyxor och strumpbyxor med "coola" tröjor.
Här säger dom flesta att man får klä sitt barn i det man vill eller det barnet vill ha men det ändrat inte hur barnet blir bemött av omgivningen!
Jag försöker läsa så mycket jag hittar om detta men oftast är det alltid extrema exempel, allt eller inget.
Tar gärna emot tips om ni sett någon som fått till detta bra! Det blir ett ständigt jobb med sig själv när man är uppvägt i en värld där tjejer är tjejer.

Likes

Comments

Här i veckan plockade Hilma med sig ett löv in som nu fått bli en fin inredningsdetalj i vårt hem! ❤️

Likes

Comments

Jag älskar att ta mig ut till lekparker och måste verkligen lyfta Högbo bruk lite extra! Själva lekparken är kanske inte det absolut roligaste men den sköter sin funktion, det som gör etta ställe till det lilla extra är djuren! Getter, ankor, hästar, alpackor, grisar och kaniner! Kommer man dit under öppettider får man även gå in och hälsa på getterna (vilket man även kan ha turen att göra när det är stängt men då med staket mellan). Det finns bra med sittplatser både inne och ute, möjlighet till att grilla, men även resturang och fik i närheten! Detta vackra bruk är verkligen värt ett besök.

Likes

Comments

Det finns inget som testar ens tålamod så mycket som när ett barn står och rycker en i byxbenet så idag åkte hon upp på köksbänken! Skalade ett äpple som hon kunde sitta och gnaga på och de gick galant i typ fem minuter.. tröttheten kröp sig på och middagen får vänta för oss vuxna!🥂

Likes

Comments

Idag har första höstlövet släpats hem och självklart skadat bevaras! Letar efter fina ramar och vill gärna ha en helt i glas. Tänk att man kan tycka ett litet löv är en så stor grej, snart kommer vi väl drunkna i saker hon släpar hem eller gör på förskolan. Men självklart längtar jag!

Likes

Comments

Har nämnt ett par gånger att jag har en dotter som det är full fart på och att hon kan vara mer vild än tam. Nu menar jag inte att hon skulle vara otrevlig, arg eller farlig utan bara att det verkligen är full fart! Hon självklart inte full koll på kroppen än (har man någonsin det?) men hon springer mer än hon går, det snubblas hit och dit. Öppna förskolan är helt fantastisk när man som mig inte har några nära vänner med barn (eller speciellt bekanta för den delen) att träffa nya personer och lekkamrater till Hilma. Men det är så otroligt svårt att hinna säga mer än hej till någon när man har ett barn som är på ena sidan förskolan ena stunden och sen plötsligt är hon på andra! och inte nog med att man måste springa efter helst ska hon ha något i handen samtidigt som hon springer runt! Nu har det aldrig kommit någon leksak flygandes genom luften än men jag väntar bara på den stunden när något annat barn sitter precis där hon snubblar och sen blir det bara skrik och tårar.
Tog upp dom här känslorna med vår otroligt bra förskollärare och hon tyckte inte alls att det va ett problem, hon va ju bara ett väldigt glatt barn full av energi... Jo vi visst är hon de allt!
Jag vill inte stoppa mot barn från att leka, lära sig gränser på egen hand och upptäcka att man kan busa med andra, men just på öppna förskolan skiljer åldrarna sig så otroligt mycket och även om barnen skulle vara lika gamla är det långt ifrån alla som har samma tempo. Så begränsar jag mitt barns utveckling genom att vara där och stoppa henne?
Vi leker väldigt mycket hemma och då kan vi i lugn och ro sitta och plocka med saker, men aldrig att hon gör det på förskolan!


Likes

Comments

Jag har nu börjat jobba lite smått efter att ha vart hemma sedan april 2017, trots att det bara är 2kvällar i veckan och endast 4timmar åt gången så känns det som att jag missar så otroligt mycket hemma! Vill helst att Petter ska berätta en hel roman om vad dom gjort på kvällen! Har otroligt att svårt att hitta tillbaka till mig själv utan att vara mamma, trivs så bra med att vara hemma! Får tänka på att jag sparar föräldradagar och kanske kan vara hemma mer!

Hilmas 1års dag närmar sig och efter att ha sagt att vi inte ska ha något dop har vi nu ändrat oss och faktiskt ska döpa vår 1åriga dotter, dopfikat och 1års kalaset slår vi ihop då vi har släkt bor en bit bort. MEN hur ska man få en vilding att vara lugn i kyrkan? förstår nu varför man har dop så tidigt då det är smidigt att hålla i barnet. Vi måste verkligen förvarna prästen om att det kommer bl en massa springande och barn som är överallt...
Men nu till det roligaste! Att dekorera ett kalas!!


Finns så otroligt mycket fina dekorationer med det mesta är blått eller rosa... man slipper aldrig undan det där könsuppdelade. Vill så gärna ha något fint i turkost, orange eller pastelligt grönt! Letandet får fortsätta eller så blir jag kanske tvungen att göra mina egna dekorationer... (hoppas hoppas jag slipper de!)

Alla bilder är lånade!

Likes

Comments