Förra veckan började jag och min sponsor gå igenom material. Med mitt minne kommer jag inte ens ihåg vad det heter. Det är en föreläsning med 5 olika delar.

Det hela handlar om sitt ego. Att omvända och få bort den satans egoisten man har inom sig. Allt handlar inte bara om mig. Världen kretsar inte kring mig.

Mitt ego vill aldrig mitt bästa
Mitt ego vill att jag ska vara ett offer

Detta är skrämmande sant. Satans vilket ego jag är. Jag stör mig ärligt talar på allt och alla. Bilköer, bilförare som kör sakta, personer i tex kön framför eller bakom mig. You name it.

Dessa personer är mina ettor. Mina tvåor är personer som jag stöter på fler gånger, vissa bekanta kan man kalla det. Mina treor är min familj. Alltså - min far, min dotter och min partner.
Dessa ettor, tvåor och treor - istället för att klaga och klanka på. Eller haram jag utför mot dem. Istället för att harma ska man omvända det och se det till att de är mina prövningar. Dessa är det jag ska öva på. Man får aldrig mer än vad man klarar av. Dessa är utsedda till mig för att öva. Att göra det på rätt sätt gör mig till en bättre människa.

Varenda gång man blir tex arg då man missar bussen eller varför inte då att flygplanet blir inställt. Blir jag arg gör jag enbart fel mot mig själv. Allt handlar inte om mig. Världen kretsar inte kring mig. Vad gör det bättre att jag brusar upp till en atombomb som exploderar av ilska och skriker extremt avskyvärda ord? Det blir vad jag gör det till. Vissa saker kan jag inte göra något åt. Nästa gång ska jag försöka säga "Jaha, se där! Fantastiskt". Jag kan inte påverka det som inte har med mig själv att göra. Jag kan endast ändra på mig själv. Och all förändring börjar i mina tankar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments