Det finns många olika droger du kan fastna för, de alla har sina baksidor. Handen på hjärtat - JAG ÄLSKAR DOM. Drogerna tar över dig, dom tar dig fullständigt, dom tar dina beslut och tar ditt liv.

Mina absoluta favoritdroger är alkohol, benzodiazapiner och cannabis.

Det hela började väl egentligen från då jag började inta alkohol. Sommaren jag skulle börja 7an. Jag var en jäkel på att dricka visade det sig. Jag var inte den där tjejen som smuttade på vin, cider eller drinkar. Jag föredrog alltid all form av öl och när ölen inte fanns tillgänglig gjorde alltid spriten det. Det skulle från denna första dag ta mig 12 år att inse att jag var alkoholist.

Jag växte upp under ändå ok omständigheter, visst mina föräldrar separerade när jag var 6, flyttade ihop igen och separerade åter igen när jag var 8-9 år. Min pappa bräde hembränt under alla dessa år, skadade väl ändå inte mig egentligen men vad blev jag? Jo, alkoholist. När jag var 15 år träffade jag en 7 år äldre kille som visade sig bränna hembränt han också, de gav mig en väldigt stor tillgång till spriten och dessutom sprang han på bolaget åt mig.

Det värsta började efter jag födde min dotter. Jag hade precis fyllt 17 år. De gick väldigt bra till en början till mitt dåliga mående besteg sig igen. Vid 17,5 års ålder fick jag 4 olika mediciner från BUP som jag dagligen skulle inta. BUP hade väldigt svårt att ha mig där, jag var inte myndig men klassades även som "vuxen" då jag hade ett eget barn.

När jag fyllde 18 år slussades jag över till psykiatrin. I hopp om att de skulle kunna bli bättre, blev det de? Nej. Vid mitt första läkarbesök skrev de ut Sobril. Sobril är en av de mildare bensodiazepinerna. Benzo är extremt farliga preparat, de ska endast användas i korta perioder vid tex trauma.

Jag led utav fruktansvärd ångest, panik ångest, tvångstankar, tvångshandlingar, oro, stress och grava sömnproblem.

Det var i slutet av sommaren 2010. Jag och pappan till mitt barn hade just separerat och jag hade fått min egen lägenhet. Vid det här laget hade jag börjat gått ner mig rejält. Inom loppet av någon vecka stod min vikt på 46kg. Jag minns det så väl - jag var med mina närmsta killkompisar, vi umgicks jämt. Till försvar var dessa grabbar bra, drack endast alkohol och höll sig undan alla annan form av droger. Jag stod på vågen i badrummet hemma hos en av dem, tyckte absolut vågen borde visa fel då min normalvikt är runt 55-57kg. Alla grabbar kom in och testade vågen, deras vikter var normala. Vågen var inte trasig. Men jag såg inte själv hur tunn jag börjat bli.

Vid nästa läkarbesök fick jag istället stesolid. Stesoliden var lite värre. I kombination med detta fick jag även zopiklon, en annan bensodiazepin för insomning, för att kunna sova hade jag även flytande theralen och diverse antidepressiva tabletter.

Alkohol och tabletter började ta över mitt liv. Jag stod inte ut att vara utan mina piller, alkoholen var även rolig att inta sisådär 3-4 dagar i veckan, alltid minst 7.0 or eller sprit. Krogen hängde jag ofta på, hade mina fina piller i bakfickan på jeansen. Jag blandade många olika benzo under dessa kvällar och sköljde såklart ner dem med öl eller shots. Många gånger bar mina vänner mig hem, jag minns inte mycket utav den tiden. Det enda jag var kapabel till var att droga, supa, knulla och slåss. Jag vet inte exakt hur många jag dragit iväg med för ligg. Slagsmål och bråk lika så.

Jag tog såklart inte bara de ordinerade tabletterna jag fick utskrivet, svarta marknaden fanns ju såklart. Jag hade vänner i dessa kretsar också från tidiga tonåren.

För den som inget vet om benzo, OBS taget från flashback:

Bensodiazepiner:
Många som provar bensodiazepiner i russyfte blir väldigt besvikna. Vissa hävdar att man måste lida av ångest för att kunna njuta av bensodiazepiner, men det är inte riktigt sant, men tro inte att bensodiazepiner är piller som innehåller morfin eller MDMA eller något sånt!

Bensodiazepiner känns lite som den senare, slöare delen av ett alkoholrus. Du blir fumlig, dåsig och avtrubbad. Har du ångest, stress, sömnproblem eller social fobi är bendodiazepiner väldigt användbara, men även om du är fullständigt psykiskt frisk så är det klart att du kan uppskatta ruset eftersom det faktiskt är rätt så avkopplande.

Dessa lugnande bensopiller är dock sånt som de flesta knarkare tycker om att ha tillhands eftersom de kan kombineras med en massa andra droger, här är några exempel om hur bensodiazepiner används av knarkare:

Benso + alkohol = benzombie! Hjärnan dör och kroppen vandrar runt som en zombie som bara följer sina primitiva grundinstinkter - att äta, att dricka (helst sånt med alkohol i), att para sig, att knarka (gärna mer benzo) och att slåss. När du till sist vaknar ur det fruktansvärda benzombie-tillståndet minns du ingenting om vad du gjort medan du var ett vandrande lik, men tyvärr minns din omgivning det. Och ingen tror på dig då du säger att det var benzombien och inte du som gjorde det!


Zolpidem & Zopiklon (Stilnoct & Imovane):
(För den som inte vet är dessa också benzo)

Dessa droger är hypnotiska insomningstabletter gör sitt jobb genom att söva ner hjärnan. Det är däremot ditt jobb att se till att du ligger i sängen då effekten sätter igång. Om du fortfarande står på fötter då pillren börjar verka är risken mycket stor att du går omkring i sömnen. Eftersom din hjärna är sövd blir dina upplevelser väldigt drömlika, du kan se en massa galna synvillor och dina tankar blir sådär typiskt drömlikt konstiga. Då du vaknar minns du ungefär lika mycket av din upplevelse som du vanligtvis brukar minnas av drömmar. Med andra ord är det högst antagligen bara små fragment här och där som du kan dra dig till minnes.

Att ta dessa piller i russyfte är väldigt farligt eftersom du kan göra dig själv och andra mycket illa under ditt drömlika, overkliga rus. Lura dig inte till att tro att du kan kontrollera detta bara för att du kan kontrollera konventionella hallucinogener som svamp och LSD, hur bra självkontroll du har gör ingen skillnad eftersom det ändå inte är du som är i kontroll under denna upplevelse. Speciellt stor är risken förstås om du tar många piller eller blandar med alkohol, men även om du inte gör det kan det hända att din sovande kropp går och plundrar medicinskåpet eller barskåpet efter att du tappat kontrollen. Om du skall flumma på dessa insomningstabletter rekommenderar jag starkt att du har en eller flera kompisar med som håller koll på dig!

Helgen innan Halloween hade jag och min ena tjejkompis fest hemma, de var en väldigt trevlig fest men mycket folk och rejäl fylla. Kvällen var ju toppen, förutom att jag var för väck innan kl 23 och blev nerbäddad i sägen av en 10 år äldre kille jag då träffade.

Två dagar efter detta blev jag tvångsinlagd på psyk, alltså en riktigt psyk avdelning. Ni kan väl bara gissa hur illa däran jag var redan där?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments