Tja som fan och välkomna till min blogg.


Efter ett långt tag av tänkande och bland annat förfrågningar har jag ny skapat en blogg. Bloggen kommer främst handla om mina musik erfarenheter och brett musik överlag, men innan jag drar igång detta så kan det vara bra för er som läser att lära känna mig lite bättre.

Jag är en glad typ på 17 år, jag bor i Borås och studerar på Bäckängs skolan. Sedan jag vart 9 år har jag alltid varit väldigt intresserad av musik, som sedan gick till att jag köpte min första bas.

Jag har pendlat fram och tillbaka från musiksmak till musiksmak, då jag började med lyssna och även spela mycket hip-hop så växte jag mig ur det och öppnade ögonen för hårdrock. Det som fick mig att börja nörda hårdrock var första gången jag hörde en cover av Lemmy Kilmister på låten Louie, Louie. Genast så lärde jag mig låten och älskade verkligen sättet att spela bas på. Det handlade om attityd, aggressivitet och känsla helt enkelt något helt annat än vad jag känt när jag lyssnat på musiken jag började med.

Idag skulle jag vela påstå att jag inte lyssnar på hårdrock alls, det blir rätt så lång tradigt att pumpa E och klä ut sig i kedjor och nitar. Där av har jag hittat min riktiga stil skulle jag vela påstå, som då är Soul och Motown musiken.

Enda sen första början har jag alltid varit intresserad av skalor och nya sätt att nyttja mitt spelade på när det gäller bas. Jag hade en slags period emellan hårdrock till mycket 60 tals musik där jag lyssnade på Red Hot Chili Peppers och blev besatt av Fleas sätt att spela bas på, som kallas för slap. Inte långt efter började jag lära mig att " Slappa " och upptäcka en helt annan slags musik ( Soulen ) tillexempel, Luther Vandross och Marvin Gaye.

Idag skulle jag vela påstå att jag enbart spelar denna typ av musik och älskar verkligen det. Man får en helt annan känsla än både Hip-Hop och hårdrock, kanske till och med en slags blandning. Jag har alltid varit väldigt intresserad av romantisk och komplex musik, på så sätt så är soulen väldigt perfekt för mig då jag finner det svårt att jamma till och även väldigt lätt att uttrycka sina känslor på.


Hoppas ni kommer finna denna blogg intressant och givande, börjar redan med att diskutera lite skillnader kring musik imorgon!

Likes

Comments